Siirry sivun sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Tikkejä ja tilkkuja

Tikkejä ja tilkkuja

Kaija Tuomisto, tilkkutöitä: 5.1. - 28.2.2019
Suomenlinnan kirjastossa

Tilkkutyöharrastukseni alkoi parikymmentä vuotta sitten Lahden kansanopiston viikonloppukurssilta. Luovaan tilkkuiluun tutustuin tekstiilitaiteilija Vuokko Isakssonin kurssilla Virroilla 2007.

Sittemmin olen kiertänyt alan näyttelyitä, joista mieleenpainuvin on ollut valtaisa The Festival of Quilts Birminghamissa, Englannissa.

Oma harrastukseni on varsin pienimuotoista, valmista syntyy hitaanlaisesti. Tuotokseni ovat käyttötekstiilejä: päiväpeitteitä, vauvojen peittoja, tyynynpäällisiä, patalappuja,  joita olen ommellut  ja antanut lahjaksi lähinnä perheenjäsenille ja tutuille.

Tilkkutöissä minua viehättävät perinteiset, monien sukupolvien käyttämät tekniikat ja mallit sekä kankaiden uusiokäyttö. Mutta en myöskään voi vastustaa ilmiömäisen Kaffe Fassetin herkullisia malleja.

Paraikaa on kesken kolme isompaa työtä:

  • Sininen hirsimökkitekniikalla syntyvä päiväpeitto 40-vuotislahjaksi.
  • Mystery Quilt, jonka ohjeet julkaistaan perjantaisin netissä ja vain suunnittelija, amerikkalainen tilkkutyötähti Bonnie Hunter tietää, mitä on tulossa.
  • Päiväpeitto omaan sänkyyni, taattua Fassettia ja pientä viilausta vaille valmis.
  • Suuri haaveeni on joskus tehdä vinoneliön muotoisista kukkakankaista sommiteltu päiväpeitto, jonka alkuperäisen mallin on käsin ommellut Jane Austen!

Suomenlinnan kirjasto

5.1.2019 - 28.2.2019

Viimeksi päivitetty 25.1.2019