Hyppää sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Palvelut

 

Palvelut

Ei lisätietoa
.

Nuortenosastolla Pointissa on biljardipöytä yli 12-vuotiaille. Varaa aika listalta ja tule pelaamaan!

Sellon kirjaston 1. kerroksen palvelupisteessä. https://www.celia.fi/

Lue lisää

Aulan lavalla olevaa pianoa saa soittaa ilman ajanvarausta, mikäli lava ei ole muussa käytössä.

Lue lisää

Voit saada neuvoja ja apua tietokoneen, matkapuhelimen, tabletin tai muun mobiililaitteen sekä sähköisten palvelujen käyttöön. Lue lisää Digituesta tältä sivulta.

 

Tiistaisin Akseli-salissa esitetään  aikuisten elokuva klo 17. Leffatiistai toimii syys- ja kevätkaudella. Leffatiistain elokuvat saa tietää etukäteen facebook-ryhmässä Sellon kirjaston Leffatiistai  sekä julisteissa ja info-tv:ssä kirjastossa. Perjantaisin Lastenmaassa on Perjantaileffa klo 18 ympäri vuoden. Elokuvien nimet saa tietää kirjastossa, julisteista ja info-tv:ssä. 

Enter ry opastaa senioreita Pajassa, 1. kerros, torstaisin klo 10-12. Kesällä ei ole toimintaa.

Espoo asiointipiste  Espoon kaupungin infopiste, Leppävaarassa, on Sellon kirjaston yhteydessä. | Kaupungin palvelut | Verkkoasiointi | Kela | HSL | Visit Espoo || Maahanmuuttajille | Yrittäjille | Tapahtumaliput |

Musiikkivalmentaja auttaa sinua löytämään uutta kuunneltavaa. Lähetä viesti osoitteeseen musiikki@helmet-kirjasto.fi. Kerro yhteydenotossasi, millaista musiikkivalmennusta kaipaat. 

Lue lisää
Ei lisätietoa

Kahvila Marian Konditoria on kirjaston yhteydessä. Sellon kauppakeskuksessa on myös useita muita kahviloita.

Lue lisää

Asiakkaiden omien kirjojen vaihtohylly on lähellä alakerran palvelupistettä

Lastenosastolla suosittelemme allergiapotilaiden suojelemiseksi välttämään sitä, että koirat peuhaisivat matoilla, mutta muuten koirat on sallittu Sellon kirjastossa.

Ei lisätietoa

Lisätietoja kouluyhteistyöstä täältä.

Ei lisätietoa

Valitse verkkolistasta "Espoo_asiakas" ja hyväksy. Ei tarvita kirjautumistunnuksia.

Lasten palveluista on kerrottu mm. näillä sivuilla:  Kouluyhteistyö, kirjastonkäytön opetus ja kiertokäynnit  

Kirjaston palvelut Espoon peruskouluille keväällä 2020

Tietoa peliajoista Kun kirjasto on auki

Lastenmaan p. 09 816 57617

Lue lisää

Aikuisten osastolla, 2. kerros,  lainattavat lautapelit. Pointissa ja Lastenmaassa kirjastossa pelattavat lautapelit.

Omahoitopiste on kirjaston 2. kerroksessa. Omahoitopisteen varustukseen kuuluu verenpainemittari, vaaka ja tietoa terveydenhoidosta. www.espoo.fi/omahoito

Soita 09 81657607 tai käy Musapajassa varaamassa opastusta Musapajan tai studion laitteiden käyttöön. Voit myös varata kirjastolaisen käyttöösi lomakkeella: Lainaa kirjastolainen

Palautusluukku on kirjaston C-portaassa, pääsisäänkäynnistä vasemmalle. Avoinna: ma-pe 7.30-8.00 ja 20-21, la klo 7.30-10. Palautusluukkuun palautettujen kirjojen palautuspäivä kirjastojärjestelmässä on kirjaston seuraava ensimmäinen aukiolopäivä. Aineiston palauttaminen luukun kautta on omalla vastuulla.

Pesäpallosetin joukkueelle voi lainata alakerran palvelupisteestä. Laina-aika 2 viikkoa. Settejä on lainattavissa kaksi, joko nuorten tai aikuisten joukkueelle. Ei voi varata. Katso helmet.fi:stä settien tilanne! Mölkkyä ym. pelejä voi pelata kesällä kirjaston edessä. Pyydä Mölkky Pointista! 

Lue lisää

Musiikkiosastolla on piano, flyygeli, urkuharmooni, sähkökitara, elektroakustinen kitara ja sähköbasso. Sähköpiano on lavalla, Soittohuoneissa on piano tai flyygeli ja urkuharmooni, lainaksi saa elektroakustisen kitaran ja kotiin lainaksi ukulelen (katso helmetistä onko vapaana). Digirummut ja midi-kosketinsoitin ovat studiossa, lainaksi myös sähkökitara, elektroakustinen kitara, sähköbasso. Pointissa: elektroakustinen kitara ja akustinen bassokitara. Soittimia saa soittaa/kokeilla Pointissa tai musan soittohuoneissa.

