Zombeja ja vampyyreja alakoululaisille

1.-3. luokkalaisille sopivissa kauhuteemaisissa kirjoissa seikkailevat zombityttö Mortina, glitteriä pelkäävä vampyyri Amelia Kulmuri sekä Yökoulun oppilaat. Kokosimme kolme lukuvinkkiä johdattamaan alakoulun pienimmät halloween-tunnelmaan. 

Paula Norosen helppolukuisessa Yökoulu-sarjassa seikkailevat muun muassa Martta Vampyyri, Paavo Zombinen sekä Lauri Luuranko. Sarjan uusimmassa osassa Yökoulu ja kammottava kummitusjuna yökoululaiset keräävät varoja päästäkseen luokkaretkelle Draculan linnaan. Mokkapalojen myymisen sijasta yökoululaise pääsevät näyttelemään kummitusjunan kauhuhahmoja. Mutta eräällä junan kierroksella hemmoteltu Kleopatra Rouhiainen nappaa Lauri Luurangon lelukseen! Muut yökoululaiset ryhtyvät toimenpiteisiin pelastaakseen siepatun ystävänsä.  

Mortina ja ällöttävä serkku on Barbara Cantinin toinen teos zombityttö Mortinasta, joka asuu Villa Tuonelassa yhdessä Tuoni-tätinsä kanssa. Eräänä päivänä Tuoni-tätiä ei löydy mistään, mutta paikalle ilmestyy ikävystyttävä Adalbert-serkku. Ja eipä aikaakaan, kun myös Mortinan ystävät saapuvat kukin vuorollaan vieraisille, vaan kenen kutsumana? Ja mitä tekemistä jättimäisellä, puhuvalla muratilla on tämän kaiken kanssa? 

Laura Ellen Andersonin Amelia Kulmuri ja kauhukarkelot aloittaa kirjasarjan vampyyrityttö Ameliasta, joka rakastaa halailla lemmikkikurpitsaansa Purskua. Hän on kreivitär Hepsankeikan ja kreivi Drocon ainoa lapsi, ja täten velvollinen osallistumaan vanhempiensa joka vuonna isännöimiin kauhukarkeloihin. Ja tänä vuonna kauhukarkeloista on tulossa parhaat aikoihin, sillä itse kuningas Vladimir on tulossa juhliin! Ja niin on myös hänen poikansa, prinssi Tangline, joka saapuu myös Amelian kouluun jääden Amelian vastuulle. Prinssi paljastuu ikäväksi ja hemmotelluksi lapseksi, joka vaatii omakseen Amelian rakkaan lemmikurpitsan. Amelian on saatava Pursku takaisin, ja tässä häntä auttavat hänen ystävänsä, pikkukuolema Kalmo Niittomies sekä harvinainen jetityttö Floora Järkäle. 

Kauhistuttavan ihastuttavia lukuhetkiä!