Työharjoittelua Tapiolassa

Tämä on ollut kolmas harjoittelujaksoni Tapiolan kirjastossa. Ensimmäiseksi suoritin kirjastossa kolmen viikon mittaisen kieliharjoittelun, seuraava harjoittelu kesti kuusi viikkoa ja nyt olen ollut työharjoittelussa Tapiolassa kolme kuukautta. Kirjastoalan koulutusta minulla ei vielä ole, mutta työskentely kirjastossa kiinnostaa kovasti.

Suomessa kirjastoissa on paljon hyviä palveluja. Ennen ajattelin, että kirjasto on vain paikka, josta kirjoja lainataan. Tapiolasta löytyy kuitenkin paljon muutakin toimintaa ja palvelua kuten esimerkiksi lukukoira, satutunnit lapsille, tapahtumat, 3d-tulostus ja tietokoneet asiakkaille. Olen pitänyt todella paljon myös kirjaston kielikahvilasta, johon olen itsekin usein päässyt osallistumaan. On hyvä, että eri-ikäiset ihmiset vauvasta vaariin tulevat kirjastoon viihtymään.

Välillä kirjaston asiakkaat tulevat kysymään minulta kirjoista ja muustakin, mutta tässä vaiheessa opintojani joudun vielä ohjaamaan asiakkaat kirjaston neuvontaan. Minun onkin opittava lisää suomea, että pystyn vastaamaan tulevaisuudessa myös asiakkaiden kysymyksiin.

Jos olisi mahdollista, palaisin syksyllä mielelläni takaisin Tapiolan kirjastoon.

-Yanghee Kim