Hyppää sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Lukupilvessä: E-lukemisen digitaalinen sosiaalisuus

Lukupilvessä-tapahtumasarja on tarkoitettu kaikille e-lukemisesta kiinnostuneille. Kutsumme vieraita lukupilven reunalle keskustelemaan erilaisista digitaaliseen lukemiseen liittyvistä ilmiöistä. Tapahtumia voi tulla seuraamaan Sellon kirjastoon tai katsoa suoratoistona kotisohvalta Espoon kaupunginkirjaston YouTube-kanavalla, jonne tapahtumista jää myös tallenne.

25.5.2023 klo 17–18 lukupilvellä vierailevat Takakansi-podcastin tuottaja Marko Suomi ja kirjasisältöjä tuottava Ulla Lehtinen, joka pitää Tarinannuppuja-blogia sekä kirjagrammaa ja -tokkaa. Heidän kanssaan keskustelemme aiheesta e-lukemisen digitaalinen sosiaalisuus eli miksi haluamme jakaa lukukokemuksiamme esimerkiksi sosiaalisessa mediassa.

Marko Suomi on lukuaktivisti ja Takakansi-podcastin tuottaja. Hän on ollut mukana kirjasomessa jo useita vuosia. Lukuharrastus on tuonut Markon elämään niin paljon hyviä asioita, että hän haluaa jakaa tätä hyvää eteenpäin mm. kirjavinkkien ja kirjailijahaastattelujen muodossa. Podcastin avulla hän myös ylläpitää positiivista kirjapuhetta ja vaikuttaa keskusteluun kirjoista ja lukemisesta. Markon mielestä lukemisen pitää tuottaa voimakkaita tajuntaa ja tunne-elämää järisyttäviä sekä tietoa laajentavia kokemuksia.

Ulla Lehtinen on kirjoittaja, journalisti, lukuinnostaja ja sisällöntuottaja. Hän on yksi kotimaisen kirjasomen pioneereista ja puhunut kirjoista somessa vuodesta 2017 asti. Ensin syntyi Tarinnannuppuja-Instagram-tili, ja lyhytvideoiden suunnattoman nousun myötä hän perusti samannimisen TikTok-tilin keväällä 2020. Ullan missio somessa on vinkata hyvää lukemista, pitää ääntä kirjallisuuden puolesta ja innostaa ihmisiä kirjojen äärelle. Syksyllä 2022 hän perusti somekanavien rinnalle kirjablogin, joka löytyy osoitteesta tarinannuppuja.fi.

Lukupilvessä-tapahtumasarjan aikataulu, keskusteluteemat ja vieraat:

Lukupilvessä-tapahtumasarjan tavoitteena on tarjota inspiraatiota digitaaliseen lukemiseen, jakaa e-lukemisen iloa ja tehdä tunnetuksi Helmet-kirjaston e-kirja- ja e-äänikirjakokoelmia.

Sellon lava ja YouTube-suoratoisto (Sellon kirjasto)

25.5.2023 klo 17.00 - 18.00

Viimeksi päivitetty 16.3.2023