Hyppää sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Seija Rannikko: ALL - IN - KAIKKI PELIIN!

Metalligrafiikkaa

Näyttely Suomenlinnan kirjastossa 2. - 29.11.2022

Seija Rannikko kertoo taiteestaan:

Olen opiskellut metalligrafiikkaa Toimelan grafiikkatyöpajassa vuodesta 2011 alkaen taidegraafikkojen Sari Bremerin ja Visa Norroksen ohjaamana.

Vaikka metalligrafiikan työprosessi on joskus turhauttavankin hidasta, niin minua kiehtoo erityisesti sen antama mahdollisuus kokeilla erilaisten tekniikkojen ja värien yhdistelmiä sekä lopputuloksen yllätyksellisyys. Näyttelyssä esillä olevat teokset edustavat pääosin perinteistä metalligrafiikkaa: viivasyövytystä (etsaus) ja akvatintaa. Mukana myös muutama linokaiverrustyö.

Meri on minulle rakas elementti ja se on toiminut usein inspiraatiolähteenäni, erityisesti kesämuistojen tallentamisessa. Oman kokonaisuuden muodostavat purjehdusreissuilla ja Majakkaseuran retkillä "bongaamani" majakat.

Miten ihmeessä löysin aivan poikkeavan aiheen, pelikorttimaailman, joka myös nyt esillä näyttelyssä?

Korona-aika katkaisi grafiikkatyöpajamme toiminnan, jolloin mekin siirryimme joksikin aikaa etäopetukseen. Yhtenä kotitehtävänä meillä oli pelikorttien suunnittelu, josta sain innostuksen leikittelemään aiheella, kun kurssimme jälleen vihdoin starttasi ja pääsimme jälleen tositoimiin.

Nyt Suomenlinnan kirjastossa esilläolevassa näyttelyssä ovat mukana seuraavat aihekokonaisuudet: Pelikortit, Majakat (16 eri majakkaa) ja Kesämuistoja/Summer Dreams.

Tervetuloa!

Suomenlinnan kirjasto

2.11.2022 - 29.11.2022

Viimeksi päivitetty 25.10.2022