Soukan kirjasto suljetaan lopullisesti 1.3. alkaen - kysymyksiä ja vastauksia

Soukan kirjasto sulkee lopullisesti ovensa 1.3.2022 alkaen. Haluamme kiittää kaikkia kirjaston asiakkaita yhteisistä vuosista Soukan kirjastossa!

Alle olemme koonneet vastauksia yleisimpiin Soukan kirjaston sulkemista koskeviin kysymyksiin.

Mistä voin noutaa varaukseni, jonka noutopaikka oli Soukka?

Kaikkien niiden varausten, joiden noutopaikka oli Soukan kirjasto, noutopaikaksi on muutettu Pikkulaivan kirjasto. Pikkulaivan kirjaston viimeinen aukiolopäivä on 27.3., minkä jälkeen varausten noutopaikaksi vaihtuu automaattisesti uusi Lippulaivan kirjasto. Lippulaivan kirjasto avaa ovensa 31.3.

Mikäli et halua noutaa varauksiasi Pikkulaivasta tai Lippulaivasta, vaan mieluummin jostakin toisesta Espoon kirjastosta, voit muuttaa varauksen noutopaikan itse Helmet-sivujen omista tiedoista (ohjeet). Voit pyytää apua noutopaikan muuttamiseen myös kirjaston henkilökunnalta esimerkiksi soittamalla Ison Omenan kirjastoon (09 8165 7723). Huomaa, että varauksen noutopaikkaa ei voi muuttaa enää, jos varaus on matkalla noutokirjastoon tai odottamassa noutoa.

Minne voin palauttaa Soukasta lainaamani aineiston?

Soukasta lainatun aineiston voi palauttaa mihin tahansa Helmet-kirjastojen toimipisteeseen Espoossa, Helsingissä, Kauniaisissa tai Vantaalla. Löydät kaikkien kirjastojen yhteystiedot ja aukioloajat Kirjastot ja palvelut -sivulta.

Mitkä ovat nyt Soukkaa lähimmät kirjastot?

27.3. asti Soukkaa lähin kirjasto on Pikkulaivan kirjasto (Kauppakeskus Pikkulaiva, Ulappakatu 2). Tämän jälkeen Pikkulaivan kirjasto suljetaan lopullisesti. Huomaa kuitenkin, että Pikkulaivan kirjaston kokoelmaa aletaan siirtää Lippulaivan kirjastoon jo ennen sulkemista.

31.3. alkaen lähin kirjasto on uusi Lippulaivan kirjasto (Kauppakeskus Lippulaiva, 2. krs., Espoonlahdenkatu 8).

Muita lähialueiden kirjastoja ovat Ison Omenan kirjasto, Nöykkiön kirjasto ja Saunalahden kirjasto. Olet tervetullut asiakkaaksi mihin tahansa Espoon kirjastoista.

Pysähtyykö kirjastoauto Soukassa?

Kirjastoauto Välkylle on lisätty Soukkaan väliaikaisesti kaksi pysäkkiä maaliskuuksi eli Soukan kirjaston sulkemisen ja Lippulaivan kirjaston avautumisen väliseksi ajaksi. Välkky pysähtyy Soukassa neljänä maanantaina (7.3., 14.3., 21.3. ja 28.3.) seuraavasti:

  • 16.30–16.55  Alakartanontie 13 /  Alatörmä 1 (n. 200 m kirjastolta etelään)
  • 17.00–17.45 Soukankaari 11-13 (n. 500 m kirjastolta luoteeseen)

Voit tarkistaa kirjastoautojen aikataulut ja pysäkit Kulkuri-palvelusta. Lisätietoja kirjastoauton käytöstä löydät Kysymyksiä kirjastoautosta -sivulta.

HUOM. Emme suosittele varausten siirtoa noudettavaksi kirjastoauton Soukan pysäkeille, koska pysäkit ovat väliaikaisia ja käytössä vain kuukauden.

Miksi kirjastossa sisällä on ihmisiä, vaikka kirjasto on suljettu?

Soukan kirjaston tilat tyhjennetään maaliskuun aikana ja tämän vuoksi kirjaston tiloissa liikkuu sekä kirjaston henkilökuntaa että ulkopuolisia tahoja. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että Soukkaan olisi mahdollista esimerkiksi palauttaa aineistoa viimeisen aukiolopäivän (28.2.) jälkeen, sillä esimerkiksi tietokoneet ja automaatit siirretään Soukasta uuteen Lippulaivan kirjastoon hyvin ripeällä aikataululla.

Mitä tapahtuu Soukan kirjaston kokoelmille?

Soukan kirjaston kokoelmat siirretään osaksi uuden Lippulaivan kirjaston kokoelmaa. Lippulaivaan tuodaan aineistoa myös muista Espoon kirjastoista.

Espoon kaupunginkirjaston kokoelma on kelluva, mikä tarkoittaa, että kirjastosta lainattavilla teoksilla ei ole omaa kotikirjastoa, vaan ne voivat joko jäädä siihen kirjastoon, johon ne palautetaan, tai matkata toisaalle kulloisenkin tarpeen ja varausten mukaan.

Mitä tapahtuu Soukan kirjaston henkilökunnalle?

Soukan kirjaston henkilökunta siirtyy työskentelemään muissa Espoon kaupunginkirjaston toimipisteissä. Osan heistä voit jatkossa kohdata myös Lippulaivan kirjastossa.

Avataanko Soukkaan jossain vaiheessa uusi kirjasto?

Kulttuurilautakunnan pyynnöstä kirjasto on selvittänyt mahdollisuutta avata Soukkaan pieni kirjaston toimipiste. Selvitystyöt ja neuvottelut tämän suhteen ovat kuitenkin edelleen kesken.

Mikäli Soukkaan avataan uusi kirjaston toimipiste, se ei tule olemaan yhtä iso kuin vanha Soukan kirjasto ja sekä aukioloajat että palvelutarjonta tulevat olemaan huomattavasti vanhaa kirjastoa suppeammat.