Digiopastus

Digiopastusta kaikille

Jos sinulla on ongelmia tietokoneen, älylaitteen tai verkkopalveluiden suhteen, löydät ongelmiisi todennäköisesti avun Tikkurilan kirjastosta. Seuraavassa esitellään toimijat, jotka tarjoavat digiopastusta kirjastostamme läpi vuoden kesätaukoa lukuunottamatta. Kaikki kirjastossa tapahtuva opastus on maksutonta.

Enter ry opastaa senioreita

Enter ry tarjoaa tietotekniikan vertaisopastusta senioreille. Tunnin henkilökohtaiseen opastukseen ilmoittaudutaan etukäteen joko puhelimitse numerosta 043 8248 307 tai käymällä kirjastossa. Opastusajat ovat torstaisin klo 12-13, 13-14 ja 14-15.

Opastukset pidetään Aikuistenosastolla toisessa kerroksessa kirjaston tietokoneella (Windows 7). Oman kannettavan tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen voi ottaa mukaan.

Henkilökohtaisen opastuksen lisäksi Enter ry järjestää Tikkurilan kirjastossa kuukausittain luentoja ajankohtaisista digiaiheista.

Vantaan aikuisopiston opastus kaikille, suomeksi ja englanniksi

Vantaan aikuisopiston opastukset on suunnattu aivan kaikille. Henkilökohtaista opastusta saa niin digilaitteiden kuin verkkoasiointipalveluidenkin käyttöön. Opastettavat laitteet ovat tietokoneet, tabletit ja älypuhelimet. Opastuskielet ovat suomi ja englanti.

45 minuutin pituiseen henkilökohtaiseen opastukseen ilmoittaudutaan etukäteen joko puhelimitse soittamalla numeroon 043 8248 307 tai käymällä kirjastossa. Opastusajat ovat tiistaisin klo 13-16.15.

Opastukset pidetään rauhallisessa huoneessa kirjaston toisessa kerroksessa. Käytettävissä on kirjaston pöytätietokone (Windows 7). Oman kannettavan tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen voi ottaa mukaan.

Digiopastus venäjäksi

Venäjänkielisissä digiopastuksissa opastajat auttavat tietotekniikkakysymyksiin ja sähköiseen asiointiin liittyvissä asioinnissa. Kokoontuminen perjantaisin klo 14.00-16.00 kokoushuone Voimalassa. Ilmoittautuminen: digi(at)svkeskus.fi tai 044 7745092 ma-pe klo 10-15

Opastukset ovat osa Digituki arkeen-projektia, jonka toteuttavat HelMet-kirjastot ja Suomen Venäjänkielisten Keskusjärjestö yhdessä, projektia tukee STEA.

E-asiointikoulutusta ja neuvontaa maahanmuuttajille

Hakunilan kansainvälinen yhdistys järjestää arabiankielisiä kursseja asiointiin viranomaisten kanssa. Kurssin aikana neuvontaa asiointiin saa arabian, englannin ja suomen kielellä. Jokaisella koulutuskerralla perehdytään yhteen aihekokonaisuuteen, mutta voit tulla koska tahansa kurssin aikana kysymään myös muista asioista. Kurssin ohjaajina toimivat Aurora Hamadon ja Housam Hamadon. Ilmoittautumiset ja kyselyt Aurora Hamadon puh. 050 549 2100, atk(a)hakunila.org, www.hakunila.org/e-asioint