Opastus

Laiteopastukset Espoonlahden kirjastoissa

Kaipaatko apua tietotekniikan kanssa? Kirjastoissa saat apua arjen haasteisiin läppäreiden, tablettien, puhelimien tai sovellusten kanssa. Varaa aika ja tule käymään laitteesi kera. Tälle sivulle on koottu Nöykkiön, Saunalahden ja Soukan kirjastojen opastuspalveluita. 

ENTER ry opastaa senioireita

ENTER ry tarjoaa senioreille maksutonta apua tietokoneiden, tablettien ja kännyköiden käytössä syys- ja kevätkausilla. Huomioi uudet ajat ja paikat.

Nöykkiön kirjastossa (puh. 09 8165 7734) parillisen viikon keskiviikkona klo 12:00 - 14:00. Soukan kirjastossa (puh. 09 8165 7736) torstaisin klo 10:00 - 12:00.
Varaa aika opastukseen kirjastosta paikanpäällä tai puhelimitse.
Opastajina toimivat ENTER ry:n vapaaehtoiset vertaisopastujat. Ota oma laite mukaan! 

Laiteopastusta Soukan pajasta ilman ajanvarausta

Tuottaako älypuhelin enemmän harmia kuin iloa? Entä haluaisitko sinäkin olla mukana sosiaalisessa mediassa, mutta et tiedä, mistä lähteä liikkeelle?

Lisäksi kiireaikojen ulkopuolella Soukan pajasta voi kysyä apua laitteiden käyttöön.

Lainaa kirjastolainen -palvelu Nöykkiön, Saunalahden ja Soukan kirjastoissa

Kirjastosta on mahdollista varata yhden tunnin aika henkilökohtaiseen opastukseen, jos kirjaston muut palvelut ja opastukset eivät riitä tai niitä ei ole tarjolla sopivaan aikaan.

Tunnin kestoisissa Lainaa kirjastolainen -opastuksissa keskitytään juuri sinulle tärkeisiin asioihin. Opastus voi tapahtua omilla tai kirjaston laitteilla, eli voit ottaa esim. oman kannettavan tietokoneen mukaasi.

Kaikista Espoon kirjastoista voit saada tiedonhaun, e-aineistojen ja tietotekniikan perusteiden henkilökohtaista opastusta. Myös mobiililaitteiden peruskäytön opastusta pyritään tarjoamaan kaikissa kirjastoissa, mutta sitä samoin kuin apua vaativampiin tietoteknisiin tarpeisiin voit saada varmimmin ja nopeimmin isoista aluekirjastoista. Kannattaa varautua siihen, että opastusta ei ole aina mahdollista saada heti lähipäivinä.

Varaa aika Lainaa kirjastolainen -palvelusta.

Nopein tapa saada opastusaika on ottaa suoraan yhteyttä kirjaston asiakaspalveluun. Nöykkiön kirjasto 09 8165 7734, Saunalahden kirjasto 09 8168 4645, Soukan kirjasto 09 8165 7736.

Lähetettyäsi opastuspyynnön opastaja ottaa sinuun yhteyttä kolmen arkipäivän kuluessa tarkemman opastusajan sopimiseksi.

Joitakin laitteita ja tekniikkaa on vain tietyissä Espoon kirjastoissa, ja niiden opastukseen voi varata aikaa vain ko. kirjastoihin: 
- 3D-tulostimet ym. pajalaitteet: Entresse, Omena, Sello, Soukka, Tapiola. 
- Digitointi: Video- ja äänitallenteet: Entresse, Sello. Vain VHS-digitointi: Nöykkiö. 
- Mac-tietokoneet: Entresse, Omena, Sello, Tapiola
- Musiikkilaitteet ja -teknologia: Entresse, Omena, Sello, Tapiola. 


Lisätietoja aikuisten opastuksista Espoonlahden kirjastoissa:
Pia Göös puh. 043 824 8158
(sähköposti: etunimi.sukunimi@espoo.fi)

Päivitetty 29.6.2018