Tapiolan kirjaston kouluyhteistyö

Tapiolan alueen kirjastojen alakouluyhteistyö

Tervetuloa kirjastoon! Tavoitteemme on saada lukuvuoden aikana kaikki luokat kirjastoon, joten ohjattujen kirjastokäyntien määrä on rajattu. Kaikki luokat pääsevät lukuvuoden aikana kirjavinkkaukseen tai tiedonhaun opetukseen omaan lähikirjastoon tai Tapiolan kirjastoon. Lisäksi on mahdollista ilmoittautua yhdelle ohjatulle lisäkäynnille, kuten kirjailijatapahtumaan, työpajaan tai lukukoiratunnille. Kaikki vierailut ovat kouluille maksuttomia.

Ilmoittautumisaika kirjastokäynneille alkaa 15.8.2019. Tänä syksynä on käytössä uusi Webropol events ilmoittautumistyökalu, jonka avulla teidän on helppo valita luokalle sopiva vierailuaika, josta saatte heti kuittauksen. Suurpellon, Laajalahden ja Haukilhden kirjastoihin voi ilmoittautua vinkkaukseen 1.9. alkaen.

Eväiden syönti kirjastossa on mahdollista. Muistattehan myös, että HSL:n joukkoliikenteessä koululaisryhmät kulkevat opettajan kanssa maksutta arkisin klo 9-15.00: https://www.hsl.fi/oppilaitoksille/koululaisryhmien-liikkuminen-joukkoliikenteella

Tulemme mielellämme mukaan koulun ja vanhempainyhdistysten tapahtumiin tai tapaamaan opettajia ja pitämään isoja kirjavinkkaustapahtumia. Tavallisia vinkkauksia järjestetään kirjastoissa. Kaikissa isommissa yhteistyökuvioissa tai mahdollisissa ongelmatilanteissa voitte ottaa yhteyttä johtavaan kirjastopedagogiin Timo Ylöseen (timo.ylonen@espoo.fi).

Yhteistyöterveisin

Kirjaston kouluyhteistyön tekijät

UUTUUS: KUNNARILISTAT.FI

Kunnari-lukudiplomin kirjat löytävät jatkossa helposti kunnarilistat.fi-sivustolta. Kirjojen saatavuuden voi rajata esim. halutun kirjaston mukaan, ja myös varaukset on helppo tehdä sillä kirjan tiedoista pääsee suoraan Helmet-sivuile tekemään varauksen. Tätä kannattaa vinkata lukudiplomin suorittajille.

KOKEILISITKO? KIRJASTON TYÖPAJAT

Tänä lukuvuonna kaikille espoolaisluokille on tarjolla yhteinen työpajavalikoima, ja sisältökooste ja ilmoittautumislomake löytyvät samalta sivulta. Opettaja voi ilmoittaa luokkansa yhteen jossain mainituista kirjastoista järjestettävään työpajaan kirjaston tai koulun aluerajoista riippumatta. Tutustu tarjontaan ja ilmoittaudu mukaan täällä.

TILAA KIRJASTOAUTO KOULULLE

Kirjastoautoa voi tilata koululle. Lisätietoa aikatauluista sekä ilmoittautumislomakkeen löydät täältä.

EKALUOKKALAISTEN MAAPALLOJUHLA LOUHISALISSA TIISTAINA 24.9.

Ilmoittaudu tästä: https://link.webropolsurveys.com/EP/7AD6D77C762FF478

Ekaluokkalaiskampanjan kunniaksi järjestämme Maapallojuhlan Espoon kulttuurikeskuksen Louhisalissa 24.9. klo 10 - 11. Maapallojuhlassa päästään musiikilliselle matkalla maailman ympäri. Ekaluokkalaiskampanjasta tiedotetaan tarkemmin syyskuun alussa, mutta luvassa on perinteiseen tapaan kirjalahja, jonka saa noutaa kirjastosta kouluihin jaettavan lahjakortin kanssa. Voitte noutaa lahjakirjat koko luokan kanssa yhdessä esimerkiksi tässä tapahtumassa, ottakaa siinä tapauksessa lahjakortit mukaan. Kirjastokortin tekeminen kannattaa antaa kotitehtäväksi. Kirjastokortin hankinnasta lisätietoa löytyy täältä.

Ekaluokkalaisten kirjavinkkauksia ja kirjastoon tutustumisia järjestetään Tapiolan kirjastossa kevätkaudella.

Ilmoittautuminen kirjastokäynneille Tapiolan, Haukilahden, Laajalahden ja Suurpellon kirjastoihin

Tapiolan kirjasto, Ilmoittautuminen 2. luokille: https://link.webropolsurveys.com/EP/4C702CD64308279B 

Tapiolan kirjasto, Ilmoittautuminen 3.-4. luokille: https://link.webropolsurveys.com/EP/2BF2CCDC11156939

Tapiolan kirjasto, Ilmoittautuminen 5.-6. luokille: https://link.webropolsurveys.com/EP/5B6AD3986CD23C5B

Haukilahden kirjasto, Ilmoittautuminen 1.-6. luokille: https://link.webropolsurveys.com/EP/DA95F0C89BC7E27D

Suurpellon kirjasto, ilmoittautuminen 1.-6. luokille: https://link.webropolsurveys.com/EP/EE8BFC658CE27E15

Laajalahden kirjastossa ilmoittautuminen alkaa myöhemmin syksyllä. Laajalahden koulun ekaluokat kutsutaan sähköpostitse kirjastokäynnille syyskuun alussa.

Sisällöt:

Kirjavinkkaus (kesto 45 min.)

Koukutu tarinaan! Kirjavinkkauksessa esitellään tuoretta luettavaa kuluvan vuoden kirjahelmien joukosta tai lukudiplomin kirjatarjottimien valikoituja herkkuja. Vinkkauksen sisältö voidaan räätälöidä ryhmän mukaan - kerro toiveista lomakkeessa ilmoittautumisen yhteydessä!

Kirjamaistiaiset (kesto 45 min.)

Napostellen lukumaut testiin! Kirjamaistiaiset on toiminnallinen tapa etsiä mieleistä luettavaa ja sopii hyvin luokan lukupiirin aloitukseksi. Maisteltavaksi voidaan valita kirjoja jostain tietystä teemasta.

Taskukirjasto, e-kirjasto ja Helmet.fi (3. - 6. lk.; kesto 45 min.)

Kirjasto tehokäyttöön! Tutustutaan Taskukirjasto-sovellukseen, e-kirjastoon ja tiedonhakuun Helmet-verkkokirjastosta.

Kirjastonkäytön opettelu (1.-2. luokat; kesto 45 min.)

Tutustutaan kirjastoon paikkana ja harjoitellaan lainaamista, palauttamista ja kirjastossa käyttäytymistä. Tutustutaan kirjaston eri osastoihin.