keskusallas

Tapiolan kulttuurikeskuksen amfiteatteri

Haastattelimme Espoon kulttuurituottajaa Sanna Katajavuorta Espoon Tapiolan kulttuurikeskuksen kesäteatteri ns. amfiteatteria koskien. Saimme selville, että amfiteatteri on rakennettu yhtä aikaa talon kanssa, kokonaisuuden on suunnitellut Arto Sipinen, joka voitti yleisen arkkitehtuurikilpailun työllään ”Kuunsilta”.  Rakennustyöt aloitettiin loppuvuodesta 1986 ja talo valmistui tammikuussa 1989.

Amfia voidaan käyttää monenlaisiin tapahtumiin, niin ilmaistapahtumiin kuin maksullisiinkin tilaisuuksiin. Amfilla on pidetty teatteriesityksiä, musiikkiesityksiä, yhteislaulutilaisuuksia kuin muitakin tilaisuuksia. Yksi vuosittainen tapahtuma on Kansallisen veteraanipäivän lipunnosto joka huhtikuu. Amfilla pidetään myös koulujen ja päiväkotien kevätjuhlia vuosittain.

Amfin tapahtumat löytyvät kulttuurikeskuksen ohjelmiston lomasta nettisivuiltamme.Kesällä Amfilla tanssitaan tiistai-iltaisin Kaupunkitansseja klo 19.

Espoon Sirkus tuo Amfille esityksensä heinäkuussa

Espoon Sirkus käynnistää kesäiset sirkusesitykset Kulttuurikeskuksen amfi-näyttämöllä heinäkuussa Sirkus Aikamoisen Onnellisten maa- esityksellä. Hyvän mielen sirkusesitys on kiertänyt eri puolilla Eurooppaa ja nähdään nyt pitkän tauon jälkeen ensimmäistä kertaa pääkaupunkiseudulla. Onnellisten maa akustinen koko perheen esitys, jossa neljä esiintyjää ovat samaan aikaan sirkusartistit sekä sirkusorkesteri. Esiintyjät vaihtavat lennossa sirkuslajista toiseen ja soittavat eri instrumentteja sulavasti nivoen lavalla soitetun livemusiikin osaksi mieltä ilahduttavaa kokonaisuutta.

Näytökset 20.- 30.7.2016. Liput ennakkoon Tiketistä hintaan 16,50 € / 11,50 € sis. toimituskulut.

Lisätiedot: www.espoonsirkus.fi / info@espoonsirkus.fi / 050 336 4737

Esityksen traileri

Espoon Musiikkiopiston järjestämän Näppäri-kurssin loppukonsertti on Amfilla su 21.8. klo 14. Vapaa pääsy.

Myös työväenopiston kesäteatterisuunnittelee esityksiä elokuuksi, mutta näistä tarkempaa tietoa todennäköisesti vasta elokuun alussa.

Lähde: Sanna Katajavuori, KulttuurituottajaTeksti: Mika T. & Terhi L.
Kuva: Mika Tanskanen