Hyppää sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Palvelut

 

Palvelut

Avoinna klo 10-16.

Celia-kirjaston äänikirjat on tarkoitettu lukemisesteisille. (Lukemisesteeseen voi olla monta erilaista syytä.) Verkkoasiakkaana voit kuunnella omalla laitteellasi mitä tahansa kirjaston 40 000 äänikirjasta ja CD-kerhoasiakkaana saat kuukausittain kotiisi kirjoja kuunneltavaksi. Rekisteröitymistä varten tarvitaan kuvallinen henkilöllisyystodistus. Alle 15-vuotias tarvitsee takaajan. 

Lisätietoja: Celia.fi

Saat apua kirjaston tai omien laitteiden (tietokone, matkapuhelin tai tabletti) käyttöön sekä sähköiseen asiointiin ajanvarauksella ja ilman. Ajanvarauksetonta digitukea omien laitteiden käyttöön ei kuitenkaan ole tarjolla kaikkina hetkinä.

Asiakkaiden omien kirjojen kierrätyspiste.

 

Koirat ovat tervetulleita kirjastoon. 

Ei käteismaksumahdollisuutta. 

Kirjastossa on käytössä Helsingin kaupungin maksuton Stadinetti.

Kirjastossa pelattavia sekä lainattavia lasten ja aikuisten lautapelejä.

Kirjastossa on kaksi lukupiiriä: Tapulikaupungin kirjaston lukupiiri, jossa luetaan etupäässä kaunokirjallisuutta sekä Dekkarilukupiiri.

Kaipaatko pikaisia lukuvinkkejä kirjallisuuden nälkään? Vaivaako lukujumi, eikä luettavaa löydy kirjaston hyllypaljoudesta? Haluatko saada kirjavinkkejä, koska kirjavinkkejä on kiva saada?

Helsingin kaupunginkirjasto tarjoaa näppärää ja nopeaa kirjavinkkausta kaikille. Valitse mieleisesi lomake ja valitse lomakkeista sanat lukutoiveiden mukaisesti. Saat henkilökunnan tekemät kirjavinkit suoraan sähköpostiisi. Lomakkeita on eri teemaisia. Voit myös valita useamman kielen, joilla haluat kirjavinkkejä.

Lomakkeet: 

Yleinen kaunokirjallisuus

Toiset todellisuudet

Rikoskirjallisuus

Rakkausromaanit

Sateenkaarihylly parantaa LGBTQIA*-aiheisen aineiston löydettävyyttä ja yhdenvertaisuutta kirjastossa. Kirjaston työntekijät valitsevat sateenkaarihyllyyn aikuisten, nuorten ja lasten aineistoa, jossa kuvataan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen elämää sekä sateenkaarikulttuuria pääosin positiivisen representaation kautta. Homo- ja transfobinen aineisto ei kuulu sateenkaarihyllyyn. Sateenkaarihyllyjä on useissa Helmet-kirjastoissa, ja kaikki niiden aineisto on varattavissa ja lainattavissa Helmet-käyttösääntöjen mukaisesti. Helsingin kaupunginkirjaston sateenkaarihyllyihin sijoitetun aineiston löydät Helmet-tietokannasta haulla "sateenkaarihylly".

Lainattavat pihapelit ovat saatavilla kesäkaudella.

 

Laitteet

Kirjastossa voi lukea lehdenlukutabletilla kotimaisia sanomalehtiä sekä ulkomaisia sanoma- ja aikakauslehtiä digitaalisina versioina. 

Katso tarkemmat tiedot kirjaston digilehtipalvelusta: https://www.helmet.fi/fi-FI/Ekirjasto/Lehdet

 

A4- ja A3- koot. 0,40 € / sivu (kaksipuolinen sivu 0,80 €).  Maksamiseen käy vain korttimaksu.

Lainaamme kävelysauvoja, kahvakuulia, tasapainolevy, hyppynaruja, putkirullia, jumppakuminauhoja, käsipainoja ja voimarulla. Talvikaudella lainattavissa myös luistimia ja pulkkia. 

SD-, MMC- ja Compact Flash -muistikorttien lukemiseen käytettävä oheislaite.

Radonmittarin laina-aika on kaksi viikkoa ja sitä ei voi varata.

Kirjaston tulostimella voi skannata. Itsepalveluskannaus on ilmaista.

Kirjastossa on yksi lasten ja kaksi aikuisten asiakastietokonetta. Lisäksi yli 18-vuotiaiden käytettävissä on kolme kannettavaa tietokonetta, joita lainattaessa tulee esittää henkilöllisyystodistus.

Aikuisten tietokoneita voi käyttää kaksi tuntia ja lasten konetta tunnin.  Kannettavien tietokoneiden käyttöaikaa ei ole rajattu.

Tietokoneita ei voi varata eli vapaalle koneelle voi suoraan kirjautua. Kirjautumiseen ei tarvita tunnuksia, mutta tulostamista varten pitää luoda tulostustili osoitteessa asiakastulostus.hel.fi.

Lue lisää

A4- ja A3- koot. Tulosteet maksavat 0,40€ / sivu. Kaksipuoleinen sivu maksaa 0,80€. Maksamiseen käy vain korttimaksu.

 

Tilat

Katso lisätiedot ja varaa tila Varaamosta: Monitoimihuone Tapuli 1 tai Monitoimihuone Tapuli 2

 

Ripustustilaa 20 m, tiedustelut puhelimitse numeroon 09 310 85075.

Löydä kirjastosi

Avoinna

-
-
-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla