Kouluyhteistyö

Kirjasto on monipuolinen oppimisympäristö - voit tuoda luokkasi opettelemaan kirjaston käyttöä, lainaamaan, uppoutumaan houkuttelevien tarinoiden maailmaan ja osallistumaan ohjatuille ryhmäkäynneille. Tervetuloa!

Lisätiedot ja yhteydenotot:
Hanne Korpelainen
hanne.korpelainen(at)hel.fi
040 617 4954

Tällä hetkellä kirjaston käyttö on rajattu vain pikaiseen asiointiin. Vinkkaukset ja muu kouluyhteistyö toteutetaan etänä.

Valmiit kirjakassit

Nyt kun ryhmien kirjastossa käynti on hankalaa, keräämme ja pakkaamme teille mieluusti valmiita kirjakasseja. Kirjat lainataan luokan kortille. Kirjojen tilaaminen kestää n. 1-2 viikkoa. Ilmoitamme tilaajalle heti, kun kassi on valmiina noudettavaksi. Täytä TÄMÄ LOMAKE, jossa kysytään tarvittavat tiedot.

Kirjasto tarjoaa jokaiselle 1., 3. ja 7. -luokalle seuraavat palvelut:

Ekaluokkalaisen kirjastostartti

Ohjattu tutustumiskäynti kirjastoon tai ekaluokkalaisjuhla, jonka yhteydessä oppilaat saavat ekaluokkalaiskampanjan kirjan omakseen. Luokkasi kutsutaan kirjastokäynnille ensimmäisen kouluvuoden aikana. Oppilaat voivat noutaa kirjalahjan myös ennen luokkakäyntiä opettajan jakamaa kampanjakorttia vastaan. Kortit toimitetaan opettajille syyslukukauden alkupuolella. Kirjastostartti voidaan tarvittaessa toteuttaa myös etätapahtumana.

Lukuintoa 3.-luokkalaisille

Kirjavinkkaus, jossa oppilaat tutustuvat kiinnostaviin kirjoihin kirjaston henkilökunnan opastuksella. Luokkasi kutsutaan kirjastokäynnille kolmannen kouluvuoden aikana. Mikäli sinulla on erityistoiveita vinkkauksen teeman tai ajankohdan suhteen, voit olla yhteydessä koulusi lähikirjastoon. Vinkkaus voidaan tarvittaessa hoitaa myös etäyhteyden välityksellä.

Rivien välistä -tapahtumat 7.-luokkalaisille

Esityksellinen kirjavinkkaus helsinkiläisille 7.-luokille. Aiemmasta tiedotuksesta poiketen Helsingin kaupunginkirjaston 7.luokille tarjoama RIVIEN VÄLISTÄ -vinkkaustapahtuma siirtyy. Vinkkauksen verkkotapahtuman sisältö oli määrä kuvata viikon 10 aikana, mutta kiristyneiden koronarajoitusten myötä kuvausten ajankohtaa joudutaan siirtämään, eikä uutta ajankohtaa tiedetä tällä hetkellä. Lue lisää.

MUUT KIRJASTON PALVELUT KOULUILLE

Mediakasvatusta ja ryhmäkäyntejä

Resurssien puitteissa tarjoamme kaikille peruskoulun luokka-asteille mediakasvatuspajoja (mm. animaatio- tai disinformaatiotyöpajoja) sekä vinkkausta myös muille luokka-asteille. Tiedustele tarjontaa kirjastolta.

Kirjastokortti

Kirjastokortti kuuluu jokaisen oppilaan työkalupakkiin. Oppilas voi saada kirjastokortin joko käymällä kirjastossa yhdessä vanhemman kanssa tai tuomalla kirjastoon vanhemman täyttämän korttihakemuksen. Mikäli useampi oppilas on vailla kirjastokorttia ja haluat hoitaa asian kuntoon kirjastovierailun yhteydessä, otathan etukäteen yhteyttä kirjastoon. 

Korttihakemuksen voi tulostaa täältä!

Voit hankkia luokalle myös yhteisen kirjastokortin. Kortti voidaan tehdä kirjastokäynnin yhteydessä – muistathan ottaa mukaan henkilöllisyystodistuksesi.  

Kirjaston itsepalveluajat

Huomioithan, että osassa kaupunginkirjaston toimipisteistä on käytössä itsepalveluaika aamuisin klo 8-10, jolloin asiakaspalvelu on rajoitettua. Mikäli luokkasi tarvitsee henkilökunnan apua itsepalveluaikoina, otathan kirjastoon yhteyttä etukäteen. Kirjastojen itsepalveluajat voit tarkistaa kunkin kirjaston kotisivuilta osoitteessa www.helmet.fi.

Materiaaleja etäopetuksen tueksi

Kirjasto kotona -sivulta löydät ideoita ja sisältöjä etäopetuksen tueksi. Myös kirjaston materiaalipankista löytyy ideoita mediakasvatukseen ja lukemaan innostamiseen.

Lukudiplomi

Kaipaatko työkalua, jolla kannustaa oppilaita säännölliseen lukemiseen? Suosittelemme Lukudiplomia!

Keskustakirjasto Oodin palvelut kouluille

Lasten ja nuorten Oodi 
https://www.oodihelsinki.fi/