lastenosasto

Leppävaaran alueen kirjastojen alakouluyhteistyö

Tervetuloa kirjastoon! Tavoitteemme on saada lukuvuoden aikana kaikki luokat kirjastoon, joten ohjattujen kirjastokäyntien määrä on rajattu. Kaikki luokat pääsevät lukuvuoden aikana kirjavinkkaukseen tai tiedonhaun opetukseen omaan lähikirjastoon tai Sellon kirjastoon. Lisäksi on mahdollista ilmoittautua yhdelle ohjatulle lisäkäynnille kirjailijatapahtumaan, työpajaan tai lukukoiratunnille. Kaikki vierailut ovat kouluille maksuttomia. 

Ilmoittautumisaika kirjastokäynneille alkaa  15.8.2019. Tänä syksynä on käytössä uusi Webropol events -ilmoittautumistyökalu, jonka avulla teidän on helppo valita luokalle sopiva vierailuaika, josta saatte vahvistuksen saman tien. Laaksolahden ja Viherlaakson kirjastoihin voi ilmoittautua vasta 1.9.2019 alkaen tällä samalla sivulla.

Eväiden syönti kirjastossa on mahdollista. Muistattehan myös, että HSL:n joukkoliikenteessä koululaisryhmät kulkevat opettajan kanssa maksutta arkisin klo 9-15.00: https://www.hsl.fi/oppilaitoksille/koululaisryhmien-liikkuminen-joukkoliikenteella

Tulemme mielellämme mukaan koulun ja vanhempainyhdistysten tapahtumiin tai tapaamaan opettajia sekä pitämään isoja kirjavinkkaustapahtumia. Tavallisia kirjavinkkauksia järjestetään kirjastoissa.

Kaikissa isommissa yhteistyökuvioissa tai mahdollisissa ongelmatilanteissa voitte ottaa yhteyttä johtavaan kirjastopedagogiin Timo Ylöseen (timo.ylonen@espoo.fi).

Yhteistyöterveisin

Kirjaston kouluyhteistyön tekijät

UUTUUS: KUNNARILISTAT.FI

Kunnari-lukudiplomin kirjat löytävät jatkossa helposti kunnarilistat.fi-sivustolta. Kirjojen saatavuuden voi rajata esim. halutun kirjaston mukaan, ja myös varaukset on helppo tehdä sillä kirjan tiedoista pääsee suoraan Helmet-sivuile tekemään varauksen. Tätä kannattaa vinkata lukudiplomin suorittajille.

KOKEILISITKO? KIRJASTON TYÖPAJAT

Tänä lukuvuonna kaikille espoolaisluokille on tarjolla yhteinen työpajavalikoima, ja sisältökooste ja ilmoittautumislomake löytyvät samalta sivulta. Opettaja voi ilmoittaa luokkansa yhteen jossain mainituista kirjastoista järjestettävään työpajaan kirjaston tai koulun aluerajoista riippumatta. Tutustu tarjontaan ja ilmoittaudu mukaan täällä.

TILAA KIRJASTOAUTO KOULULLE

Kirjastoautoa voi tilata koululle. Lisätietoa aikatauluista sekä ilmoittautumislomakkeen löydät täältä.

SELLON, LAAKSOLAHDEN JA VIHERLAAKSON KIRJASTOJEN TARJONTA LEPPÄVAARAN ALUEEN ALAKOULUILLE

Alla ovat ilmoittautumislinkit. Alempana löydät kuvaukset tarjottavista sisällöistä.

Ilmoittautuminen luokkakäynnille Sellon kirjastoon:

1.-2. lk.: https://link.webropolsurveys.com/EP/9A8C5FA76434015B

3.-4.lk.: https://link.webropolsurveys.com/EP/D278B9181467E7DB

5.-6.lk.: https://link.webropolsurveys.com/EP/DF48990D225745CD

Ilmoittautuminen luokkakäynnille Laaksolahden ja Viherlaakson kirjastoihin:

1.-6. lk.: https://link.webropolsurveys.com/EP/43A3A42E9D1075D6

Tarjoamamme sisällöt:

Ekaluokkalaistapahtumassa luokka tutustuu kirjaston käyttämiseen ja saa pienen kirjavinkkauksen. Ottakaa kampanjan kutsukortit mukaan, niiin saatte samalla käynnillä ekaluokkalaiskampanjan lahjakirjat mukaanne. Sellon kirjaston ekaluokkalaistapahtumissa järjestetään lisäksi lahjakirjaan liittyvä työpaja. Kouluille lähetetään lisätietoa ekaluokkalaiskampanjasta syyskuun alussa. Kesto 45 - 60 min.

2.-luokkalaisten hiljaisissa lukubileissä (vain Sellon kirjastossa; 2. lk, kesto 45 min.)otetaan rento asento ja keskitytään lukemiseen. Tarjolla on uusimpia kirjoja ja tuttuja suosikkeja. Mahdollisuus myös lainata kirjoja ja laittaa kirjastokortti kuntoon. 

Lukemisen paikka (vain Sellon kirjastossa; 2. lk, kesto 45 min.) on toiminnallinen suunnitteluhetki oman lukemisen parantamiseen. Millainen on unelmien lukupaikka? Missä luet? Mitä muuta tarvitset kuin kirjan? Kuuluuko tilassa jotain? Millainen valo tilassa on? Istutko vai seisotko, vai makoiletko tilassa? 

Kirjavinkkaus (2.-6. lk, kesto 45 min)

Koukutu tarinaan! Kirjavinkkauksessa esitellään tuoretta luettavaa kuluvan vuoden kirjahelmien joukosta tai lukudiplomin kirjatarjottimien valikoituja herkkuja. Vinkkauksen sisältö voidaan räätälöidä ryhmän mukaan - kerro toiveista lomakkeessa ilmoittautumisen yhteydessä! Kesto 45 min.

Kirjamaistiaiset (2.-6. lk, kesto 45 min)

Napostellen lukumaut testiin! Kirjamaistiaiset on toiminnallinen tapa etsiä mieleistä luettavaa ja sopii hyvin luokan lukupiirin aloitukseksi. Maisteltavaksi voidaan valita kirjoja jostain tietystä teemasta. Kesto 45 min.

Taskukirjasto, e-kirjasto ja Helmet.fi (2.-6. lk, kesto 45 min)

Kirjasto tehokäyttöön! Tutustutaan Taskukirjasto-sovellukseen, e-kirjastoon ja tiedonhakuun Helmet-verkkokirjastosta.