Maailman Parasta Musiikkia: #3 the GazettE

The GazettE on japanilainen visual-rock yhtye, joka perustettiin vuonna 2002. Bändi on sen jälkeen noussut yhdeksi tunnetuimmista japanilaisista bändeistä, jolla on myös erittäin suuri fanikanta Japanin ulkopuolella. He ovat keikkailleet Euroopassa vuonna 2007 ja pistäytyivät myös Tavastia – klubilla Helsingissä, jolloin liput myytiin loppuun alle kuudessa minuutissa. Bändi suuntaa uudestaan Eurooppaan ensi syksynä, jolloin heidän uusi maailmankiertueensa starttaa. Suomen keikka, mikä on myös heidän kiertueensa finaali, järjestetään 29. syyskuuta CIRCUS – klubilla.

GazettE on tunnettu tyylinsä vaihtamisesta ja monipuolisesta soundistaan, minkä voi havaita kun kuuntelee bändin kuutta tähän mennessä julkaistua levyä. Tyyli vaihtelee jazzahtavasta rockista aina death metalliin asti. Biisivalikoima on siis laaja ja jokainen voi varmasti löytää mieleisiään kappaleita. Bändi hyödyntää kaikkia instrumentteja loistavasti. Basso on etenkin yksi mieleenpainuvimmista elementeistä GazettE:n biiseissä. Kappaleet kuten SILLY GOD DISCO,  SHADOW VII II I ja Miseinen jäävät mieleen juuri Reitan upeiden bassotaitojen ansiosta. 

Itse tutustuin GazettE:n musiikkiin seitsemännellä luokalla, jolloin bändi oli julkaissut juuri toisen albuminsa NIL:in, jota tuli sitten kuunneltua oikein urakalla. Kyseinen albumi on edelleen henkilökohtainen lemppari GazettE:n pojilta.  

-Tyko / Tapiolan kirjasto 

The GazettE-soittolista:

(toistaminen vaati Spotify-tilin)

https://open.spotify.com/playlist/1gAXxw4IBeEtgHfVSlsNYV

Poimintoja kirjaston kokoelmista:

DIM / The GazettE

Division / The GazettE

Maailman parasta musiikkia:

Maailman Parasta Musiikkia: #1 Verdi

Maailman Parasta Musiikkia: #2 Charles Lloyd