Tettiläinen vinkkaa

Kirjastomme tet-harjoittelija vinkkaa kahta erilaista, mutta yhtä mukaansatempaavaa kirjaa: Holly Bournen Niin käy vain elokuvissa sekä Margaret Rogersonin Kirjojen tytärtä.

Holly Bourne: Niin käy vain elokuvissa

Kirja kertoo lukiolaisesta Audrey Wintersistä, joka on viimeinkin saanut romantiikasta tarpeekseen. Hän on päättänyt vastedes panostaa vain lukion mediakurssiin sekä uuteen työhönsä elokuvateatterissa. Romantiikaltahan ei kuitenkaan koskaan voi välttyä, joten hän rakastuu kaikkien rakkauselokuvien kliseiden huipentumaan, ohjaajan työstä haaveilevaan Harryyn. Asiat eivät kuitenkaan etene aivan kuten elokuvissa, vaan vuosisadan rakkaustarinaan kuuluu vesisateessa suutelemisen sijaan kipua, hämmennystä sekä epärealististen ja vahingollisten kliseiden julistamista pannaan. Ai niin, ja zombeja.

Kirja oli erittäin hyvä ja mukaansatempaava, eikä sitä olisi millään malttanut laskea käsistään. Kirjassa käsitellään paljon romanttisiin elokuviin liittyviä kliseitä ja siitä kuinka epärealistisia ne oikeasti ovat. Aloin itsekin miettiä kirjan lukemisen jälkeen sitä, kuinka paljon kliseitä romanttisiin elokuviin oikeasti liittyykään.

Suosittelen kirjaa yläasteikäisille nuorille, jotka pitävät romantiikasta ja elokuvista, tai ovat kiinnostuneita elokuvatuotannossa tai eväkuvateatterissa työskentelemisestä.

Varaa kirja Helmetistä tästä.

Margaret Rogerson: Kirjojen tytär

Kirjojen tytär on mukaansatempaava fantasiakirja, joka kuljettaa lukijan vanhan taikuuden, ja loitsukirjastojen maailmaan. Kirja kertoo Elisabethistä, joka on jo pienenä jäänyt orvoksi. Hän on koko elämänsä varttunut yhdessä Austermeerin suurkirjastoista, jossa säilytetään tavallisten kirjojen sijasta loitsukirjoja. Hänelle on aina sanottu, että velhot ja taikuus ovat pahasta ja kirjastossa olevia kirjoja pitää suojella velhoilta. Hän opiskelee kirjastossa kirjojen vartijaksi, joka on hänen unelmatyönsä.

Sattumat johdattavat Elisabethin keskelle vuosisatoja vanhaa juonta, joka meinaa tuhota Austermeerin loitsukirjastot lopullisesti. Juonen tiivistyessä hän myös tapaa velho Nathaniel Thornin ja hänen demonipalvelijansa Silasin. Kohta hänellä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin turvautua velhon ja tämän palvelijan apuun.

Pidin erityisesti siitä, miten upeasti ja yksityiskohtaisesi kirjan miljöötä on kuvailtu. Kirja on myös mukavan vauhdikas ja pitää lukijan varmasti jännityksessä aina viimeisille sivuille asti. Juonessa on paljon käänteitä, joita kukaan ei olisi voinut odottaa ja juuri se pitää kirjan lukemisen mielekkäänä.

Suosittelen kirjaa kaikille, niin nuorille kuin vanhemmillekin. Kunhan vain pidät kirjoista, taikuudesta ja fantasiasta, kirja on kuin luotu sinulle.

Varaa kirja Helmetistä tästä.

Kirjojen tyttären voit lukea myös e-kirjana.

Taianomaisia lukuhetkiä