Työkalulainaamo

Tervetuloa lainaamaan työkaluja Tapiolan kirjastosta! Työkalut lainataan kirjaston pajasta. Laina-aika on 2 viikkoa. Työkaluja ei voi varata, mutta saatavuuden voi tarkastaa Helmetistä. Pääset hakuun myös  klikkaamalla kunkin työkalun  otsikkoa.

Makita yhdistelmäporavasara

Ammattilaisen kompaktin kokoinen piikkaava poravasara. Teho 800 W, työkalun kiinnitys SDS-Plus ja vaihdettava istukka tavallisille metalli- ja puuporanterille. Tällä poravasaralla voit myös vaihtoistukan ansiosta porata puuta ja metallia. Poravasaran mukaan tulee SDS+ -porateräsarja (7-osainen) ja puuteräsarja (7-osainen). Lue ennen käyttöä aina käyttöohjeet ja käytä suojausvälineita.

Makita porakone

Makita 18 V akkuporakone. Latausaika vain 30 min.  Mukana 2 x 1,5 Ah Li-ion akku, vääntö 27 Nm (pehmeä), Laturi, metalliporanteräsarja (19-osainen) soveltuu metallin ja puun poraamiseen Lisäksi mukana ruuvauskärkisarja, jossa yleisimmät 25mm kärjet PH, PZ, Torx ja kuusio. Mukana myös magneettipidin. Lue ennen käyttöä aina käyttöohjeet ja käytä suojausvälineita.

Makita pistosaha

Ammattikäyttöön tarkoitettu heiluritoimintoinen pistosaha säädettävällä kierrosluvulla materiaalin mukaiseen työstöön. Mukana terät, joilla on tarkoitus sahata puuta. Lue ennen käyttöä aina käyttöohjeet ja käytä suojausvälineitä.

Makita epäkeskohiomakone

Ammattikäyttöön tarkoitettu epäkeskohiomakone erilaisten pintojen hiontaan. Nopea ja tehokas 360° kääntyvä apukahva. Kirjasto tarjoaa koneen käyttöösi, mutta asiakkaan on hankittava itse hiomapaperi. Lue ennen käyttöä aina käyttöohjeet ja käytä suojausvälineitä.

Makita tasohiomakone

Tasohiomakone hiljaisella käyntiäänellä ja hyvällä tärinävaimennuksella. Hyvä käsiteltävyys rungon muotoilun ja kumipinnoitteen ansiosta. Asiakkaan on itse hankittava hiomapaperi. Lue ennen käyttöä aina käyttöohjeet ja käytä suojavälineitä.

Ryobi kärkihiomakone

Monitoimihiomakone viimeistelyhiontaan. Nikkarin ja harrastajan hiomakone monimuotoisille pinnoille ja myös ahtaisiin paikkoihin erillisen kärkipalan avulla. Asiakkaan on itse hankittava hiomapaperi. Lue ennen käyttöä aina käyttöohjeet ja käytä suojausvälineitä. Lue ennen käyttöä aina käyttöohjeet ja käytä suojausvälineitä.

Bosch etäisyysmittarilaite

Taskukokoinen etäisyysmittari monipuolisiin mittauksiin sisätiloissa. Mittaa laserin avulla. Lue ennen käyttöä aina käyttöohjeet ja käytä suojausvälineitä.

Bosch rakenneilmaisin

Tunnistaa rakenteesta metallin, ei-rautametallin ja jännitteelliset johdot. Rakenneilmaisin havaitsee seinässä esimerkiksi johdot ja putket. Kätevä laite, kun tarkastetaan seiniä tai kattoa ennen porausta. Lue ennen käyttöä aina käyttöohjeet ja käytä suojausvälineitä.

Bosch Green linjalaser

Tarkka viivalaser moneen käyttöön. Itsetasaavana nopea tasaus ja käyttöönotto. Ristilinja, yksittäislinjat vaaka- ja pystysuoraan, sekä kaltevuuslinja. Vakiona 1,1 m kolmijalka. Itsetasaava lasertekniikka kohteiden helppoon vaakasuoraan kohdistamiseen. Täydellinen seinän hahmottelu tarkan pystysuoran linjan avulla. Säädettävä laserristi viistolinjoja varten. Lue ennen käyttöä aina käyttöohjeet ja käytä suojausvälineitä.