Kirjastoleiri

Innokasta menoa Espoonlahden kirjastoleireillä

Soukassa ja Kivenlahdessa järjestettiin kesäloman toisella viikolla kirjastoleirit. Mukana oli kummassakin kirjastossa kymmenisen 7-10 -vuotiasta tyttöä ja poikaa. Yhteistä puuhaa kirjastoissa järjestettiin kolme tuntia päivässä.

Mitä leireillä tehtiin? Soukan ensimmäisenä leiripäivänä retkeiltiin. Pienen välipalan jälkeen lapset esittelivät omia lempipaikkojaan Soukassa. Toisena päivänä pelattiin jalkapalloa ja koripalloa läheisen koulun kentällä ja tutustuttiin hauskaan älykortilla toimivaan juoksupeliin. Keskiviikkona alkoivat loppuviikon jatkuvat kirjaston Olympialaiset. Olympialajeina olivat mm. pituushyppy, kananmunan kuljetus lusikassa, selän taakse naruun sidotun kynän pujottaminen limupulloon ja renkaidenheitto. Muutakin hauskaa tehtiin. Lapset innostuivat kirjastosuunnistuksesta ja piirustusleikistä, jossa näytetty kuva lähti selkäpiirroksena eteenpäin. Viimeinen piirsi kuvan taas paperille.

Kivenlahdessa käveltiin ensimmäisenä leiripäivänä Rantaraittia pitkin Soukkaan ja pelattiin siellä nurmikolla jalkapalloa ja heiteltiin frisbeetä. Muina päivinä vallattiin Meritorin koulun pihan tekonurmi ja pelattiin mölkkyä, jalkapalloa ja koripalloa. Sadepäivinä lapset saivat tehdä omista piirroksistaan pinssejä ja katsoa elokuvaa. Popcornit lisäsivät leffateatteritunnelmaa.

Lapset olivat innoissaan leireistä, ja osa olisi halunnut leiripäivien jatkuvan seuraavallakin viikolla. Ulkona kulkiessa tuli samalla palautettua liikennesääntöjä mieleen. Vastaantulijoita hymyilytti, kun koko joukko kokeili samaan tahtiin marssimista.