Roihuvuoren kirjaston palvelut kouluille

Kirjasto on monipuolinen oppimisympäristö – voit tuoda luokkasi opettelemaan kirjaston käyttöä, lainaamaan, sukeltamaan houkuttelevien tarinoiden maailmaan ja osallistumaan ohjatuille ryhmäkäynneille. Tervetuloa!

Lisätiedot ja yhteydenotot:

henna.mikkonen@hel.fi (alakoulut)
040 4860107

atte.aholainen@hel.fi (yläkoulut)
040 5086784

 

Kirjasto tarjoaa jokaiselle 1., 3. ja 7. -luokalle seuraavat palvelut:

Ekaluokkalaisen kirjastostartti

Ohjattu tutustumiskäynti kirjastoon tai ekaluokkalaisjuhla, jonka yhteydessä oppilaat saavat ekaluokkalaiskampanjan kirjan omakseen. Luokkasi kutsutaan kirjastokäynnille ensimmäisen kouluvuoden aikana. Oppilaat voivat noutaa kirjalahjan myös ennen luokkakäyntiä opettajan jakamaa kampanjakorttia vastaan. Kortit toimitetaan opettajille syyslukukauden alkupuolella. Kirjastostartti voidaan tarvittaessa toteuttaa myös etätapahtumana.

Lukuintoa 3.-luokkalaisille

Kirjavinkkaus, jossa oppilaat tutustuvat kiinnostaviin kirjoihin kirjaston henkilökunnan opastuksella. Luokkasi kutsutaan kirjastokäynnille kolmannen kouluvuoden aikana. Mikäli sinulla on erityistoiveita vinkkauksen teeman tai ajankohdan suhteen, voit olla yhteydessä koulusi lähikirjastoon. Vinkkaus voidaan tarvittaessa hoitaa myös etäyhteyden välityksellä.

Rivien välistä -tapahtumat 7.-luokkalaisille

Esityksellinen kirjavinkkaus helsinkiläisille 7.-luokille. Tapahtumat järjestetään syys-lokakuussa 2022 Maunula-talon Metsäpurosalissa, Vuotalon Vuosalissa sekä Oodissa. Varaukset esityksiin tehdään kultus.fi -sivuston kautta. Lisätiedot: minna.rimpila@hel.fi.

MUUT KIRJASTON PALVELUT KOULUILLE

Oman lähikirjaston palvelut

Kirjastot tarjoavat kouluille myös muita palveluita kysynnän ja resurssien mukaan. Ota rohkeasti yhteyttä! Lähikirjastosi kouluyhteyshenkilön tiedot löydät jokaisen kirjaston omalta www.helmet.fi -sivulta Koulut ja päiväkodit –välilehdeltä.

Covid19-pandemian vaikutukset palveluihin

Kirjastoissa noudatetaan hallituksen antamia suosituksia kouluyhteistyön osalta. Poikkeusolosuhteissa tiedotamme toimintatavoista sivulla helmet.fi/kouluyhteistyohelsinki ja kunkin kirjaston kotisivuilla Koulut ja päiväkodit -osiossa.  Olemme varautuneet 1., 3. ja 7.-luokkien palveluiden toteuttamiseen tarvittaessa myös etänä.

Kirjastokortti

Kirjastokortti kuuluu jokaisen oppilaan työkalupakkiin. Oppilas voi saada kirjastokortin joko käymällä kirjastossa yhdessä vanhemman kanssa tai tuomalla kirjastoon vanhemman täyttämän korttihakemuksen. Mikäli useampi oppilas on vailla kirjastokorttia ja haluat hoitaa asian kuntoon kirjastovierailun yhteydessä, otathan etukäteen yhteyttä kirjastoon. 

Korttihakemuksen voi tulostaa täältä!

Voit hankkia luokalle myös yhteisen kirjastokortin. Kortti voidaan tehdä kirjastokäynnin yhteydessä – muistathan ottaa mukaan henkilöllisyystodistuksesi.  

Kirjaston itsepalveluajat

Huomioithan, että osassa kaupunginkirjaston toimipisteistä on käytössä itsepalveluaika aamuisin klo 8-10, jolloin asiakaspalvelu on rajoitettua. Mikäli luokkasi tarvitsee henkilökunnan apua itsepalveluaikoina, otathan kirjastoon yhteyttä etukäteen. Kirjastojen itsepalveluajat voit tarkistaa kunkin kirjaston kotisivuilta osoitteessa www.helmet.fi.

Tilojen varaaminen 

Voit varata kirjaston tiloja luokan omaan käyttöön osoitteessa https://varaamo.hel.fi/. Voit myös tiedustella asiaa suoraan kirjastoista.

Materiaaleja etäopetuksen tueksi

Kirjasto kotona -sivulta löydät ideoita ja sisältöjä etäopetuksen tueksi. Myös kirjaston materiaalipankista löytyy ideoita mediakasvatukseen ja lukemaan innostamiseen.

Lukudiplomi

Kaipaatko työkalua, jolla kannustaa oppilaita säännölliseen lukemiseen? Suosittelemme Lukudiplomia!

Keskustakirjasto Oodin palvelut kouluille

Lasten ja nuorten Oodi 
https://www.oodihelsinki.fi/