Lue lisää

Studiotohtori auttaa studion käyttöön, miksaamiseen, äänittämiseen ja tuottamiseen liittyvissä kysymyksissä ja ongelmatilanteissa. - Äänitysongelmat/äänitystekniset asiat, miksauskysymykset, laitteiston käyttövinkit, ohjeita jatkotyöstöön ja masterointiin, virtuaali-instrumenttien hyödyntäminen, koekuuntelut ym. Varaa aika tohtorille studioaikasi yhteydessä, max. 1 kerta /kuukausi tai kysy sähköpostilla: olli.myyra@espoo.fi tai Sellon kirjaston musapajasta, p. 09 816 57607

Tiedustelut Aikuisten osasto, 2. kerros, p. 09 816 57603 / sähköposti: sellonkirjasto@espoo.fi. Katso myös kohta: Kouluyhteistyö, kirjastonkäytön opetus ja kiertokäynnit

Lainaa musiikkiosastolta (2 kpl). Katso helmetistä onko vapaana! Ei voi varata eikä uusia. Laina-aika on 2 viikkoa. Lastenmaassa on käytettävissä ukulele, jota ei voi lainata.

Lue lisää
Ei lisätietoa
 

Laitteet

Pajassa. 3D-tulostimella on mahdollista tulostaa maksimissaan 20x20x20 cm kokoisia esineitä. Varaukset: https://varaamo.espoo.fi . Tiedustelut Pajasta / p. 09 816 57607.

Lue lisää

Kiinteä dataprojektori on aulan lavalla ja Akseli-salissa. Ilmarissa ja Maurissa on diginäyttöruudut. Siirrettävää diginäyttöä voi pyytää Aikuisten osastolla Elinaan tai Akseli-saliin.   (Pajasta voi lainata kannettavan dataprojektorin käytettäväksi kirjaston tiloissa. Tiedustelut ja varaukset: puh. 09 816 57607.)

Lue lisää

Desibelimittareita lainataan aulan palvelupisteeltä. Laina-aika 2 viikkoa. Laitetta ei voi varata. Tarkista saatavuus Helmet-hausta.

Lue lisää

Energiamittareita / sähkönkulutusmittareita lainataan Musapajasta. Laina-aika 2 viikkoa, ei voi varata eikä uusia. Katso helmetistä onko vapaana.

Lue lisää

Pajassa on muutama asikastietokone, joissa on venäjänkielinen näppäimistö.

Infrapunalämpömittari lainataan Pajasta. Laina-aika 2 viikkoa, ei voi varata eikä uusia. Katso helmetistä onko vapaana

Lue lisää

Iskuporakoneen voi lainata Musapajasta. Laina-aika 1 vrk. Ei voi varata eikä uusia. Katso Helmet.fi:stä, onko vapaana!

Lue lisää

Sellon kirjastolla on 3 monitoimilaitetta  1. kerroksessa:  aulassa ja Musapajassa (näissä toimii myös alakerran tietokoneilta tulostus), ja 2. kerroksessa (vain kopiokone/skanneri). 

Monitoimilaitteeseemme sisältyy tulostus- ja skannausmahdollisuuden lisäksi mahdollisuus ottaa sekä värillisiä, että mustavalkoisia kopioita A4 ja A3 kokoisena. Tulostaminen maksaa 0,20 euroa per sivu ja tulostuksen voi maksaa kortilla tai sähköisesti. Käteismaksua ei ole. Lisätietoa tästä artikkelista.

Pöytätietokoneita on aulassa ja Musapajassa, 1. kerros. Ilman ajanvarausta. Kirjautumistunnukset koneille (eri kieliversiot). Suomeksi: kirjasto, 12345 . Ruotsiksi: bibban, 12345. Englanniksi: library, 12345. Venäjäksi: Biblioteka, 12345. Näiltä koneilta voi tulostaa aulan tai Musapajan tulostimeen ____ Kannettavia tietokoneita voi lainata kirjastossa käynnin ajaksi 2. kerroksen Lehtialueen läppäriautomaatista kirjastokortilla ja sen pin-koodilla. Kannettavilta koneilta ei voi tulostaa. ____ Lainattava tabletti. 2 kerroksen info-tiskin lähellä. Laina-aika on 2 h. Laitteet toimivat vain kirjaston verkossa.

