Luna

Lastenmaasta tilattavia palveluja päiväkodeille ja esikouluille

Tervetuloa kirjastoon! Kun varaat ajan, ole hyvä ja kerro ryhmän koko ja toiveenne. Ohjattujen käyntien lisäksi olette aina tervetulleita omatoimiretkille kirjastoon – Lastenmaan kirja-aarteet odottavat!

Nähdään kirjastossa!

Tiedustelut ja ilmoittautumiset:

Anu Kulometsä, anu.kulometsa@espoo.fi (0-5-vuotiaat)
Emmi Kamppinen, emmi.kamppinen@espoo.fi (esikoulut)


Satutunnit

joka toinen keskiviikko klo 10: 4.9., 18.9., 2.10., 16.10., 30.10., 13.11.,  27.11. ja   11.12.
Kaikille satujen ystäville avoin suomenkielinen tarinatuokio.

Ryhmät ovat tervetulleita, mutta varaa paikka ennakkoon: anu.kulometsa@espoo.fi.
Ilmoittautumisen yhteydessä on mahdollista ehdottaa aihetta satutunnille (vähintään viikko ennen satutuntia). Jos keskiviikko ei sovi ryhmällenne, myös muita aikoja voi tiedustella sähköpostitse. 

Kirja- ja teemakassit

Lastenosaston työntekijät kokoavat mielellään päiväkodeille kirja- ja teemakasseja erilaisista aiheista. Kassin kokoamisesta on hyvä sopia vähintään viikkoa ennen noutoaikaa. Kirjoista tehdään varaukset päiväkodin kortille ja ne ovat sovitusti noudettavissa itsepalveluvaraushyllystä.

Tiedustelut sähköpostitse: anu.kulometsa@espoo.fi. 


Esityksiin ilmoittautuminen

Järjestämme vuoden mittaan muutamia tapahtumia, joihin myös päiväkotiryhmät voivat ilmoittautua. Ilmoitamme niistä aina erikseen kirjastossa sekä isommista tapahtumista myös sähköpostitse.

Helmet-Satudiplomi

Helmet-Satudiplomi on tarhaikäisille suunniteltu lukudiplomi, jossa kirjoja voi esimerkiksi lukea lapsille ääneen tai kuunnella äänikirjoja. Satudiplomi luovutetaan ryhmälle, kunhan kymmenen kirjaa (joista viisi oltava satukirjaa) on luettu tai kuunneltu. Lisätietoa Satudiplomista ja siihen kuuluvista kirjoista löydät >> täältä

Päiväkodin kirjastokortti

Päiväkodilla voi olla oma kirjastokortti. Kortti on voimassa vuoden kerrallaan ja sen vastuuhenkilö on vastuussa kortilla lainatusta aineistosta. Vastuuhenkilön tulee esittää voimassa oleva kuvallinen henkilötodistus korttia haettaessa ja uusittaessa. Lisätietoja kortista Helmet-kirjaston käyttösäännöistä.

Pelit kirjastossa

Kirjastossa saa pelata lautapelejä, sekä käyttää tietokoneita ja Ipadia. Varatkaa aika henkilökunnalta paikan päällä.

Näyttelyt

Otamme mielellämme lasten töitä näytteille. Meillä on käytettävissä kaksi kaksihyllyistä vitriiniä ja lisäksi seinätilaa. Jos haluat ryhmäsi töitä näytteille kirjastoon, niin voit varata max. kahden viikon pituisen näyttelyajan Lastenmaasta. Lisätietoja: anu.kulometsa@espoo.fi.