Kouluyhteistyö

Kirjasto on monipuolinen oppimisympäristö - voit tuoda luokkasi opettelemaan kirjaston käyttöä, lainaamaan, uppoutumaan houkuttelevien tarinoiden maailmaan ja osallistumaan ohjatuille ryhmäkäynneille. Tervetuloa!

Lisätiedot ja yhteydenotot:
Hanne Korpelainen
hanne.korpelainen(at)hel.fi
040 617 4954

Valmiit kirjakassit

Ilmiöviikko tulossa, luokan lukupiiri tulossa tai kaipaatte pulpettikirjoja luokkaan? Valmiita kirjakasseja voi tilata toivotusta aiheesta, teemme kirjastolla varaukset ja pakkaamme kirjat valmiiksi kassiin. Kirjat lainataan luokan kortille, ja tilaaminen vie 1-2 viikkoa. Ilmoitamme tilaajalle, kun kirjakassi on valmis noudettavaksi. Kirjakassitilausta varten täytä TÄMÄ LOMAKE.

Kirjasto tarjoaa jokaiselle 1., 3. ja 7. -luokalle seuraavat palvelut:

Ekaluokkalaisen kirjastostartti

Ohjattu tutustumiskäynti kirjastoon tai ekaluokkalaisjuhla, jonka yhteydessä oppilaat saavat ekaluokkalaiskampanjan kirjan omakseen. Luokkasi kutsutaan kirjastokäynnille ensimmäisen kouluvuoden aikana. Oppilaat voivat noutaa kirjalahjan myös ennen luokkakäyntiä opettajan jakamaa kampanjakorttia vastaan. Kortit toimitetaan opettajille syyslukukauden alkupuolella. Kirjastostartti voidaan tarvittaessa toteuttaa myös etätapahtumana.

Lukuintoa 3.-luokkalaisille

Kirjavinkkaus, jossa oppilaat tutustuvat kiinnostaviin kirjoihin kirjaston henkilökunnan opastuksella. Luokkasi kutsutaan kirjastokäynnille kolmannen kouluvuoden aikana. Mikäli sinulla on erityistoiveita vinkkauksen teeman tai ajankohdan suhteen, voit olla yhteydessä koulusi lähikirjastoon. Vinkkaus voidaan tarvittaessa hoitaa myös etäyhteyden välityksellä.

Kolmosluokkalaisten vinkkaukset on varattavissa kultus.fin kautta. Ajankohdat löydät tästä.

Rivien välistä -tapahtumat 7.-luokkalaisille

Rivien välistä -vinkkaustapahtuma järjestetään alkusyksystä 2022. Esityksiä järjestetään kaksi suomenkielistä ja yksi ruotsinkielinen eri puolilla Helsinkiä. Vinkkaustapahtuma sisältää mediaa ja teatterin keinoja hyödyntävän vinkkausesityksen sekä kirjoihin ja lukemiseen liittyvää toimintaa. 

Tarkemmat tiedot tapahtumapäivistä ja -ajoista löytyvät ilmoittautumisen yhteydessä kultus.fi-palvelusta. Ilmoittautuminen tapahtumaan alkaa 29.8.22 ja tapahtuma toteutetaan 20.9.-14.10 välisenä aikana! Lue lisää vinkkaustapahtumista täältä.

MUUT KIRJASTON PALVELUT KOULUILLE

Vinkkaukset muille luokka-asteille

Resurssien puitteissa myös muut luokka-asteet ovat tervetulleita kirjavinkkauksiin. Kysy lisää kirjastolta. 

Mediakasvatus ja muut käynnit

Kirjastolle on mahdolista tulla myös erilaisiin työpajoihin, joita tarjotaan resurssien puitteissa. Kysy esimerkiksi disinformaatiopajaa yläkoululaisille, kirjatraileri- tai animaatiopajaa tai 1.-2. luokkalaisille suunnattua Runoaarteen metsästystä. Lisätietoa kirjastosta.

Kirjastokortti

Kirjastokortti kuuluu jokaisen oppilaan työkalupakkiin. Oppilas voi saada kirjastokortin joko käymällä kirjastossa yhdessä vanhemman kanssa tai tuomalla kirjastoon vanhemman täyttämän korttihakemuksen. Mikäli useampi oppilas on vailla kirjastokorttia ja haluat hoitaa asian kuntoon kirjastovierailun yhteydessä, otathan etukäteen yhteyttä kirjastoon. 

Korttihakemuksen voi tulostaa täältä.

Lisäksi luokalle voi hankkia luokkakohtaisen kortin luokan yhteisiä lainoja varten. Kortti voidaan tehdä kirjastokäynnin yhteydessä – muistathan ottaa mukaan henkilöllisyystodistuksesi.  

Lukudiplomi

Kaipaatko työkalua, jolla kannustaa oppilaita säännölliseen lukemiseen? Suosittelemme Lukudiplomia!

Keskustakirjasto Oodin palvelut kouluille

Lasten ja nuorten Oodi 
https://www.oodihelsinki.fi/