Siirry sivun sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Konrad Zilliacus

Suomalaiset aktivistit ja Venäjän vallankumoukselliset: Konrad Zilliacus sillanrakentajana

Suomen Pietarin instituutin ystävien kevätkausi 2020 alkaa torstaina 27.2. avoimella yleisöluennolla. Tohtori Ira Jänis-Isokangas esitelmöi aiheenaan ”Suomalaiset aktivistit ja Venäjän vallankumoukselliset: Konrad Zilliacus sillanrakentajana”.

Konrad (Konni) Zilliacus (1855-1924) tunnetaan kirjailijana ja aktivistina ensimmäisen sortokauden aikana. Zilliacuksella oli kuitenkin myös merkittävä rooli venäläisten vallankumouksellisten liikkeiden ja Venäjän poliittisen historian tunnetuksi tekemisessä suomalaiselle yleisölle. Tämä esitys käsittelee Zilliacuksen roolia sillanrakentajana hänen henkilöhistoriansa ja kirjoitustensa kautta.

Venäjän poliittiseen kehitykseen ja sosiaalihistoriaan perehtynyt Ira Jänis-Isokangas työskentelee Aleksanteri-instituutissa koulutuspäällikkönä. Hänen väitöskirjansa Neuvostovallan taistelua huliganismia vastaan 1920-luvulla (Tampereen yliopisto, 2016) käsitteli vallankumouksellista Venäjää ja neuvostovallan muotoutumista. Tällä hetkellä hän tutkii ensimmäisen sortokauden suomalaista aktivismia Venäjän imperiumin kontekstissa.

Rikhardinkadun kirjasto

27.2.2020 klo 18.00 - 20.00

Viimeksi päivitetty 17.2.2020