Siirry sivun sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Tuuklten viemää Suomenlinnan kirjastossa

Tuulten viemää - purjelaivakuvia Aasiasta vuosilta 1981-2006

Suomenlinnan kirjastossa on syyskuun näyttelynä esillä Erkki Kukkosen valokuvanäyttely "Tuulten viemää - purjelaivakuvia Aasiasta vuosilta 1981-2006"

Kuvaajan tarinaa kuvien synnystä:

"Purjelaivojen kuvaamisen aloitin ensimmäisellä matkallani Intiaan ja Sri Lankalle vuonna 1981-82. Colombon satamassa kiinnostuin parista vanhasta puulaivasta. Ne olivat Intiasta Tuticorinin kaupungista. Niinpä matkustin sinne. Kaupunginvanhassa purjelaivasatamassa aika oli pysähtynyt eri vuosisadalle. Intian länsirannikolta Beyporesta löytyi telakka ja satama, jossa oli lisää perinteisiä purjelaivoja. Vuonna 2006 siellä käydessäni totesin, että aiemmin niin vilkas satama oli autio ja hiljainen.

Vuonna 1986 matkustin Indonesiaan. Jakartan vanha satama Sunda Kelapa on ehdottomasti maailman merkittävin ja vielä nykyisinkin toimiva purjelaivasatama. Myös Maduran saaren ainutlaatuisen laivaston etsiminen oli vaivan arvoinen, samoin Biran kylän telakka Sulawesin saarella.

Seuraavaksi vuosia myöhemmin vuorossa oli Kiina. Hainanin saaren pääkaupungista Haikousta löytyi vaikuttava dzonkkisatama, mutta ei löydy enää. Muutos on ollut nopea ja dramaattinen, kuten Kiinan kaupungeissa yleensäkin."

Suomenlinnan kirjasto

1.9.2017 klo 12:00 - 30.9.2017 klo 16:00

Viimeksi päivitetty 1.9.2017