Taidenäyttelyt

Sellon kirjastossa on kaksi näyttelytilaa:

Galleria Anna 1. kerros

7.-31.12. Matkalla – В пути - Aleksandra Kulonen ja Irina Rebnitskaya

kulonen

 ”Matkalla” on Aleksandra Kulosen ja Irina Rebnitskayan yhteisnäyttely. Kotikaupunki, rakkaus akvarellimaalaukseen ja opetustyö Suomessa yhdistävät kahta kuvataiteilijaa. Näyttelyn teokset heijastavat työskentelymatkojen vaikutelmia ja värimaailmaa. Näyttelyn nimi ”Matkalla” symboloi taiteilijan tekemää eliniän kestävää tutkimusmatkaa.

Выставка двух художников Александра Кулонен и Ирина Ребницкая. Их объединяют родной город, любовь к акварельной живописи и работа в области художественного образования в Финляндии. В картинах художников отражены краски и впечатления от творческих поездок . Название выставки символично. Художник является исследователем прекрасного, путь которого длится всю жизнь.

Näyttelyvitriini 2. kerros

7.-30.12.  Vapaamuotoinen Pyhäinkuva temperalla 

Pyhainkuva

Näillä kursseilla jokainen sai maalata sydäntä lähellä olevan aiheen, olipa se Neitsyt Maria ja Jeesus-lapsi, arkkienkeli tai joku muu itselle läheinen aihe. Tiukkoja sääntöjä tärkeämpää on ollut maalaamiseen liittyvä pyhyyden ja rauhan kokemus. Samalla on opiskeltu perinteistä 
munatemperamaalausta, metallikultausta ja entisöintimenetelmiä puulevyn pohjustuksesta lähtien. Kurssilla on tutkittu myös ikonimaalauksen historiaa ja erilaisia tyylisuuntia. 

Näyttely koostuu Helsingin työväenopiston maalausryhmän opiskelijoiden töistä. Opetuksesta on vastannut kuvataideopettaja Inari Kunnas. 

Osa töistä on myytävänä.

______________________________________________


Näyttelykalenteri

Taidenäyttelyn järjestäminen Sellon kirjastossa

Taidenäyttelyjen järjestäminen on maksutonta. Kirjasto pidättää itselleen oikeuden päättää kenelle näyttelyjakso myönnetään. Pyrimme esittelemään eri taidemuotoja monipuolisesti ja vaihtelevasti esim. valokuva, akryyli, akvarelli. Näyttelytilan käytöstä tehdään sopimus.

Tilojen käytön ehdot:

 • Käytettävät tilat luovutetaan näytteilleasettajan käyttöön maksutta.
 • Näytteilleasettajalla ei ole oikeutta käyttää muita tiloja, materiaaleja tai välineitä, kuin mitkä mainitaan erikseen tässä sopimuksessa.
 • Näytteilleasettajan tulee huolehtia itse kaikista käytännön järjestelyistä kuten pystytyksestä ja purkamisesta, avajaisista ja tarvitsemistaan vakuutuksista.
 • Kirjasto ei vastaa näyttelyaineistosta, eikä näyttelyjen järjestämisestä saa koitua kirjastolle kustannuksia.
 • Näyttelyssä käytetään vain kirjaston omia kalusteita. Käyttäjä on velvollinen suojelemaan vahingoilta käyttämiään tiloja ja kalusteita. Käyttäjä vastaa kaikista vahingoista, jotka käyttäjän henkilökunta, esiintyjät tai yleisö aiheuttavat hallinnoijan kiinteälle tai irtaimelle omaisuudelle. Käyttäjä vastaa itse tiloihin tuomistaan laitteista tai muusta omaisuudesta.
 • Kirjastoa ei voida pitää kaupallisen tai mainostavan esittelyn näyttelypaikkana.
 • Käyttäjän tulee huolehtia tilan asianmukaisesta käytöstä sekä siisteydestä. Tilan tulee käyttäjän jäljiltä saada samaan kuntoon kuin se oli vastaanotettaessa. Käyttäjä vastaa mahdollisista ylimääräisistä siivouskustannuksista, mikäli ne aiheutuvat käyttäjän toiminnasta.
 • Tupakointi ja alkoholin nauttiminen on kielletty kaikissa tiloissa.
 • Käyttäjällä ei ole oikeutta siirtää käyttösopimusta tai luovuttaa tiloja kolmannelle osapuolelle ilman hallinnoijan suostumusta.
 • Käyttäjä voi peruuttaa näyttelyvarauksen ilmoittamalla siitä kirjallisesti ennen näyttelyaikaa.
 • Tilan hallinnoija voi peruuttaa näyttelyvarauksen vain ylivoimaisesta esteestä johtuen ilmoittamalla siitä kirjallisesti ennen näyttelyaikaa.

Galleria Anna: Galleria Anna - näyttelytila, 2. kerros: Ripustuskiskolliset seinät: 5m + 7m, Ripustuskiskot ovat 250cm korkeudella. Lisäksi päätyseinä lasiseinä n. 2m ja liikuteltava seinäke 1 kpl 220cm(l) x 200 cm(k).

Lisätietoja: mia.wuorela@espoo.fi / p. 043 8252337 

Näyttelyvitriini  on toisessa kerroksessa. Kokolasivitriini, lukittava, 2 000 x 1 000 x 2 200 mm.

Tapiolan kirjaston näyttelyparvi ja vitriini

E ntressen kirjaston Näyttelyseinä

Haku näyttelyyn päättyy

Näyttelyn aloitus välillä

Helmikuun loppuun mennessä

Touko-elokuu (1.5-31.8)

Kesäkuun loppuun mennessä

Syys-joulukuu (1.9-31.12)

Lokakuun loppuun mennessä

Tammi-huhtikuu (1.1-30.4)

Hakemukset tällä lomakkeella

Lisätiedot:  mia.wuorela@espoo.fi / p. 043 8252337 

*   *   * 

Taideteokset eri puolilla Sellon kirjastoa:

Panda-taideteoksen, joka on Lastenmaassa, on tehnyt Suomessa asuva japanilaistaiteilija Yasushi Koyama. Se saatiin Lastenmaahan alkuvuodesta 2017. Nimikilpailun jälkeen nimeksi tuli Syli & Hali.

Seuraavat taideteokset omistaa Espoon kaupunki, EMMA:

Martti Aiha: Iltapäivähetki  1977, pronssi (Kulttuuritila, 2. kerros)

Erkki Hienonen: Elämää, 1972, öljy (Kulttuuritilan ikkunaseinä, 2. kerros)

Pertti Kekarainen: Tilan illuusio, 2003. (1. kerros Yhteispalvelupisteen käytävä. 2. kerros Venäjänkielisen kirjaston sivuoven käytävä). Teoskokonaisuus  koostuu kahdesta suuresta valokuvasta sekä useista silmämäisistä linsseistä. Valokuvat käsittelevät läpinäkyvyyttä ja havainnon muodostumista tilassa. Linssit yhdistävät kirjaston arkkitehtuurin valokuvan tilaan.

Leena Luostarinen: Niilin valtijatar, 1995, öljy  (Paja, 1. kerros)

Leena Luostarinen: Näsiä,1984, maalaus (Akseli-sali, 2. kerros)

Paul Osipow: Nimetön, 1986, (2-osainen), öljy (Kulttuuritilan sohvaryhmä 2. kerros)

Marja-Leena Valkola: Harmaata hämärää, 1985, öljy (Opintosali, 2. kerros)