Taidenäyttelyt

Sellon kirjastossa on kaksi näyttelytilaa:

Galleria Anna 1. kerros  ja Vitriini 2 krs.

23.6.-15.7. Kirsikka Ollanketo

KOSKETUSPINTA – ELÄMÄN KERROKSET

INTERFACE/CONVERGION/CONTACT SURFACE- LAYERS OF LIFE

ELÄMÄNTAIDETTA – ART OF LIFE

Ollaketo

Voimme ja saamme päivittäin tunnustella kehollista kosketuspintaa eri kappaleiden välissä. Kun seisomme, istumme ja makaamme, tunnemme kuinka maa, lattia, istuin tai makuualusta kannattelee meitä. Kun suljemme silmämme, voimme tunnustella ylä- ja alaluomen kohtaamista. Samoin on huulien kanssa. Kosketamme päivittäin itseämme, läheisiämme ja monia esineitä. Kuinka tiedostaen teemme sen?

Meillä on mahdollisuus kohdata ja koskettaa maailmaa sekä universumia, jossa elämme, myös syvemmillä tasoilla. Kuinka paljon ja millaisia kerroksia elämämme kosketuspintoihin mahtuukaan?

Näyttely on kutsu hidastaa tutkimaan herääviä kosketuspintoja ja kerroksia sekä matkustaa maille, jossa oikean ja väärän raja häviää. Sen sisältö on elämäntaiteellista tutkimusta terapeuttisen taidetyöskentelyn välineillä.

Kirsikka Ollanketo on elämäntaiteilija, elämäntaidekouluttaja ja kehohoitaja, jonka pohjakoulutus on sosiaalialalla.

Kirsikka kokee maailmaa uteliaisuuden, etsimisen, ihmettelyn, innostumisen ja seikkailun kautta. Luova liike, kehollisuus, monimuotoinen taiteilu, niihin kannustaminen ja me-tilojen rakentaminen ovat hänelle <3 asioita. Hänen Elämäntutkimuslaboratorion palvelut auttavat ihmisiä tutkimaan yhteyttä maailman kanssa sekä voimaantumaan elämäntaiteilun ja kehollisen läsnäolon kautta.

”Taiteeni on enimmäkseen alitajunnasta kumpuavaa, ei-tietämisen mailla tehtyä. Se on leikittelevää, uteliasta, kokeilevaa ja kerroksellista. Se on voinut saada impulssia unessa nähdystä tai sisällä liikkuvasta tunnetilasta. Se voi myös lähteä liikkeelle värin tai liikkeen kutsusta, jostain selittämättömästä impulssista. Joka kerta teoksen äärellä olo on eräänlainen luottamushyppy; materiaalin, minun ja elämän kosketuspintojen tutkimusmatka. Niinkuin taide yleensäkin, se on henkilökohtaista ja samalla siinä on kosketusta laajempaan ja syvempään.

Elämä luo taidetta ja taide vastavuoroisesti antaa oman panoksensa elämälle. ”

_____________________________________________


Näyttelykalenteri

Taidenäyttelyn järjestäminen Sellon kirjastossa

Taidenäyttelyjen järjestäminen on maksutonta. Kirjasto pidättää itselleen oikeuden päättää kenelle näyttelyjakso myönnetään. Pyrimme esittelemään eri taidemuotoja monipuolisesti ja vaihtelevasti esim. valokuva, akryyli, akvarelli. Näyttelytilan käytöstä tehdään sopimus.

Tilojen käytön ehdot:

