Asiakas ompelee kirjaston pajassa suoja kasvomaski suulla

Espoon kirjastojen pajatoimintoja avataan omatoimikäyttöön

Espoon kirjastojen pajoissa osa palveluista avataan asiakkaiden omatoimiseen käyttöön maanantaina 10. elokuuta. Asiakkaiden varattavissa on maanantaista lähtien 3D-tulostimia, ompelukoneita ja digityöasemia. Laitteiden kirjastokohtaisen käytettävyyden voi maanantaina tarkistaa Varaamo-palvelusta https://varaamo.espoo.fi/, josta laitteet voi myös varata omatoimiseen käyttöön.

Espoon kaupunginkirjasto noudattaa THL:n suosituksia turvaväleistä, minkä takia henkilökunta ei voi tarjota lähiopastusta laitteiden käyttöön, vaan käyttö perustuu asiakkaiden omatoimisuuteen ja tarjottujen ohjeiden seuraamiseen. Pidäthän tämän mielessäsi varatessasi laitteita käyttöösi.
 
Laitteet, jotka vaativat eniten asiakkaiden opastamista, ovat toistaiseksi pois käytöstä. Myös Ison Omenan puutyöverstas on toistaiseksi kiinni.

Espoon kirjastojen palvelut elävät koronatilanteen ja viranomaisten ohjeiden mukaan. Tilanne voi muuttua nopeastikin, joten ajantasainen tilanne kannattaa tarkistaa kirjastojen sivuilta tai ottamalla yhteyttä kirjastoon.