Kirjaston palvelut Espoon peruskouluille keväällä 2021

Ilmoittautumisohjeet sekä kirjastovierailuiden tarkemmat sisällöt kerrotaan Kulttuuriespoon Kirjastopolku-sivustolla. Huom! Kirjaston etäpalvelut ja lainaus pyörivät. Kulttuuriespoo-sivun tapahtumien perumisesta kertova teksti koskee muita kulttuuritoimijoita.

Esiopetukselle
Alakouluille
Yläkouluille

Lukisitko? Tiedätkö? Kokeilisitko?

Kirjastopolun vinkkaukset, erilaiset työpajat ja vierailut johdattavat tarinoiden, tiedon ja monenlaisten medioiden äärelle. Kirjastossa kasvaa taito kertoa omaa ja ymmärtää toisen tarinaa. Lukemalla ja tekemällä opitaan erottamaan fakta fiktiosta. 

Kaikki peruskoululaisten ohjatut kirjastovierailut ovat KULPS-vierailuita. Kaikki kirjastovierailut ovat luokille maksuttomia. Opettaja voi valita luokalleen yhden ohjatun vierailun kerrallaan. Uuden varaaminen voi olla mahdollista, kun edellinen varaus on käytetty. Työpajaviikolle tai kirjailijavierailuun* voi kuitenkin varata ajan, vaikka luokalla olisi varaus myös vinkkaukseen tai muuhun kirjaston ryhmäkäyntien perustarjontaan. 

Etänä, kirjastossa tai koululla

Tavoitteemme on tavata lukuvuoden aikana kaikki luokat joko kirjastossa, koulussa tai etänä. Kaikkea tarjontaa et välttämättä saa luokallesi omaan lähikirjastoosi ja kauemmas lähteminen on korona-aikaan hankalaa. Moni ohjelma toimii kuitenkin myös etänä. Etätapaamiset onnistuvat, vaikka vierailuja kirjastoissa tai kouluilla jouduttaisiin rajoittamaan.

Ohjattujen kirjastovierailujen lisäksi luokat ovat tervetulleita käyttämään kirjastoa omatoimisesti opettajan johdolla, voimassa olevia rajoituksia noudattaen. Tällä hetkellä (tammi-helmikuu 2021) ryhmien vierailut eivät ole mahdollisia.

Pyrimme takaamaan turvallisen asioinnin kirjastoissa kaikille asiakkaille ja noudattamaan turvavälejä sekä henkilökunnan että asiakkaiden kesken. 

KULPS!-kirjailijatapahtumat

Kevätlukukaudella 2021 kirjailijavierailuilla pyritään tavoittamaan kaikki 4.-luokkalaiset. Kirjailijatapahtumia on tarjolla myös erityisryhmille ja yläkoululaisille. 

Lukupiirikirjat ja teemakassit

Kirjastojen työntekijät kokoavat pyynnöstä lainattavia kirjakasseja & lukupiirisatseja erilaisista aiheista. Kirjakassin kokoamisesta on hyvä sopia vähintään kolme viikkoa ennen noutoaikaa. Materiaalista tehdään varaukset tilaajan kortille, nouto itsepalveluna varaushyllystä. 

Kirjastoauto Välkky koululle

Koulu voi tilata koululle kirjastoauto Välkyn lainauskäynnille. Opettajat laativat aikataulun, jonka mukaan oppilaat käyvät Välkyssä lainaamassa turvavälein ja rajoitukset huomioiden. Kirjastoautovierailut ovat alakoulujen varattavissa Kulttuuriespoon Kirjastopolku-sivuilta. 

Kirjastokortti

Kirjastokortti kuuluu jokaisen oppilaan työkalupakkiin! Oppilas voi saada kirjastokortin joko käymällä kirjastossa yhdessä vanhemman kanssa tai tuomalla kirjastoon vanhemman täyttämän korttihakemuksen. Mikäli useampi oppilas on vailla kirjastokorttia ja haluat hoitaa asian kuntoon kirjastovierailun yhteydessä, otathan etukäteen yhteyttä kirjastoon.   

Korttihakemus (PDF)

Luokalla tai päiväkotiryhmällä voi olla oma laitoskirjastokortti. Kortti on voimassa vuoden kerrallaan ja sen vastuuhenkilö huolehtii kortilla lainatusta aineistosta. Vastuuhenkilön tulee esittää voimassa oleva kuvallinen henkilötodistus korttia haettaessa ja uusittaessa. Lisätietoja Helmet-kirjaston käyttösäännöistä.

Celia-kirjasto

Kirjastossamme voi rekisteröityä Celian asiakkaaksi. Rekisteröitymiseen tarvitaan huoltajan täyttämä ilmoittautumislomake. Lisätietoja löydät täältä

Tervetuloa kirjastoon!

Lisätietoja ja apua pulmatilanteissa:

etunimi.sukunimi@espoo.fi

Reeta Voutilainen, asiakaspalvelupäällikkö
Éva Kelemen, esiopetuksen ja kirjaston Öppiäis-yhteistyö
Heliminna Hakala, alakoulujen ja kirjaston yhteistyö
Aila Kaunisvaara, yläkoulujen ja kirjaston yhteistyö

Kuvalähde: Canva.com kuva-arkisto