Tilat

Alakerta-680-vaaka.jpg

yläkerta-680x382.jpg

Suora linkki tälle sivulle: helmet.fi/sellontilat

Kokoustilojen varaaminen itsepalveluna Varaamosta:  https://varaamo.espoo.fi

Tapahtumien järjestämisestä on tietoa sivun alaosassa.

 

Varaamo-ohjeita:

Kirjaudu sisälle Varaamoon joko YLE-tunnuksella, facebook-tunnuksella tai gmail-sähköpostiosoitteella (Varaamon sivun oikeassa yläreunassa.). Punaisesta Google-kohdasta pääsee gmail-tunnistautumiseen. Kun olet kirjautunut, valitse kohdasta: Mitä haluat tehdä? - > Pitää kokouksen tai työskennellä. 
 - Nyt tulet sivulle, jossa voit hakea tiloja. Kirjoita hakukenttään: sello ja paina enter tai klikkaa: hae, niin näet Sellon kirjaston tilat. Voit varata Akseli-salin, Ilmarin, Maurin tai Elinan.


HUOM! Jos käytät gmail-kirjautumista, varmista ettet ole kirjautuneena toisella tunnuksella selaimellasi Googleen tai kuin mitä aiot käyttää varaamiseen. Kannattaa kirjautua ulos eri gmail-tililtä tai käyttää toista selainta. Voit olla myös kirjautuneena selaimella gmail-tilille, vaikka se ei näkyisi. Google-hakusivulla voi kirjautua ulos oikeasta ylänurkasta, klikkamalla kuvaketta jne. 
 

***     ***     ***     ***     ***     ***     ***    

Varaussäännöt

-  Tiloja voi varata 90 päivää eteenpäin
-  Varauksia voi olla yhtä aikaa 5 kpl
-  Tiloja voi varata enintään 3 tunniksi kerrallaan
-  Lyhin varattava aika on 30 min. 
-  Jos myöhästyt yli 15 min, niin varaus vapautetaan muiden käyttöön.
-  Tiloista tulee poistua 15 minuuttia ennen kirjaston sulkemista huolimatta varsinaisesta varausajasta.

***     ***     ***     ***     ***     ***     ***   

Kysymykset

Kysymykset tilanvarausasioista ja neuvontaa, mieluiten sähköpostitse: sellontilat@espoo.fi
Aikuisten osaston info,  2. kerros: 09 816 57603


Milloin voi varata tilan?

Kirjaston tiloissa voi järjestää tilaisuuksia vain kirjaston aukioloaikoina. Järjestäjät pääsevät kirjastoon vasta kun kirjasto on avoinna. Varausaika loppuu aina 15 minuuttia ennen kirjaston sulkemista. 

Tarvitsetko järjestelyaikaa tilaisuuden alkuun ja loppuun?

Huonekalujen järjestelyyn, teknisten laitteiden valmisteluun ja siivoukseen kannattaa varata 30 min tilaisuuden alusta ja lopusta. Tiloihin ei ole enää vapaata pääsyä ilman varausta, joten jos tilassa on joku, niin tiloihin voi mennä vasta, kun oma varausaika alkaa.
 

Tarjoilu

Tilaisuuksiin voi tilata tarjoilua esim. kirjaston yhteydessä olevasta  Marian konditoriasta:  p. 045 1485 775 tai Robert’s Coffeesta, p. 0108394003 tai Sellon kauppakeskuksen muista kahviloista. Tilaisuuksiin voi tuoda myös omia tarjottavia. 
 

Ilmoittautuminen

Ennen varausajan tai tilaisuuden alkua ilmoittaudu yläkerran infossa! Virkailija avaa oven tilaan, ja saat säätimet / adapterit


Kuinka ilmoitan maksullisen varauksen?

Tämä koskee vain Akseli-salia, jos varaajana on yritys. Lähetä varausaika, yrityksen / tilaisuuden nimi, osoite, mahdollinen  y-tunnus, sähköpostilla sellontilat@espoo.fi, niin saat laskun kotiin tilaisuuden jälkeen.


Kannettavat tietokoneet

Läppärin voi lainata 2. kerroksen Läppäriautomaatista kirjastokortilla ja pin-koodilla.
 

