Soukan kirjasto

Tervetuloa lapsiryhmän kanssa Soukan kirjastoon

Syyskaudella 2019 yhteistyötä kanssanne Soukan kirjastossa tekevät

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@espoo.fi

Tilaussatutunnit suomeksi: Anna Valtonen
Tilaussatutunnit ruotsiksi: Sissel Ray
Tilaussatutunnit venäjäksi: Olga Bykova
Tilaussatutunnit vierailla kielillä: Heliminna Hakala
Kirjastonkäytönopetusta leikinomaisesti ja ikäkaudelle soveltuen: Anna Valtonen
Lasten mediatyöpajat: Anna Pöyhönen
Lastentapahtumat: Heliminna Hakala
Päiväkotien kirjavaraukset ja teemakassit: kirjasto.soukka(at)espoo.fi / Annina Rantanen

Päiväkodin kirjastokortti

Päiväkodilla voi olla oma laitoskirjastokortti. Kortti on voimassa vuoden kerrallaan ja sen vastuuhenkilö on vastuussa kortilla lainatusta aineistosta. Vastuuhenkilön tulee esittää voimassa oleva kuvallinen henkilötodistus korttia haettaessa ja uusittaessa. Lisätietoja kortista Helmet-kirjaston käyttösäännöistä.

Teemakirjakassit

Kirjastojen työntekijät kokoavat pyynnöstä päiväkodeille lainattavia kirjakasseja erilaisista aiheista. Kirjakassin kokoamisesta on hyvä sopia vähintään kolme viikkoa ennen noutoaikaa.  Materiaalista tehdään varaukset tilaajan kortille, nouto itsepalveluna varaushyllystä.


Yhteistyön sisältökuvaukset

Tarinat tutuiksi

Satutuokio 
Päivähoitoryhmälle on mahdollista tilata oma satutuokio. Satuokion aihepiiristä tai muusta sisällöstä voi esittää toiveita. Toivoa voi esimerkiksi satujoogaa tai toiminnallisia satutuokioita. Yhteyshenkilö Anna Valtonen.

Satudiplomijuhla
Yhdessä lukeminen on mukavaa, mutta siitä voi tehdä vieläkin kutkuttavampaa! Hauskaa kannustusta perheiden, lapsiryhmien tai vaikka kaverusten yhteisiin lukuhetkiin tarjoaa mahdollisuus suorittaa HelMet-satudiplomi. Lisätietoja Satudiplomista.
Kirjasto voi järjestää satudiplomin suorittaneelle päiväkotiryhmälle pienimuotoisen satudiplomijuhlan. Juhlaan voidaan yhdistää esimerkiksi toiminnallinen satutuokio ja/tai pinssipaja. Yhteyshenkilö Heliminna Hakala.

Kirjavinkkaus eskareille
Eskareille voidaan vinkata lukemisen opetteluun innostavia kirjoja. Yhteyshenkilö Anna Valtonen.

Kirjasto tutuksi

Kirjastonkäytönopetusta leikinomaisesti ja ikäkaudelle soveltuen 
Eskareiden ja alle kouluikäisten kirjastonkäytönopetusta leikinomaisesti ja ikäkaudelle soveltuen. Yhteyshenkilö Anna Valtonen.

Kirjasto tapahtuman keskipisteenä: 
elämyksellistä kirjastonkäytönopetusta ja lastentapahtumia

Päivähoito- ja esikouluryhmiä kutsutaan sähköpostitse erilaisiin kirjaston järjestämiin tapahtumiin. Yhteyshenkilö Heliminna Hakala.

Mediakasvatusta ja luovaa ilmaisua työpajoissa

Beebot-koodauspaja (4-6-vuotiaat)
Koodausajattelua beebot-robotein. Pajassa tutustutaan koodausajatteluun koodaamalla ihmisrobotteja sekä beebotteja. Kesto 45 minuuttia. (Lokakuu 2019; yhteyshenkilö Annina Rantanen.)

Varjoteatterityöpaja (4-6-vuotiaat)
Työpajassa tutustutaan varjoteatterin perusmenetelmiin ja askarrellaan meriaiheisia hahmoja. Työpaja huipentuu lasten omaan varjoteatteriesitykseen. Kirjasto tarjoaa materiaalit ja askarteluvälineet. Työpajan kesto: 1 tunti. (Joulukuu 2019; yhteyshenkilö Annina Rantanen.)

Piirrosanimaatio-/piirrosdigitarinapaja (4-6-vuotiaat).
Työpajassa tehdään omien valmiiden piirrosten ja tarinoiden pohjalta lyhyitä animaatioita PuppetPals- tai iMovie-sovelluksen avulla. Työpajan kesto: sovitusti 1-1,5 tuntia. (Joulukuu 2019; yhteyshenkilö Heliminna Hakala)

Koodauspaja (eskarit)
Koodauspajassa tutustutaan ohjelmoinnin logiikkaan hauskalla ja helpolla tavalla. Scratch Jr. -sovelluksen avulla harjoitellaan suunnat sekä numerot ja koodataan pieni ohjelma. Työpajan kesto 1 tunti. (Marraskuu 2019; yhteyshenkilö Annina Rantanen).

Leluanimaatiopaja (eskarit)
Pajassa tehdään iPadin iMotion-sovelluksella lyhyet stop motion -animaatiot. Animaatioiden tähtinä ovat oppilaiden omat lelut (leluanimaatio), pahvihahmot (pala-animaatio) tai oppilaat itse (piksilaatioanimaatio). Paja on suunnattu eskareille. Työpajan kesto: 1 tunti. (Joulukuu 2019; yhteyshenkilö Heliminna Hakala)

Työpajoja järjestetään Espoonlahden kirjastoissa resurssien mukaan.

Lisätietoja lastenkirjastotyöstä

Lisätietoja lastenkirjallisuudesta ja lastentapahtumista Soukan kirjaston lastenkirjastolaisilta, päiväkodeille Espoonlahden kirjastopalveluja koordinoivalta yhteyshenkilöltä (Anna Valtonen), kirjastopedagogilta (Heliminna Hakala) sekä Helmet-sivustolta.

Tervetuloa kirjastoon!

Teksti ja kuva: Heliminna Hakala