Prinsessa Soukassa

Tyttöjen päivä Espoonlahdella

Viime viikon torstaina eli 11.10.2012 vietettiin ensimmäistä kansainvälistä Tyttöjen päivää. Tapahtumassa haluttiin kiinnittää huomiota tyttöjen asemaan ja kohteluun koko maailmassa. Kaikissa maissa ei ole helppoa olla tyttö.

Kivenlahden, Soukan, Nöykkiön ja Saunalahden kirjastot ottivat osaa juhlintaan järjestämällä koko päiväksi tyttömäistä tekemistä. Se olikin helppoa, sillä aika moni kirjaston työntekijöistä on joskus ollut tyttö! Tarjolla oli monenlaista enemmän tai vähemmän vaaleanpunaista juttua...

Kivenlahdessa pääsi tutustumaan ihkaoikean hevosharrastajan kokoamaan hevosnäyttelyyn ja pelaamaan tyttöporukassa Xboxilla. Soukassa ja Saunalahdessa kirjastoon oli saatu vierailulle (melkein) oikea prinsessa, joka leikitti ja luki prinsessasatuja. Nöykkiössä askarreltiin koruja ja helyjä isolla joukolla. Kaikkialla oli myös tarjolla tyttökirjoja, vaikka välillä pohdittiinkin onko sellaisia edes olemassa :)

Pojat olivat tietenkin myös tervetulleita ottamaan osaa juhlintaan. Monet kyselivät koska järjestetään erityinen poikien päivä. Se onkin tulossa! Viikolla 45 on miesten viikko. Espoonlahden kirjastoissa ja Kirjasto Ompussa järjestetään keskiviikkona 7.11. Poikien päivä, jolloin on taas tarjolla hieman erilaista toimintaa. Katso lisää kirjastojen kotisivuilta!

Saara, Espoonlahden kirjastot