hopscotch-ruutuja

Runokoodausta ja robottifutista

EU:n koodiviikolla 2016 koodataan runoja ja leikitään Beebot-roboteilla.

Runokoodausta koululaisille ja isommillekin

Runokoodauspajoissa tehdään omat tekstit ja koodataan ipadeilla ja Hopscotch-sovelluksella visuaalisiksi, ruudulla tapahtuviksi esityksiksi. Alkuviikosta pajoihin osallistuu koululuokkia.

Kaikille avoin runokoodauspaja löytyy kirjaston lastenosastolta torstaina 20.10. klo 15-17. Pajaan voi tulla mihin aikaan vaan, eikä se vaadi ennakkoilmoittautumista. Ikäsuositus 9 - 100 v.

Beebot-robottien futisturnaus ja ilmapallohaaste

Beebot-robotit ovat pieni robottiötököitä, jotka osaavat liikkua eteen ja taakse, vasemmalle ja oikealle, ja muistavat tosi monta käskyä peräkkäin. Vauhti ei päätä huimaa, mutta robottien futiskentällä riittää silti jännitystä. Ilmapallohaasteessa roboteilla on rata, johon on sijoitettu pieniä ilmapalloja. Piikkihaarniskaan pukeutuneen robotin pitää yhdellä kierroksella onnistua puhkaisemaan jokainen radan palloista. 

Beebot-pajat kirjaston lastenosastolla torstaina 20.10. klo 13-14.30 sekä perjantaina klo 10.30-12 ja 13-15. Ei ennakkoilmoittautumista, ikäsuositus 6 - 12 v.

Google ja Suomen Kirjastoseura tukevat Koodiviikon toimintaa

Tapiolan kirjaston tapahtumat järjestetään yhteistyössä Googlen ja Suomen Kirjastoseuran kanssa. Saamme kumppanien tuella apulaisiksi lukiolaisia, jotka ohjaavat pajoja ja tutustuvat samalla itsekin koodausleikkeihin.

Teksti, kuvat ja pajojen suunnittelu: Marjukka Peltonen