Pajassa, 1. kerros

Lue lisää

Digitaalinen laseretäisyysmittari on laite, jolla mitataan tarkasti kohteiden etäisyyksiä käyttäen apuna laservaloa. Lainattavissa Musapajan palvelutiskiltä. Laina-aika on 14 vrk, ei voi varata tai uusia. Katso helmetistä onko laite paikalla (linkki).

Lue lisää

Pajassa

Lainaa muistikortinlukija Pajasta!

Lue lisää

Pajassa on useita ompelukoneita asiakkaiden käytettävissä. Varaukset: https://varaamo.espoo.fi 

Lue lisää

Playstation, Switch, Xbox. Nuortenosasto Pointissa ja Lastenmaassa. Lastenmaan pelit ovat avoinna ma-pe klo 14-18 sekä muina aikoina ja viikonloppuisin tarpeen ja tilanteen mukaan. Pelattavana on kaikenikäisille sallittuja Switch- ja Playstation4 -pelejä. Pelaajia voi olla kerralla korkeintaan neljä.

Lue lisää

Nuortenosastolla Pointissa on pöytäfutispeli yli 12-vuotiaille.

Radonmonitori mittaa suuntaa-antavan radonpitoisuuden huoneilmasta. Lainattavissa Pajasta. Laina-aika 2 viikkoa. Ei voi uusia eikä varata. Katso helmetistä onko laite vapaana!

Pajassa

Lainaa roskapihdit Musapajasta. Laina-aika on 2 viikkoa, ei voi varata tai uusia. Katso helmetistä onko paikalla.

Lue lisää

Monitoimikoneissa (kopiokoneissa), ala- ja yläkerrassa, on skanneri, jolta voi skannata muistitikulle, ilman ajanvarausta. Pajassa on diojen ja negatiivien digitointi-mahdollisuus ja asiakirjaskanneri. Lisätietoja Pajan sivulla. Varaa online: https://varaamo.espoo.fi tai soita p. 09 816 57607.

Lue lisää

Lainattavat tabletit ovat Sellon kirjaston 2. kerroksessa telakassa. Laina-aika on 2 tuntia kerrallaan ja vain yksi per kortti. Laitteet toimivat ainoastaan kirjastossa ja kirjaston verkossa. 

Tuhottavan aineiston säiliö 1. kerroksen aulassa ja vapaasti käytettävissä.

Voit tulostaa kirjaston asiakastietokoneilta mustavalko- ja väritulosteita A4 ja A3-kokoisena. Tulostaminen maksaa 0,20 euroa per sivu ja tulostuksen voi maksaa kortilla tai sähköisesti. Käteismaksua ei ole. Lisätietoa tästä artikkelista.

Tulostimia on 1. kerroksen aulassa ja  Pajassa. Musiikin ja Pajan pöytäkoneilta tulostus Pajaan,  alakerran muilta pöytäkoneilta tulostus aulaan. 2. krs koneilta ei voi tulostaa eikä kannettavilta tietokoneilta. 

 

Lue lisää

Pajasta voi lainata akkuporakoneen, akkuruuvinvääntimen, laseretäisyysmittarin, pintalämpömittarin, energiankulutusmittarin, roskapihdit, desibelimittarin, juotoskolvin, vesivaa'an, radonmonitorin ja iskuporakoneen. Helmetistä voi tarkistaa ovatko koneet vapaana.

Lue lisää

Pajassa

Lainattavissa kannettavien tietokoneiden automaatista, toinen kerros, Aikuisten osasto. Kaapissa on myös latausjohto kuulokkeille.

Lue lisää

Lainattavia verenpainemittareita on Musapajassa: Omron ja A&D UA-651. Ei voi varata eikä uusia. Laina-aika on 2 viikkoa. Katso saatavuus helmetistä! 

Sellon kirjaston Omahoitonurkkauksessa, 2 kerros, on myös verenpainemittari, jolla voi itse käydä mitattaamassa verenpaineen.  Samassa nurkkauksessa on myös vaaka ja tietoa terveydenhoidosta. http://www.espoo.fi/omahoito

Lue lisää

Vesivaaka on lainattavissa Musapajasta. Laina-aika 2 viikkoa, ei voi varata. Katso helmetistä onko vapaana!

Lue lisää

Pajassa, varattavissa online: https://varaamo.espoo.fi. Lisätietoja Pajan sivulla www.helmet.fi/sellonpaja tai soita 09 816 57607

Lue lisää
 

Tilat

Akseli-sali. Varattava tila 30-50 henkilölle (pöydällinen paikka 30:lle) 2. kerroksessa. Varattavissa vähintään 5 hengen ryhmille. Tilassa on: tietokone (HDMI-liitäntä), mikrofoni,  dataprojektori, BD/DVD-soitin.  (Omalta tietokoneelta äänen saa kaiuttimien kautta vain, jos tietokoneessa on HDMI-liitäntä). 
Maksut: - maksuton kaikille yhdistyksille, Espoon kaupungin yksiköille ja espoolaisille taloyhtiöille. - Yritykset: 100 €/h. Katso tarjoilujen tilaaminen tilaisuuksiin Kahvilat ja ravintolat -kohdasta! Varaa online itsepalveluna: https://varaamo.espoo.fi. Lisätietoja helmet.fi/sellontilat. Tai sähköpostitse: sellontilat@espoo.fi.

