Tapahtumien järjestäminen

Tuo tapahtumasi kirjastoon!

Haluatko järjestää tapahtuman Sellon kirjastossa? Tiloja voi varata maksutta erilaisiin luentoihin, työpajoihin ja muihin tapahtumiin. Sellon kirjaston lava tarjoaa mahdollisuuden isompienkin tapahtumien järjestämiseen. Tilaisuuksien tulee olla kaikille avoimia pääsymaksuttomia tapahtumia. Etusijalla ovat kulttuuri- ja yhteiskunnalliset tapahtumat, myös toiminnalliset ja yhteisölliset tapahtumat priorisoidaan. Kerro rohkeasti oma tapahtumaideasi niin autamme sinua toteuttamaan sen. Voit myös täyttää tapahtumavarauslomakkeen tästä.


Sellon kirjaston tapahtumat: helmet.fi/sellontapahtumat
Tapahtumien järjestäminen suoralinkki: helmet.fi/sellojarjesta


Tapahtumatiloja:
 

Isoja tiloja: Lava / aula, Akseli-sali
Tilat, joita voi käyttää pieniin tapahtumiin tai kokoustilana: Ilmari, Elina, Mauri
Tila, jota käytetään joskus tapahtumiin: Kulttuuritila (kaunokirjallisuuden alue)

Tilat -sivulla on lisää tietoja ja kuvia tiloista

Espoon kaupunginkirjaston varattavien tilojen yleiset käyttösäännöt

Lava / aula 1. kerros  lava 3 m x 6 m

Aula-lava.jpg

Sellon kirjaston lava / aula on tapahtuma- ja messutila 1. kerroksessa.
Varustus: Dataprojektori, äänentoisto. Lavalla on käytössä perinteisten käsimikrofonien lisäksi myös langattomia mikrofoneja. Tuoleja saa tilaan noin 60 henkilölle.
Tarkista Lavan kalenterista vapaat ajat. Täytä tapahtumavaraus tai lähetä sähköpostia varataksesi lava/aula: mia.wuorela@espoo.fi 

Akseli-sali  2. kerros

Akseli-sali.jpg

Noin 60 henkilölle. Dataprojektori, mikrofoni, BD/DVD-soitin, fläppitaulu / valkotaulu, tietokone. Omaa tietokonetta voi käyttää, mutta äänen saa kaiuttimien kautta vain, jos tietokoneessa on HDMI-liitäntä. Akseli-salin laiteohje

Akseli-salin varaukset https://varaamo.espoo.fi/ tai tapahtumiin tästä linkistä, 

Kulttuuritila  2. kerros

Kulttuuritila.jpg

Kulttuuritila on avoin sohvaryhmä kaunokirjallisuuden osastolla. Tilassa voi järjestää pienimuotoisia tapahtumia esim. kirjailijatapaamisia ja lukupiirejä. Noin 20:lle. Lähetä sähköpostia varataksesi: Täytä tapahtumavaraus  tai lähetä sähköpostia mia.wuorela@espoo.fi 

Jaminurkka 1. kerros

Jaminurkka_helmet.jpg

Ensimmäisessä kerroksessa oleva tapahtumatila, joka taipuu monenlaisten tapahtumien pitopaikaksi. Tilassa voi järjestää mm. konsertteja. Tilasta löytyy äänentoistolaitteisto ja liikuteltava digiscreen. Tila soveltuu myös pienimuotoisten tapahtumien järjestämiseen, koska tilaa saa rajattua verhoilla. Täytä tapahtumavaraus tai lähetä sähköpostia mia.wuorela@espoo.fi 

Paja 1. kerros

Paja_helmet.jpg

Pajassa voit järjestää erilaista toiminnallista ohjelmaa kuten työpajoja tai askartelua yms. Pajasta löytyy myös ompelukoneita, vinyylileikkureita ja 3D printtereitä, joita voi hyödyntää myös tapahtumissa. Kerro ideasi ja kysy lisää mia.wuorela@espoo.fi 043 8252337.

Taidenäyttelyt -sivulla on tietoja näyttelyistä ja niiden järjestämisestä

Tilojen varaaminen

Olethan ajoissa tapahtumaehdotusten kanssa, mielellään 6 viikkoa aikaisemmin! Näin saamme varmistettua tekniikkataitoisen työntekijän paikallaolon. Huomaathan että kirjasto ei takaa, että henkilökunta pystyy toteuttamaan tapahtumasi tekniikan, jos siihen sisältyy haastavia erityistoiveita. Perusteknikkka (mikrofoni, datatykki) hoituu sovittaessa.