 • Käytettävät tilat luovutetaan näytteilleasettajan käyttöön maksutta.
 • Näytteilleasettajalla ei ole oikeutta käyttää muita tiloja, materiaaleja tai välineitä, kuin mitkä mainitaan erikseen tässä sopimuksessa.
 • Näytteilleasettajan tulee huolehtia itse kaikista käytännön järjestelyistä kuten pystytyksestä ja purkamisesta, avajaisista ja tarvitsemistaan vakuutuksista.
 • Kirjasto ei vastaa näyttelyaineistosta, eikä näyttelyjen järjestämisestä saa koitua kirjastolle kustannuksia.
 • Näyttelyssä käytetään vain kirjaston omia kalusteita. Käyttäjä on velvollinen suojelemaan vahingoilta käyttämiään tiloja ja kalusteita. Käyttäjä vastaa kaikista vahingoista, jotka käyttäjän henkilökunta, esiintyjät tai yleisö aiheuttavat hallinnoijan kiinteälle tai irtaimelle omaisuudelle. Käyttäjä vastaa itse tiloihin tuomistaan laitteista tai muusta omaisuudesta.
 • Kirjastoa ei voida pitää kaupallisen tai mainostavan esittelyn näyttelypaikkana.
 • Käyttäjän tulee huolehtia tilan asianmukaisesta käytöstä sekä siisteydestä. Tilan tulee käyttäjän jäljiltä saada samaan kuntoon kuin se oli vastaanotettaessa. Käyttäjä vastaa mahdollisista ylimääräisistä siivouskustannuksista, mikäli ne aiheutuvat käyttäjän toiminnasta.
 • Tupakointi ja alkoholin nauttiminen on kielletty kaikissa tiloissa.
 • Käyttäjällä ei ole oikeutta siirtää käyttösopimusta tai luovuttaa tiloja kolmannelle osapuolelle ilman hallinnoijan suostumusta.
 • Käyttäjä voi peruuttaa näyttelyvarauksen ilmoittamalla siitä kirjallisesti ennen näyttelyaikaa.
 • Tilan hallinnoija voi peruuttaa näyttelyvarauksen vain ylivoimaisesta esteestä johtuen ilmoittamalla siitä kirjallisesti ennen näyttelyaikaa.

Galleria Anna: Galleria Anna - näyttelytila, 1. kerros: Ripustuskiskolliset seinät: 5m + 7m, Ripustuskiskot ovat 250cm korkeudella. Lisäksi päätyseinä lasiseinä n. 2m ja liikuteltava seinäke 1 kpl 220cm(l) x 200 cm(k).

Lisätietoja: mia.wuorela@espoo.fi / p. 043 8252337 

Näyttelyvitriini  on toisessa kerroksessa. Kokolasivitriini, lukittava, 2 000 x 1 000 x 2 200 mm.

Tapiolan kirjaston näyttelyparvi ja vitriini

E ntressen kirjaston Näyttelyseinä

Haku näyttelyyn päättyy

Näyttelyn aloitus välillä

Helmikuun loppuun mennessä

Touko-elokuu (1.5-31.8)

Kesäkuun loppuun mennessä

Syys-joulukuu (1.9-31.12)

Lokakuun loppuun mennessä

Tammi-huhtikuu (1.1-30.4)

Hakemukset tällä lomakkeella

Lisätiedot:  mia.wuorela@espoo.fi / p. 043 8252337 

*   *   * 

Taideteokset eri puolilla Sellon kirjastoa:

Panda-taideteoksen, joka on Lastenmaassa, on tehnyt Suomessa asuva japanilaistaiteilija Yasushi Koyama. Se saatiin Lastenmaahan alkuvuodesta 2017. Nimikilpailun jälkeen nimeksi tuli Syli & Hali.

Seuraavat taideteokset omistaa Espoon kaupunki, EMMA:

Martti Aiha: Iltapäivähetki  1977, pronssi (Kulttuuritila, 2. kerros)

Erkki Hienonen: Elämää, 1972, öljy (Kulttuuritilan ikkunaseinä, 2. kerros)

Pertti Kekarainen: Tilan illuusio, 2003. (1. kerros Yhteispalvelupisteen käytävä. 2. kerros Venäjänkielisen kirjaston sivuoven käytävä). Teoskokonaisuus  koostuu kahdesta suuresta valokuvasta sekä useista silmämäisistä linsseistä. Valokuvat käsittelevät läpinäkyvyyttä ja havainnon muodostumista tilassa. Linssit yhdistävät kirjaston arkkitehtuurin valokuvan tilaan.

Leena Luostarinen: Niilin valtijatar, 1995, öljy  (Paja, 1. kerros)

Leena Luostarinen: Näsiä,1984, maalaus (Akseli-sali, 2. kerros)

Paul Osipow: Nimetön, 1986, (2-osainen), öljy (Kulttuuritilan sohvaryhmä 2. kerros)

Marja-Leena Valkola: Harmaata hämärää, 1985, öljy (Opintosali, 2. kerros)