Disney-kirjoja

Kirjaston takahuonesalaisuudet?

 

Kesäisin kirjaston vakivirkailijat lomailevat. Lomailun mahdollistavat harjoittelijat. Tänä vuonna joukkoamme vahvisti Venla, 17-vuotias lukiolainen. Venlalle Tapulin kirjasto on jo tuttu työympäristö, sillä hän teki TET-harjoittelunsa meillä.

Tänä kesänä Venla on lainannut, palauttanut ja varannut kirjoja, leffoja, pelejä ja musiikkia sekä etsinyt varattua aineistoa hyllyistä. Ja tietenkin hyllyttänyt kaikkea kirjastomme aineistoa.

Venla on osallistunut asiakaspalveluun laajalti: vastannut puhelimeen, auttanut asiakkaita laitteiden (kopiokone, skanneri, tietokoneet, puhelimet, tabletit) kanssa sekä avustanut Kelan sivujen käytössä ja asiakaspalautteen kirjoittamisessa.

Kesään kuului myös siivoamista, pölyjen pyyhkimistä sekä aineiston siirtelyä - joka näillä helteillä olikin hikistä hommaa! Urheasti taukoja pitäen ja riittävästi vettä juoden Venla suoriutui tästäkin työtehtävästä. Kirjaston vuorotyökin tuli tutuksi, kun Venla osallistui sekä aamu- että iltavuoroihin.

Pyysimme Venlaa järjestämään näyttelyn itseään kiinnostavasta aiheesta. Koska lukio vie juuri nyt muulta lukemiselta aikaa ja lempparikirjat eivät tuntuneet tuoreilta, Venla valitsi näyttelynsä aiheeksi Walt Disneyn.

Mukaan pääsi myös kirja, jossa hra Disneystä kerrotaan ’ei-niin-mukavia-juttuja’, The Real Walt Disney: a biography, 1986. Venla on kiinnostunut kuvataiteista ja animaatioista, joten Walt Disney oli itsestään selvä valinta näyttelyn teemaksi.

Venlasta oli hauskaa päästä näkemään miltä kirjaston takahuone näyttää. Kuva kirjastotyöstä on nyt laajempi, kun päässyt näkemään myös ”behind the scenes”, nauraa Venla.

Kiitos Venla, hyvin tehdystä työstä ja avustasi!