Lue lisää

Lava/ aula on suuri varattava tapahtuma- ja messutila 1. kerroksessa. Tuoleja saa tilaan noin 100 henkilölle. Lavalla on dataprojektori ja langattomat mikrofonit. Lavaa ei voi itse varata Varaamosta. Kalenteri on näkyvissä, että näkee varaustilanteen. Lisätietoja: helmet.fi/sello -> Tapahtumien järjestäminen

Lue lisää

Elina. Noin 7 henkilön varattava kokoustila / ryhmätyötila, 2. kerros. Tilassa on pöytä, tuoleja, sohva, fläppitaulu. Diginäytön voi pyytää toisen kerroksen info-pisteestä. Maksuton. Lisätietoja Tilat-sivulla. Online varaus: https://varaamo.espoo.fi

Lue lisää

Noin 15 henkilön varattava kokoustila kirjaston 2. kerroksessa. Lisätietoja ja varaaminen Varaamo-palvelusta.

Lue lisää

Kokoustila 8 henkilölle. Kirjaston 2. kerros. Varaukset ja lisätiedot Varaamosta.

Lue lisää

Kulttuuritila on 2. kerroksessa. Kulttuuritilassa ovat kaunokirjallisuus, runot ja elokuvat.  Kulttuuritilan sohvanurkkauksessa järjestetään mm. lukupiirejä. Max. noin 30:lle. Tilan voi varata vain tapahtumiin, tiedustelut: sellontilat@espoo.fi. Lisätietoja Tilat-sivulla: helmet.fi/sellojarjesta

Lue lisää

Lava/ aula on suuri varattava tapahtuma- ja messutila 1. kerroksessa. Tuoleja saa tilaan noin 100 henkilölle. Lavalla on dataprojektori ja langattomat mikrofonit. Lavaa ei voi itse varata Varaamosta. Kalenteri on näkyvissä, että näkee varaustilanteen. Lisätietoja Tapahtumien järjestäminen -sivulla tai viestittele: mia.wuorela@espoo.fi /  sellontilat@espoo.fi

Lue lisää

Toisessa kerroksessa on 3 lukuhuonetta: 1) Opintosali. 30 pöydällistä ja hiljaista lukupaikkaa, omat valaisimet. 2) Avoin ryhmätyötila  3) Lehtilukusali vain lehtien lukemiseen. Näitä tiloja ei voi varata. 

Lue lisää

Ajanvaraus netissä https://varaamo.espoo.fi. Käyttö yli 15-vuotiaille, joilla on helmet-kirjastokortti, kuvallinen henkilöllisyystodistus ja tietotekniikan perusteet hallussa. Studio on tarkoitettu ensisijaisesti musiikin äänittämiseen. Lisätietoja saat ottamalla yhteyttä: puh. 09 816 57607. Koululuokkien yhteydenotot ja varaukset samasta numerosta. Studiovarustus: Logic Pro 9 / Logic Pro X, Universal Audio Apollo- äänikortti, iso- ja pienikalvoinen kondensaattorimikrofoni, midi-koskettimet, sähkörummut, sähköbasso, sähkökitara ja elektroakustinen kitara.

Lue lisää

Musiikkiosastolla on kaksi soittohuonetta, joita voi varata. Toisessa on piano, toisessa flyygeli ja urkuharmooni. Soittohuoneita voi varata yhteensä 4 h / viikko. Osastolla on lisäksi sähköpiano, jota ei varata. Ajanvaraus https://varaamo.espoo.fi. Tiedustelut palvelutiskiltä tai numerosta 09 816 57607.

Lue lisää
 

Verkkopalvelu

Kotimaisia aikakauslehtiä näköislehtenä eMagz

Lue lisää

Rockway musiikkikoulu.  Verkkokurssit ovat käytettävissä kotona tai Sellon Roland-huoneessa. Roland-huoneessa on muun muassa sähkörummut ja syntetisaattori, ja pajasta voi lainata sähkökitaran, -basson, puoliakustisen kitaran sekä kuulokkeita. Varaa Sellon Roland-huone Varaamosta. Huoneen äänieristyksen takia, se soveltuu parhaiten sähköisten soittimien soittamiseen kuulokkeilla tai hiljaisten akustisten soittimien soittamiseen.

Lue lisää

Löydä kirjastosi

Avoinna

-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla