Sellon Paja

Paja sijaitsee 1. kerroksessa, musiikkiosaston yhteydessä. Osastolla on asiakkaille pöytätietokoneita, joilta voi tulostaa osastolla sijaitsevaan tulostimeen.

Pajasta löytyy seuraavia laitteita:

3D-tulostimia, vinyylileikkuri, laminointilaite, rintanappikone, ompelukone, silityslauta ja rauta, lämpöprässi, kuvankäsittelykone, julistetulostin, kuvaskanneri ja  laminointilaite.

Laitteet voi varata itsepalveluna netistä >> Varaamo 
Ensimmäisen kerran opastusajat varataan paikan päällä tai puhelimitse numerosta 09 816 57607.


Paja tarjoaa asiakkaille mahdollisuuden käyttää ja kokeilla erilaisia laitteita. Pajassa on tarkoitus oppia kokeilemalla itse tai yhdessä henkilökunnan kanssa. Pajan laitteiden käyttö on maksutonta.

Voit myös varata kirjastolaisen henkilökohtaiseen neuvontaan -> tästä
 

Pajan varattavat laitteet:

3D-tulostimet: Pajassa on neljä Ultimaker 2 + 3D-tulostinta ja yksi Ultimaker 3 -tulostin. Niillä voidaan tulostaa pieniä esineitä. Tulostamiseen käytetään PLA-muovia, joka on uusiutuvista materiaaleista tehtyä biohajoavaa muovilankaa. Ultimaker 3:ssa on myös mahdollisuus käyttää vesiliukoista PVA-materiaalia. Suutin 0,4 mm.

Dia-negatiivi- skanneri: Skannerin malli on CanoScan 9000F, Canon, joka on A4-kokoinen tasoskanneri. jossa on filmi ja dia-sovittimet. Sovittimen kuvia voi skannata 4 kappaletta kerrallaan niin, että skanneri tunnistaa kuvien rajat automaattisesti. Sovitin on 12x35mm - kokoisille dioille. Resoluutio enintään 

 
 
Kuvankäsittelykone: Kuvankäsittelykoneena ja mediatyöasemana on Mac-tietokone ja ohjelmapakettina iMac Adobe Creative Cloud. Sieltä löytyy mm. Photoshop, Premiere Pro, InDesign, Illustrator ja Dreamweaver. Koneeseen on yhdistetty Wacom-piirtonäyttö.


Ompelukoneet
Ompelukone (Bernina 1008)


Vinyylileikkuri: Roland GX-300.  Materiaalileveys max. 61cm. Vinyylileikkurilla voi leikata tarroja (max 61 cm) tai lämmönsiirtokalvoja (max 50 cm). Lämmönsiirtokalvoilla tehdyt kuvat voi painaa puuvilla- tai pellavakankaisiin Pajan lämpöprässin avulla. Lämpöprässi on Blue Press Line koko: 40 cm x 50 cm.

Kotiin lainattavia: akkuporakone, akkuruuvinväännin, laseretäisyysmittari, infrapunalämpömittari eli pintalämpömittari, energiankulutusmittari, roskapihdit, desibelimittari, iskuporakone ja radonmonitori