Dataprojektorit / näyttöruudut

Kiinteä dataprojektori on aulan lavalla ja Akseli-salissa. Ilmarissa ja Maurissa on diginäyttötaulut. Infosta voi pyytää Elinaan tai Akseli-saliin siirrettävän diginäyttötaulun.
Pajasta voi varata / lainata kannettavan dataprojektorin käytettäväksi kirjaston tiloissa. Palautus tilaisuuden jälkeen samaan paikkaan. Kannettavan dataprojektorin tiedustelut ja varaukset:  puh. 09 816 57607.


Säännöt

-  Sellon kirjaston tilojen käyttäjien tulee huomioida kirjaston yleiset järjestyssäännöt. Kirjaston asiakkaat ja heidän viihtyvyytensä tulee ottaa huomioon. 
-  Tilan varannut yhdyshenkilö tai ryhmän vetäjä vastaa ryhmästä ja järjestyksen säilymisestä. 
-  Tuolit ja pöydät on siirrettävä takaisin omille paikoilleen, mikäli niiden järjestystä on muutettu. 
-  Mikäli on järjestetty jotain tarjoilua, tulee siivota jälkensä. 
-  Tilan tulee olla siisti, järjestyksessä ja tyhjä varausajan päätyttyä / viimeistään 15 minuuttia ennen kirjaston sulkemista.
 

Espoon kaupunginkirjaston varattavien tilojen yleiset käyttösäännöt

1. Kirjaston varattavat tilat ovat yksityishenkilöiden, yritysten, yhdistysten, Espoon kaupungin yksiköiden ja espoolaisten taloyhtiöiden vapaasti käytettävissä. Erikseen maksullisiksi merkityistä tiloista peritään yrityksiltä tilavarauksen yhteydessä mainittu hinta.
2. Varattu tila kalusteineen on varaajan käytettävissä sopimuksessa määriteltynä aikana.
3. Mahdollisten alkuvalmistelujen ja loppusiivouksen tulee sisältyä varattuun aikaan. Seuraavan varaajan tulee päästä aloittamaan, kun hänen oma varauksensa alkaa. 
4. Vuokrausajan päättyessä varaajan tulee jättää tila samaan kuntoon kuin se oli varausajan alkaessa.
5. Kirjastossa ei voi järjestää tilaisuuksia, joista otetaan pääsy- tai osallistumismaksu (koskien myös materiaalikuluja). 
6. Varaaja on korvausvelvollinen, mikäli tilan käyttäjät aiheuttavat vahinkoa kiinteistölle tai irtaimistolle. Vahingoista on ilmoitettava välittömästi kirjaston henkilökunnalle.
7. Varattavassa tilassa järjestettävä tilaisuus ei saa häiritä muuta kirjaston toimintaa, asiakkaita tai käyttäjiä.
8. Varattavassa tilassa järjestettävän tilaisuuden sisältö tai luonne ei voi olla ristiriidassa Suomen lain kanssa tai hyvän tavan vastainen.
9. Kirjastolla on tarvittaessa ja harkintansa mukaan oikeus evätä varaajan pääsy varattavaan tilaan tai keskeyttää varattavassa tilassa järjestettävä tilaisuus, mikäli ilmenee, että edellä mainittuja sääntöjä rikotaan tai on rikottu.

 

Akseli-sali

Akseli680.jpg

Kokous - tai tapahtumatila, noin 60 henkilölle, pöydällinen paikka 30:lle. Sijainti kirjaston 2. kerros.  Varattavissa vähintään 5 hengen ryhmille.

Varustus:  dataprojektori, langaton mikrofoni, BD/DVD-soitin, fläppitaulu / valkotaulu, tietokone. Tilaan voi pyytää siirrettävän diginäytön infosta. Omaa tietokonetta voi käyttää, mutta äänen saa kaiuttimien kautta vain, jos tietokoneessa on HDMI-liitäntä. Akseli-salin laiteohje

Maksut:  Maksuton kaikille yhdistyksille, Espoon kaupungin yksiköille ja espoolaisille taloyhtiöille.
Yrityksille Akseli-sali on maksullinen, hinta on 100 € / tunti.

