Kirjoituskilpailu


WorldCon (World Science Fiction Convention), joka on maailman pitkäikäisin ja arvostetuin tieteis- ja fantasiatapahtuma, järjestetään Helsingissä elokuussa 2017. Tämä 75. kertaa järjestettävä con on täynnä huippukirjailijoita ja -ohjelmaa. Espoon kirjastot valmistautuvat tapahtumaan jo koko kevätkauden ajan järjestämällä erilaisia pienempiä ja suurempia kirjallisuuteen ja fantastisiin maailmoihin perustuvia tapahtumia.

Tapiolan kirjasto järjestää kirjoituskilpailun, jonka aiheena ovat vaihtoehtoiset maailmat tai tulevaisuus. Kilpailuaika on 16.1.-15.6.2017. Palkintoina on mm. kirjoituksen julkaiseminen ja liput konferenssiin sekä pieniä stipendipalkintoja.

Kirjoitukset arvostelee tätä varten perustettava raati, johon kuuluu kirjoittamisen asiantuntijoita ja kriitikoita. Etsimme joukkoomme kirjailijaa tai kirjailijoita, mutta Mikko Airaksinen ja Eeva Klingberg Tapiolan kirjastosta ovat raadin ytimenä.

Kirjoituskilpailun voittaja julkistetaan 17.7.2017 järjestettävässä tilaisuudessa.

Tauno Yliruusi -säätiö tukee kilpailun järjestämistä.

Lisätietoa elokuun tapahtumasta  WorldConin omilta sivuilta.


OHJEET

Kirjoitusten muotona on novelli tai lyhyt tarina, joka sijoittuu elokuun conin teemojen mukaan vaihtoehtoiseen maailmaan tai tulevaisuuteen. Fantasia, science fiction, maaginen realismi... Vaihtoehtoisuus voi ilmetä aivan haluamallasi tavalla. Runot eivät ole tällä kertaa mukana.

Kirjoituksen maksimipituus on 8000 sanaa.

Kirjoituskielinä ovat suomi, ruotsi, englanti ja venäjä mutta myös muut kielet ovat mahdollisia. Henkilökunnastamme löytyy eri kielten osaajia ja jos tarpeen, etsimme apuja lisää!

Töitten palautus yhteystietoineen viimeistään 15.6.2017:

  1. PDF-tiedostona osoitteeseen kirjoituskilpailu.tapiola@gmail.com
  2. Postitse osoitteeseen:
    Kirjoituskilpailu
    Tapiolan kirjasto
    PL 3615
    02070 ESPOON KAUPUNKI

Tiedustelut: Mikko Airaksinen, Raisa Alameri, Eeva Klingberg  (@espoo.fi)


Kaipaatko ohjausta, neuvoa tai vertaistukea kirjoittamistasi varten? Tapahtumakalenterista löydät kirjoittamisen  työpajoja sekä vertaistukiryhmän kirjoittajille.