Espoon koululaiset tapaavat KULPS-kirjailijoita taas syksyllä

Ensi lukuvuonna 2021-2022 Espoon KULPS-kirjastopolulla voi taas kohdata oikean kirjailijan. Oppilaat voivat kirjailijavierailulla tutustua tarinankerronnan saloihin, jutella kirjailijan kanssa ja esittää tälle omia kysymyksiä. Jokainen kirjailijavierailu on ainutlaatuinen elämys, sillä tapahtuman tekijöinä saavat olla sekä kirjailija että yleisö! 

Espoon alakouluilla on elokuun aikana mahdollisuus varata oma kirjailijavierailu nelosluokkalaisilleen. Elokuun loppupuolelta alkaen ilmoittautua voivat myös muut alaluokat.

Ilmoittautua näille syys-, loka- ja marraskuun vierailuille kannattaa nelosluokkien heti 11.-22.8. Jos vierailuja on jäljellä, voivat nelosten lisäksi ilmoittautua myös Espoon 2.-3. ja 5.-6. luokat 24.8. alkaen.


Syyskuussa:

Jari Mäkipään kanssa on tilaisuus pohtia vaikkapa miten tarinat syntyvät, esimerkiksi Etsiväkerho Hurrikaani- ja Masi Tulppa-sarjojen kirjat, ja miten kirjojen kirjoittaminen eroaa televisio-ohjelmien käsikirjoittamisesta.

Riikka Ala-Harjan kanssa pohditaan Ebba-kirjojen pohjalta mm. erilaisia perheitä ja perhe-elämää.

Roope Lipasti kertoo kirjoittamisesta, tarinoiden synnystä ja lukemisen tärkeydestä. Myös virtuaalivierailut voivat olla vuorovaikutteisia.

Lokakuussa:

Monelle alakoululaiselle Puluboi-kirjojen kautta tutun Veera Salmen kanssa puolestaan päästään pohtimaan tarinoiden tarkoitusta ja sitä, miten maailma on niitä täynnä. Voidaan miettiä myös lukemisen ihanuutta ja vaikeutta.

Vuokko Hurmeen kanssa tarjoutuu mahdollisuus matkata Huimaa-kirjasarjan tarinan myötä tulevaisuuteen, jossa maailma on kääntynyt ylösalaisin, tai miettiä supervoimia Värikkäät-kirjasarjan pohjalta.

Siri Kolun vierailulla ytimessä on tarina, innostaminen lukemaan ja sen vakuuttaminen, että jokaisella on oma tarina, yksilöllinen tarinasormenjälki. Vierailulla selviää myös Rosvoloiden synty. 

Marraskuussa:

Tomi Kontio, sanojen taikuri ja virkkeiden tirehtööri, lähestyy kirjallisuutta tarinoiden kautta.

Saku Heinäsen vierailulla kuullaan kirjailijan ja kuvittajan työstä, sekä ytimekkäästi siitä, mistä tarinankerronnassa on kyse. Luokka voi valita vierailuille yhden teemoista, jotka ovat muutos, käänne, hahmo ja toinen maailma.

Tuutikki Tolonen kertoo omasta polustaan kirjailijaksi ja ylipäätään kirjoittamisesta. Hän paljastaa myös, miten katsella maailmaa tarinankertojan tai tarinanetsijän silmin ja miten mielikuvitusta voi ruokkia. 

Maria Kuutin kanssa keskustellaan kirjoista, lukemisesta ja tehdään sanataidetehtäviä.

Elisabet Aho kertoo miten lukemalla ja kirjoittamalla pääsee menneisyyteen ja tulevaisuuteen. Kumpaan sinä haluaisit?


Teksti: Heliminna Hakala ja Petra Rukkinen
Kirjailijakuvaukset pohjautuvat Lukukeskuksen materiaaleihin.
Kuva (kirjailija Veera Salmesta): Heliminna Hakala

Lisätietoja:  

Kulps!-kirjailijatapahtumista Lukukeskuksen sivuilla 

Kulps-kirjailija innostaa kirjoittamaan (Helmet-juttu KULPS-kirjailija Jukka-Pekka Palviaisesta)

Espoon KULPS-kirjastopolun kouluyhteistyön palvelut, sisällöt, ilmoittautumiset sekä yhteyshenkilöt (sivusto päivittyy ennen lukuvuoden 2021-2022 alkua)


Suomenkielisten alakoulujen nelosluokat voivat varata vierailuja 11.8. alkaen osoitteessa kulps.espoonkirjastot.fi.
Jos alakoulujen vierailuja jää, avautuu ilmoittautuminen 24.8. alkaen myös 2.-3. sekä 5.-6. luokille.
Vierailuja järjestetään myös erityisryhmille, yläkoululaisille sekä ruotsinkielisille luokille.