olavinlinna

Verdiä ja Lehtosta kesäisessä Savonlinnassa

Tänäkin vuonna monet suuntaavat matkansa Savonlinnan oopperajuhlille. Minä olen valinnut ohjelmistosta Verdin Macbethin. Suosittelen esitykseen, mikä se kullakin on, valmistautumista  jo ennakkoon ja  nauttimista upeasta musiikista myös ennen matkaa. Olen jo useaan kertaan kuunnellut CD:ltä Macbethin. Ja katsellut monta versiota DVD/BluRay-tallenteena. Olavinlinnassa on sitten mukava keskittyä vain kuuntelemaan solisteja ja orkesteria, kun musiikki ja juoni tuntuvat tutuilta. Ja kokemaan Ravenna Festivaalin esityksen (ennakkotietojen mukaan) toisenlaista näkökulmaa valoineen ja videoineen.

Todella kiinnostavaa historiaa ja tarinoita Olavinlinnasta löytyy Matti Rautiaisen teoksesta Neidon kyynel painettuna tai e-kirjana.

Heinäkuun 13. päivänä vietetään Savonlinnassa Joelin nimipäiviä. Silloin kirjailija Joel Lehtosen patsas kukitetaan ruiskukilla ja kuullaan Lehtosen runoja. Tunnelma on ihana.

Putkinotko on avoinna heinäkuussa. Siellä käynti ehdottomasti kannattaa.

Kesälukemiseksi sopivat Kerran kesällä, Kuolleet omenapuut ja tietysti Putkinotko.

Tuulahduksen nykytaiteesta tarjoaa tänäkin vuonna muotisuunnittelija Jukka Rintala, jonka juhlanäyttely on avoinna koko kesän Savonlinnan Puistokadulla.


Kirjaston kautta kulttuurielämyksiin!


Macbeth-versioita:

CD - Verdi, Giuseppe: Macbeth : opera in four acts

CD - Verdi, Giuseppe: Macbeth : opera in four acts

Blu-ray - Verdi, Giuseppe: Macbeth

DVD - Verdi, Giuseppe: Macbeth

Joel Lehtonen:

Lehtonen, Joel: Ruiskukka : valikoima novelleja

Joel Lehtosen seura ry


Teksti: Ritva Himanen
Kuva: Minna Simola