Mosaiikkipaja

Mosaiikkipaja: Ihmisen ja suden suhde

Tapiolan kirjaston Pajassa alkoi toukokuussa Mosaiikkipaja-projekti, jonka tarkoituksena on suunnitella ja toteuttaa näyttävä mosaiikki-tyylinen taulu Pajan seinälle. Teoksen teema on ihmisen ja suden suhde. Työ tehdään neljälle erikokoiselle vanerilevylle, jotka yhdistetään seinälle niin että jokainen levy muodostaa osan teeman mukaisesta ”tarinasta”.

Teos elää koko ajan omaa elämäänsä ja muotoutuu pikku hiljaa mosaiikkipajan edetessä. Haluamme kunnioittaa fantasiakuvaston perinteitä, mutta kuitenkin kliseitä välttäen.

Työ lähti käyntiin päällystämällä vanerilevyt vanhoista poistokirjoista revityillä sivuilla ja maalaamalla osan taulusta vesiväreillä. Olemme myös leikanneet niin ikään käytöstä poistetuista CD-levyistä erikokoisia ja -muotoisia paloja, joilla pyrimme elävöittämään teoksen hahmoja. Lisäksi tarkoituksena on käyttää materiaalina ainakin vinyylimuovin palasia.

Mosaiikkipaja on avoin kaikille, ja jatkuu todennäköisesti koko kesän ajan. Muutamat ovat jo käyneet avustamassa teoksen alkuvaiheessa, mutta kaipaamme lisää kiinnostuneita mukaan. Olet siis lämpimästi tervetullut mukaan ideoimaan ja toteuttamaan itseäsi! Mosaiikkipajan aikataulun näet tapahtumakalenterista.

Lisää aiheesta Helmet-kirjastosta:

Cheek, Martin: Kiehtova mosaiikki

Loÿ, Virginie: Suomalainen mosaiikkikirja

Skote, Malena: Mosaiikki : hauska harrastus

Biggs, Emma: Mosaiikki : materiaalit, tekniikat, työvälineet