Kirjasto voi kieltäytyä tarjoamasta tiloja harkintansa mukaan.

Täytä tapahtumavaraus . Tiedustelut sähköpostiin mia.wuorela@espoo.fi/ puh. 043 8252337 

Tapahtuman järjestäjällä / esiintyjällä tulee olla asianmukaiset luvat esittämäänsä kuva- ja äänimateriaaliin.

Tapahtumatiloja muissa Espoon kirjastoissa

Entressen kirjasto

Estradi

Sininen huone

Ison Omenan kirjasto

Stage

Paja

Tapiolan kirjasto

Esiintymistila

Musatila

Paja

Katso saatavuus ja tee varauspyyntö.

Tapahtumien mainostaminen

Kun tila on varattu, muista markkinoida tapahtumaasi. Mainosta tapahtumaa omissa verkostoissasi ja sosiaalisessa mediassa.

Voit myös ehdottaa tapahtumaasi lehtien menokoneisiin.
Helsingin Sanomien menokone: https://menovinkki.hs.fi/evi/event/create/
Etelä-Suomen median menoinfo: http://ilmoitatapahtuma.menoinfo.fi/form/esm

Lisäksi kirjasto mainostaa avoimia maksuttomia tapahtumia kirjaston nettisivuilla ja digitaalisilla näytöillä harkintansa mukaan. Mainontaa varten tarvitsemme korkealaatuisen valokuvan ja lyhyen esittelytekstin. Voit myös toimittaa meille tapahtumajulisteen, jonka laitamme esiin kirjastotilassa. Sovi tilaisuutesi mainonnasta kirjastossa hyvissä ajoin ennen tapahtumaa sähköpostitse: 
 mia.wuorela@espoo.fi

Ohjeita tapahtuman järjestäjälle

Kirjastolain mukaan kaikkien tapahtumien tulee olla avoimia, syrjintävapaita ja pääsymaksuttomia. Kaupallinen toiminta ja yritysmyynti ovat kiellettyjä. Poliittiset tilaisuudet ovat mahdollisia, henkilökohtainen ehdokasmainostaminen tilassa ja tapahtumassa on kiellettyä. Kirjasto voi kieltäytyä tarjoamasta tiloja harkintansa mukaan.

Tapahtumien kuvaus esimerkiksi someen on sallittua, julkisen tilan asettamien sääntöjen mukaisesti. Alle 18-vuotiailta kuvissa / videoissa näkyviltä tulee olla vanhempien lupa kuvien julkaisuun. Jos paikalle on tulossa median edustajia, tulee tästä ilmoittaa etukäteen kirjaston tapahtumakoordinaattorille.

Tapahtumapäivänä tule paikalle hyvissä ajoin, jotta ehdit valmistautua. Tapahtuman järjestäjällä / esiintyjällä tulee olla asianmukaiset luvat esiittämäänsä kuva- ja äänimateriaaliin.

Ilmoita mahdollisista peruutuksista ja muista muutoksista ensi tilassa!

Siivoathan tapahtuman jälkeen jälkesi, kiitos!

Kirjaston varattavien tilojen yleiset käyttösäännöt:

Varattu tila kalusteineen on varaajan käytettävissä sopimuksessa määriteltynä aikana. Mahdollisten alkuvalmistelujen ja loppusiivouksen tulee sisältyä varattuun aikaan. Seuraavan varaajan tulee päästä aloittamaan, kun hänen oma varauksensa alkaa.

Kirjastossa ei voi järjestää tilaisuuksia, joista otetaan pääsy- tai osallistumismaksu (koskien materiaalikuluja).

Varaaja on korvausvelvollinen, mikäli tilan käyttäjät aiheuttavat vahinkoa kiinteistölle tai irtaimistolle. Vahingoista on ilmoitettava välittömästi kirjaston henkilökunnalle.

Tilaisuuden sisältö tai luonne ei voi olla ristiriidassa Suomen lain kanssa tai hyvän tavan vastainen.

Kirjastolla on tarvittaessa ja harkintansa mukaan oikeus evätä varaajan pääsy varattavaan tilaan tai keskeyttää tilaisuus.

Tervetuloa tuottamaan elämyksiä kirjastoon!