Hyppää sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Palvelut

 

Palvelut

Musiikkivalmentaja auttaa sinua löytämään uutta kuunneltavaa. Lähetä viesti osoitteeseen musiikki@helmet-kirjasto.fi. Kerro yhteydenotossasi, millaista musiikkivalmennusta kaipaat.

Lue lisää

Lisätietoja kouluyhteistyöstä täältä.

Digituen kautta voit saada neuvoja ja apua tietokoneen, matkapuhelimen, tabletin tai muun mobiililaitteen sekä sähköisten palvelujen käyttöön.

Kirjastossa neuvotaan erilaisten laitteiden, ohjelmien ja verkkopalveluiden käytössä. Opastusta voit saada henkilökohtaisesti tai osallistumalla ryhmäopastukseen. Lue lisää

Kun tavallisen tekstin lukeminen on hankalaa lukivaikeuden, oppimisvaikeuden tai muun syyn vuoksi, kannattaa kokeilla äänikirjaa. Celian tuottamat äänikirjat on tarkoitettu eri tavoin lukemisesteisille henkilöille. Tapiolan kirjastossa voit rekisteröityä CELIA-kirjaston verkkoasiakkaaksi.

Klo 9 - 16

Asiakkaiden omien kirjojen vaihtopiste.

Ei lisätietoa
Ei lisätietoa
Kirjaston tiloissa toimii langaton verkko. Valitse verkkolistasta "Espoo_asiakas" ja hyväksy säännöt.
Aquarium, Alias, Carcassonne, Catan,Chromino, Eläinpyramidi, Kingdom builder ja Paris Connection. Osa peleistä löytyy lastenosastolta ja osa Pajasta.

Yamaha CLP-470 -digitaalipiano sijaitsee musiikkiosastolla. Ajanvaraus osoitteessa varaamo.espoo.fi. | Studio: Korg SV-1 Stage Vintage sähköpiano, LTD sähkökitara, Martin & Co akustinen kitara, Fender Jazz bassokitara, Roland sähkörummut, Pearl Cajon-laatikkorumpu, Rhythm Tech cabasa.

Lue lisää

Yamaha CLP-470 -digitaalipiano sijaitsee musiikkiosastolla avoimessa tilassa. 2 x kuulokeliitäntä (soita yksin tai kaksin). Puukoskettimisto, 256 äänen polyfonia, transponointi, eri virityksiä, 28 soitinääntä. Lainaa kuulokkeet neuvonnasta. Ajanvaraus osoitteessa varaamo.espoo.fi.

 

Tilat

Ei lisätietoa

Näyttelytila TaruGalleria sijaitsee lukusalin yhteydessä. Töiden esillepanoa varten on seinätilaa sekä lukittava lasivitriini. Näyttelytilan varauskalenteri on nähtävissä Varaamossa osoitteessa varaamo.espoo.fi.

Lue lisää

Tapahtumatila Kaija sijaitsee avoimessa tilassa keskellä kirjastoa. Tilaan saadaan tarvittaessa mikrofonit, äänentoisto sekä taulutv. Pienempiin tapahtumiin voi tiedustella myös tapahtumatila Heikkiä.

Tapahtumatilojen tiedustelut ensisijaisesti lomakkeella.

Lue lisää

Ryhmätyö- / neuvottelutila noin 8 hengelle sijaitsee lukusalin yhteydessä. Käytössä on Espoon kaupungin langaton asiakasverkko. Kannettavan tietokoneen voi lainata neuvonnasta. Varaus osoitteessa varaamo.espoo.fi.

Lue lisää

Musiikkistudion käyttöön tarvitaan kirjastokortti sekä henkilötodistus. Musiikkistudion ikäraja on 15 vuotta. Varaus osoitteessa varaamo.espoo.fi.

Lue lisää

Paja tuo kirjastossa tekemiseen uusia mahdollisuuksia. Me tarjoamme käyttöösi 3D-tulostimia, ompelu- ja brodeerauskoneen, saumurin, vinyylileikkurin ja lämpöprässin, laminointilaitteen, paperileikkurin ja -silppurin, kampasidontalaitteen jne.

Lue lisää

Tapiolan kirjastossa ei pyritä täyteen hiljaisuuteen, joten kirjastosta löytyy monta paikkaa tehdä ryhmätyötä. Pyöreiden pöytien äärellä, pajassa tai ryhmätilassa, jos tila on vapaa.

Lue lisää
 

Laitteet

Kirjaston Pajan kahdella rintanappikoneella voi tehdä sekä isompia että pienempiä pinssejä.

