kirjailijat

Espoon kaupunginkirjaston Fantasiaryhmä aloitti kirjailija ­haastattelusarjan


Espoon Fantasia -blogissa on huhtikuun lopussa alkanut spekulatiivista fiktiota kirjoittavien kirjailijoiden haastattelusarja. Uusi haastattelu ilmestyy aina kerran viikossa. Kirjastopedagogi Sini Neuvonen Espoon kaupunginkirjastosta kertoo asiasta seuraavasti:

”Näin somessa keskustelua siitä, kuinka kirjojen julkkaritilaisuudet peruuntuvat ja kirjastostakaan ei sitä uutuutta saa nyt ulos. Kirjakaupoissakin mainostetaan vain joitain uutuuksia ja todella rajallisesti. Mietin, mitä voisin tehdä nostaakseni tänä aikana ilmestyneiden kirjojen näkyvyyttä ja päätin, että nyt aloitetaan se haastattelusarja, jota olimme pitkään miettineet. 

Ryhmän kesken sovimme kysymyspatterin ja päätimme, että jokainen saa myös hänelle yksilöidyn kysymyksen. Näin haastattelut on helppo toteuttaa. 

Seuraavaksi valitsimme joitain fantasia- tai tieteiskirjailijoita, joilta tiesimme uutuuskirjan ilmestyneen, ja laitoimme heille viestin yleensä sosiaalisen median kautta. Kaikki vastasivat erittäin nopeasti ja olivat oikein kiinnostuneita osallistumaan. Suosio jopa hiukan yllätti meidät, sillä jo alun tiedusteluilla meillä oli heti haastatteluja julkaistavaksi kesäkuun alkuun saakka. 

Tarkoituksenamme on pitää pieni tauko keskikesällä, juhannuksesta elokuun alkuun. Syksyksi on ehkä tarpeen muuttaa hieman kysymyksiä ja katsotaan pystytäänkö tämä kerran viikossa -julkaisutahti säilyttämään vai ilmestyykö silloin haastattelu vaikka 2 krt/kk.”


Käy lukemassa jo julkaistut haastattelut:

· Siiri Enoranta 

· Mia Myllymäki

· Piia Leino 

· JS Meresmaa

· Lucilla Lin

· Elina Pitkäkangas

· Anniina Mikama

· Liliana Lento


Siiri Enoranta kuva Veikko Somerpuro WSOY

Mia Myllymäki kuva Sonja Hagström

Piia Leino kuva Mikko Rasila

JS Meresmaa kuva Veli-Matti Rintala