Espoon kirjastojen tiloja ja laitteita voi 12.12. alkaen varata normaalisti

Espoon kaupunginkirjaston tilojen ja laitteiden varaaminen Varaamo-palvelussa palaa normaaliksi 12.12. alkaen ja varauksia voi jälleen tehdä pidemmälle tulevaisuuteen.

Espoon kirjastojen tilat ja laitteet varataan jatkossakin verkko-osoitteesta varaamo.espoo.fi. Tästä osoitteesta voit jatkossa varata vain Espoon kaupunginkirjaston toimipisteiden tiloja ja laitteita. Helsingin tai Vantaan kirjastojen tilat ja laitteet varataan heidän omista varausjärjestelmistään.

Rajoitetut varausmahdollisuudet Espoon kaupunginkirjaston tiloihin ja laitteisiin johtuivat Espoon Varaamon teknisen alustan muutoksesta. Muutoksen yhteydessä asiakastietoja ja -varauksia ei ollut mahdollista siirtää järjestelmästä toiseen asiakkaiden tietosuojan vuoksi. Teknisen alustan muutos ei vaikuta siihen, miten asiakkaat varaavat tiloja Varaamo-palvelussa.

Teknisen alustan muutoksen yhteydessä Espoon kirjastojen varattavien tilojen ja laitteiden varauskäytäntöjä yhtenäistettiin. Muutokset varausten maksimipituudessa, yhtäaikaisten varausten määrässä tai siinä, kuinka pitkälle tulevaisuuteen tiloja tai laitteita voi varata, ovat kuitenkin mahdollisia myös jatkossa. Näet kunkin tilan ja laitteen varausehdot kyseisen tilan tai laitteen sivulta Espoon Varaamosta.

Myös Helsingin ja Vantaan varausjärjestelmät tulevat muuttumaan lähitulevaisuudessa. Varmista tilojen varauskäytännöt aina kyseisen kaupungin tai kirjaston sivuilta. Kaikki Helmet-kirjastot näet Kirjastot ja palvelut -sivulta.