Makita pistosaha, Makita epäkeskohiomakone, Makita tasohiomakone, Ryobi kärkihiomakone, Bosch etäisyysmittarilaite, Bosch rakenneilmaisin, Bosch Green linjalaser. Työkalut lainataan kirjaston Pajasta. Laina-aika 2 viikkoa. Lisätietoja: työkalulainaamo.

Lue lisää

Asiakastietokoneissa on internetyhteys, Microsoft Office -ohjelmat ja mahdollisuus tulostaa. Ei ajanvarausta. Voit lainata Pajasta kirjastokortillasi myös kannettavan tietokoneen kirjaston tiloissa käytettäväksi.

Lämpöprässi lämpösiirtokalvokuvioiden painamiseen luonnontekstiileille. Ajanvaraus osoitteessa varaamo.espoo.fi.

Lue lisää

Bernina 800DL -saumuri kirjaston Pajassa. Ajanvaraus osoitteessa varaamo.espoo.fi.

Ultimaker 2+ ja 3 -tulostimet. 3D-tulostimilla voi tulostaa omia mallinnuksia tai valita mallin valmiista lähteestä. 3D-tulostimet löytyvät Pajasta. Ajanvaraus osoitteessa varaamo.espoo.fi.

Lue lisää

Kirjastossa käytettävissä oleva lukeva ja polttava DVD-asema.  

Siru- ja älykortinlukija henkilökortin käyttämiseksi kirjaston tietokoneilla. 

Helppokäyttöisen Hublet-taulutietokoneen voit lainata neuvonnan vierestä kirjastokortillasi kirjaston tiloissa käytettäväksi. Käyttöaika on kaksi tuntia / lainauskerta. Hublet-tabletit sopivat hyvin mm. kirjaston e-aineistojen käyttöön kuten e-lehtien lukemiseen.

Lue lisää

Monitoimilaitteeseemme sisältyy tulostus- ja skannausmahdollisuuden lisäksi mahdollisuus ottaa sekä värillisiä, että mustavalkoisia kopioita A4 ja A3 kokoisena. Tulostaminen maksaa 0,20 euroa per sivu ja tulostuksen voi maksaa kortilla tai sähköisesti. Käteismaksua ei ole. Lisätietoa tästä artikkelista.

Monitoimilaitteeseemme sisältyy tulostus- ja skannausmahdollisuuden lisäksi mahdollisuus ottaa sekä värillisiä, että mustavalkoisia kopioita A4 ja A3 kokoisena. Tulostaminen maksaa 0,20 euroa per sivu ja tulostuksen voi maksaa kortilla tai sähköisesti. Käteismaksua ei ole. Lisätietoa tästä artikkelista.

Laminointikoneella saat aikaan kestäviä ohjeita, ilmoituksia tai vaikka lasinalustan. Laminointikone löytyy Pajasta.
Lainaa kirjastokäyttöön aikuisten neuvonnasta.

Ompelukoneilla ja saumurilla korjaat vaatteet tai luot jotain uutta ja upeaa. Pajassa on Husqvarna Viking Opal 650 kirjova ompelukone, Husqvarna Viking Designer Topaz -brodeerauskone sekä Bernina 800DL -saumuri. Ajanvaraus osoitteessa varaamo.espoo.fi.

Lue lisää
Paperisilppurilla voit tuhota arkaluontoiset paperisi luotettavasti. Silppuri löytyy Pajasta.
Roskapihdit saat lainaksi palvelutiskiltä. Laina aika viikon.
Monitoimilaitteilla on mahdollista skannata pdf- ja kuvatiedostoja muistitikulle.

Voit tulostaa kirjaston asiakastietokoneilta mustavalko- ja väritulosteita A4 ja A3-kokoisena. Tulostaminen maksaa 0,20 euroa per sivu ja tulostuksen voi maksaa kortilla tai sähköisesti. Käteismaksua ei ole. Kopiointi on ilmaista. Lisätietoa tästä artikkelista.

Voit tulostaa kirjaston asiakastietokoneilta mustavalko- ja väritulosteita A4 ja A3-kokoisena. Tulostaminen maksaa 0,20 euroa per sivu ja tulostuksen voi maksaa kortilla tai sähköisesti. Käteismaksua ei ole. Lisätietoa tästä artikkelista.

Vinyylileikkurilla voit leikata tarroja sekä vinyyliä kangaspainatuksia varten. Tarjolla on useita eri värejä. Prässillä voit painaa vinyylistä leikatut kuviot luonnonkuitukankaalle. Ajanvaraus osoitteessa varaamo.espoo.fi.

Lue lisää

Löydä kirjastosi

Avoinna

-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla
-
-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla