Hyppää sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Lukupilvessä: Lapset ja nuoret e-lukijoina

Lukupilvessä-tapahtumasarja on tarkoitettu kaikille e-lukemisesta kiinnostuneille. Kutsumme vieraita lukupilven reunalle keskustelemaan erilaisista digitaaliseen lukemiseen liittyvistä ilmiöistä. Tapahtumia voi tulla seuraamaan Sellon kirjastoon tai katsoa suoratoistona kotisohvalta Espoon kaupunginkirjaston YouTube-kanavalla, jonne tapahtumista jää myös tallenne.
 

8.6.2023 klo 17–18 lukupilvelle asettuvat kirjastoammattilaiset Jenna Nokkala ja Jertta Pomeranz, joiden kanssa keskustelemme aiheesta lapset ja nuoret e-lukijoina. Kuulemme muun muassa, millä tavalla lapsia ja nuoria innostetaan lukemaan ja miten heidät tavoitetaan sosiaalisessa mediassa.

Lukuaktivistiksi tunnustautuvalle Jenna Nokkalalle lukemiseen innostaminen on intohimo, jota hän saa toteuttaa täysillä Espoon kaupunginkirjastossa lasten ja nuorten parissa. Jennasta lukeminen on hieno harrastus, joka avaa oven loputtomille maailmoille ja tarinoille. Digitaalisten ympäristöjen kehittyminen lukevan ihmisen arjessa on avannut myös uusia mahdollisuuksia lasten lukutaidon kehittämiseen ja lukuharrastuksen edistämiseen. Jennalle rakkaimpia asioita kirjaston arjessa on leikkimielisyyden ruokkiminen, koska jokainen tarvitsee ripauksen hullunkurisuutta päiväänsä.

Jertta Pomeranz on pitkän linjan kirjastolainen ja kirjallisuuden suurkuluttaja. Hän työskentelee Espoon kaupunginkirjastossa pääosin nuorten parissa. Jertta uskoo, että jokaiselle löytyy jostain tai jossain muodossa sopivaa luettavaa. YA-kirjallisuudessa häntä viehättää rohkeat teemat ja ajankohtaisuus. Vapaa-ajallaan hän etsii pilvistä hahmoja, pohtii niitä näitä ja kuuntelee siinä samalla musiikkia laidasta laitaan.

Lukupilvessä-tapahtumasarjan aikataulu, keskusteluteemat ja vieraat:

Lukupilvessä-tapahtumasarjan tavoitteena on tarjota inspiraatiota digitaaliseen lukemiseen, jakaa e-lukemisen iloa ja tehdä tunnetuksi Helmet-kirjaston e-kirja- ja e-äänikirjakokoelmia.

Sellon lava ja YouTube-suoratoisto (Sellon kirjasto)

8.6.2023 klo 17.00 - 18.00

Viimeksi päivitetty 16.3.2023