leikkitila

MLL:n Vaihtopesä

Uusi palvelu eronneiden lapsiperheiden tueksi Espoossa:


Vaihtopesä mahdollistaa lapsen edun mukaisen siirtymisen vanhemmalta toiselle tilanteissa, joissa ei ole valvotun vaihdon tarvetta, mutta vaihtoa ei haluta kuitenkaan tehdä kahden kesken (esim. kotiovella tai ostoskeskuksessa).

Vaihtopesä on kaikille avoin tila Sellon kirjaston Lastenmaassa, leikkitilan lähellä. Vanhemmat voivat keskinäisten sopimustensa mukaisesti tehdä vaihdon ilman erillistä ajanvarausta.

Vaihtopesä on matalan kynnyksen palvelu, jossa ei kysytä käyttäjien nimiä, asuinpaikkaa tai muitakaan tarkempia tietoja.

Paikalla on aina Mannerheimin Lastensuojeluliiton perehdyttämä vapaaehtoinen, jolta voi saada juttuseuraa vaihtoa odotellessa tai tarvittaessa Espoon kaupungin eroauttamisen palveluiden yhteystietoja.

Vapaaehtoisen tunnistaa sinisestä MLL-liivistä. Vanhempien toivotaan kertovan vapaaehtoiselle, että he ovat tulleet tekemään vaihdon.
 

Vaihtopesä on auki 16.3.-29.6.2019:

Keskiviikkoisin klo 17-19.30
Lauantaisin  klo 10.30-13.30 ja klo 14.30-17.30

HUOM! Ei aukioloa ke 1.5. (vappu), la 20.4. (pääsiäinen), la 22.6. (juhannus)

Sellon kirjaston Lastenmaa on mahdollisuuksien maa, josta löytyy lasten kirjojen lisäksi mm.leikkitila, lukunurkkauksia, vaunuparkki, lasten wc ja vaipanvaihtotila sekä mikroaaltouuni ruoan lämmittämiseen. Lapsella on yhdessä vanhemman kanssa mahdollisuus leikkiä vaihtoa odotellessa ja tilat mahdollistavat myös lyhyet lapsen ja vanhemman väliset tapaamiset.

Kirjasto sijaitsee osoitteessa Leppävaarankatu 9, Espoo.

Luodaan yhdessä lapselle mahdollisimman miellyttävä vaihtotilanne, lämpimästi tervetuloa!

*   *   *   *   *   *

MLL Helsingin yhdistyksen Lapset ensin -erossakin -palvelu tarjoaa Vaihtopesän lisäksi myös Perhepesiä.
Ne on tarkoitettu ’varakodeiksi’ lapsen ja hänestä erillään asuvan vanhemman yhteisen ajan viettoon ja leikkiin silloin, kun heillä ei ole muuta sopivaa tapaamispaikkaa, eikä tapaamisiin liity lastensuojelullista huolta.

Perhepesät sijaitsevat Helsingin Etu-Töölössä sekä Rastilassa. Niiden käyttö on maksutonta ja kuntarajatonta.
Etsimme lämminhenkiseen joukkoomme koko ajan myös lisää vapaaehtoisia mahdollistamaan Vaihtopesä- ja Perhepesä -palveluita.

Vapaaehtoisena voit toimia joustavasti omien aikataulujesi mukaisesti. Tulet saamaan perehdytyksen sekä ammatillisen tuen tehtävääsi. Bonuksena kivat kohtaamiset.Tule mukaan, sillä oma pieni hetkesi voi mahdollistaa suuria!

Lisätietoja:

www.helsinki.mll.fi/lapset-ensin-erossakin
facebook.com/lapset.ensin.erossakin
instagram.com/lapset.ensin.erossakin
sähköposti: ero.helsingin.yhdistys@mll.fi
Taina Pekkanen, Hankekoordinaattori p. 0400 326 859
Mari Koskela, Hankejohtaja p. 0400 326 858

Perhepesien asiakkaat saavat kauttamme myös eroneuvontaa ja palveluohjausta. Lisäksi tarjoamme eronneille vanhemmille tukea yhteisen vanhemmuussuunnitelman laatimisessa.