Kaksi nuorta tyttöä lukee

Kouluyhteistyö

Kouluyhteistyö Tapulikaupungin kirjastossa

Kirjasto on monipuolinen oppimisympäristö – voit tuoda luokkasi opettelemaan kirjaston käyttöä, lainaamaan, sukeltamaan houkuttelevien tarinoiden maailmaan ja osallistumaan ohjatuille ryhmäkäynneille. Tervetuloa!

Covid19-pandemian vaikutukset palveluihin

Kirjastoissa noudatetaan hallituksen antamia suosituksia kouluyhteistyön osalta. Olemme varautuneet 1., 3. ja 7.-luokkien palveluiden toteuttamiseen poikkeusjärjestelyin ja tarvittaessa myös etänä. Voimme vastaanottaa kirjastoon vain yhden ryhmän kerrallaan, joten varaathan vierailuaikasi aina etukäteen.

Lisätiedot ja yhteydenotot:
Merja Kauppinen
merja.kauppinen@hel.fi
0401865720 / 09 3108 5075

Kirjasto tarjoaa jokaiselle 1.-, 3.- ja 7. -luokkalaiselle seuraavat palvelut:

Ekaluokkalaisen kirjastostartti

Ohjattu tutustumiskäynti kirjastoon, jonka yhteydessä oppilaat saavat ekaluokkalaiskampanjan kirjan omakseen. Kutsumme luokkasi kirjastokäynnille ensimmäisen kouluvuoden aikana.

Lukuintoa 3.-luokkalaisille

Kirjavinkkaus, jossa oppilaat tutustuvat kiinnostaviin ja inspiroiviin kirjoihin kirjaston henkilökunnan opastuksella. Kutsumme luokkasi kirjastokäynnille kolmannen kouluvuoden aikana.

Kirjavinkkaustapahtumat 7.-luokkalaisille Oodissa

Oodin Kino Reginassa vaikututaan ajankohtaisesta nuortenkirjallisuudesta ja laajennetaan oppilaan omaa kirjallista horisonttia. Käynnin yhteydessä voit myös tutustua luokkasi kanssa omatoimisesti Oodin tiloihin. Esitykset pidetään maaliskuussa 2020. Ilmoittautuminen tapahtuu tammikuussa keskitetysti Kaskon kautta, ja opettajia tiedotetaan tästä etukäteen. Lisätiedot: minna.rimpila@hel.fi.

Muut kirjaston palvelut kouluille

Tarjoamme kouluille myös muita palveluita kysynnän ja resurssien mukaan. Ota meihin yhteyttä!

Koululuokille tarjottavat tiedonhaun opetukset

Kirjasto tarjoaa pelillisiä tiedonhakutuokioita 5. ja 8.-luokkalaisille. Ota yhteyttä kirjastoon ja sovi tuokiosta hyvissä ajoin, viimeistään kahta viikkoa ennen toivottua ajankohtaa. 

Lukiolle tarjottavat palvelut

Tarjoamme tiedonhaun opastuksia ja vinkkauksia lukion ensimmäisen vuosikurssin oppilaille resurssien mukaan. Ole yhteydessä hyvissä ajoin, viimeistään kahta viikkoa ennen toivottua ajankohtaa.

Itsenäinen kirjaston hyödyntäminen luokan kanssa

Ohjattujen ryhmäkäyntien lisäksi luokat ovat tervetulleita hyödyntämään kirjastoa aktiivisesti koko oppilaiden koulupolun ajan.

Aineistopaketit

Tarvitsetteko ilmiöviikkoja varten kirjoja jostain tietystä aiheesta tai onko luokallanne lukupiiri? Varaamme koululuokille erilaisia kirjapaketteja. Ota yhteyttä kirjastoon hyvissä ajoin!

Taidenäyttelyt

Kirjasto tarjoaa näyttelytilaa koululuokkien näyttelyille. Kysy lisää kirjastosta!

Itsenäinen kirjaston hyödyntäminen luokan kanssa

Ohjattujen ryhmäkäyntien lisäksi luokat ovat tervetulleita hyödyntämään kirjastoa aktiivisesti koko oppilaiden koulupolun ajan.

Tilojen varaaminen itsenäiseen käyttöön

Voit tarkastella ja varata kirjaston tiloja osoitteessa https://varaamo.hel.fi/. Voit myös tiedustella asiaa suoraan kirjastoista.

Lukudiplomi

Kaipaatko työkalua, jolla kannustaa oppilaita säännölliseen lukemiseen? Suosittelemme Lukudiplomia!

Kirjastokortti

Kirjastokortti kuuluu jokaisen oppilaan työkalupakkiin. Oppilas voi saada kirjastokortin joko käymällä kirjastossa yhdessä vanhemman kanssa tai tuomalla kirjastoon vanhemman täyttämän korttihakemuksen. Mikäli useampi oppilas on vailla kirjastokorttia ja haluat hoitaa asian kuntoon kirjastovierailun yhteydessä, otathan etukäteen yhteyttä kirjastoon.

Korttihakemus omaan kirjastokorttiin

Voit hankkia luokalle myös yhteisen kirjastokortin. Kortti voidaan tehdä kirjastokäynnin yhteydessä – muistathan ottaa mukaan henkilöllisyystodistuksesi.  

Kirjaston materiaalipankki kouluille ja päiväkodeille

Materiaalipankista löydät ideoita ja sisältöjä mediakasvatukseen ja lukemaan innostamiseen. 

Kuva: Helsingin kaupunki / Maarit Hohteri