Kuinka ilmoitan maksullisen varauksen?  Lähetä varausaika, yrityksen / tilaisuuden nimi, osoite, mahdollinen  y-tunnus, sähköpostilla sellontilat@espoo.fi, niin saat laskun kotiin tilaisuuden jälkeen. 
 

Ilmari


Ilmari680.jpg

Kokoustila 12-15 henkilölle. Sijainti kirjaston 2. kerros. Tilassa on fläppitaulu / valkotaulu, neuvottelupöytä, digitaalinen näyttötaulu (pyydä näyttötaulun adapteri 2. kerroksen infosta, ja palauta lopuksi infoon). Maksuton.

HUOM! Ilmarin voi varata arkisin klo 16-19.45, sekä viikonloppuisin kirjaston ollessa auki, eli lauantaisin klo 10-17.45 ja sunnuntaisin klo 11-17.45.

Mauri

Mauri680.jpg

Kokoustila 10-12 henkilölle. Kirjaston 2. kerros. Tilassa on diginäyttöruutu,  fläppitaulu / valkotaulu, neuvottelupöytä.

Varausajat loppuvat aina 15 min ennen kirjaston sulkemista, vaikka varattaessa varataan täystunneille asti. Lyhin varattava aika on 30 min. Maksuton.

HUOM! Tilaa ei voi varata musiikki- tai tanssiharjoituksiin, eikä mihinkään kovaääniseen toimintaan.
 Elina

Elina.jpg

Kokoushuone / ryhmätyötila 7-10 henkilölle. Maksuton. Sijainti kirjaston 2 krs. Tilassa on fläppitaulu / valkotaulu. Tilaan voi pyytää siirrettävän diginäytön infosta.
Pajasta voi myös varata etukäteen / lainata kannettavan dataprojektorin. Palautus tilaisuuden jälkeen Pajaan. Kannettavan dataprojektorin tiedustelut ja varaukset:  puh. 09 816 57607).
 


T a p a h t u m a t


Kaikki tapahtumat: https://www.helmet.fi/sellontapahtumat
 

Tapahtumien järjestäminen ja mainostaminen Sellon kirjastossa

Voit tuoda tapahtumasi kirjastoon!
Etusijalla ovat kulttuuri- ja yhteiskunnalliset tapahtumat. Varaukset on tehtävä viimeistään kuusi viikkoa ennen tapahtuman ajankohtaa. Tekniset tarpeet on sovittava varausvaiheessa.  
Mainostamme aina lavan tapahtumia, joiden tulee olla kaikille avoimia ja maksuttomia tilaisuuksia. Kirjasto voi kieltäytyä tarjoamasta tiloja harkintansa mukaan.

Varaukset sähköpostiin. Tarkista Varaamon kalenterista vapaa aika ja lähetä sähköpostia:
mia.wuorela@espoo.fi / puh. 043 8252337 (tai sellontilat@espoo.fi)


Tapahtumien mainostaminen: 

Kirjasto voi mainostaa avoimia maksuttomia tapahtumia kirjaston nettisivuilla ja digitaalisilla näytöillä harkintansa mukaan. Mikäli haluat tilaisuudellesi mainontaa kirjastossa, ota yhteyttä: sellontilat@espoo.fi  / mia.wuorela@espoo.fi

Lava ja aula

Lava.jpg

Sellon kirjaston lava / aula on tarkoitettu vain tapahtumiin, 1. kerroksessa.

Varustus: Dataprojektori. Langattomat mikrofonit. Tuoleja saa tilaan noin 100 henkilölle.
Tarkista Lavan kalenterista vapaat ajat. Lähetä sähköpostia varataksesi lava: mia.wuorela@espoo.fi / sellontilat@espoo.fi

Kulttuuritila

Kulttuuritilassa on kaunokirjallisuus suomeksi ja ruotsiksi, elokuvat ja sohvaryhmä, jossa järjestetään joskus tapahtumia, esim. kirjailijatapaamisia ja lukupiirejä. Noin 20:lle. Ei kokoustilaksi. Lähetä sähköpostia varataksesi: mia.wuorela@espoo.fi / sellontilat@espoo.fi

***

Taidenäyttelyt