tet

Elmiran TET-kokemus Tikkurilan kirjastossa

Heti kun TET-jaksosta tuli puhe koulussa, tiesin haluavani kirjastoon. Se tuntui tutulta ja turvalliselta. Pidin myös lukemisesta ja kirjoista, joka lisäsi haluani mennä sinne. Onnekseni sain TET-paikan, ja haastattelu meni niin hyvin vaikka aluksi olinkin hermostunut asiasta, että vaikka minulla on tapa olla negatiivinen, odotin TET:in alkua innolla.

Vaikka olin innoissani, silti matkalla Tikkurilan kirjastoon ensimmäisenä TET-päivänä, minua jännitti kamalasti. En tiennyt mitä oikein odottaa, vaikka paikka oli ennestään tuttu. Minulla on tapana huolehtia paljon, joten silloinkin mielessäni oli satoja tapoja, miten päivä voisi mennä pieleen.

Kuitenkin kun minut haettiin aulasta ja perehdytettiin, tajusin että huoleni olivat turhia. Kaikki työkaverit olivat mukavia ja tunsin oloni tervetulleeksi.  Vaikka ensimmäisinä päivinä tunsin oloni hieman jännittyneeksi, koska en ennen ollut tottunut työskentelyyn ja ympäristöön, pian totuin työhön ja päivät sujahtivat ohi. Huomasin pitäväni kirjastossa työskentelystä ja työntekijöistä, ja en halunnut TET-jakson loppuvan.

Sain kirjastossa hyllyttää kirjoja ja varauksia, palauttaa kirjoja ja tehdä varauslistaa. Välillä myös avustin asiakkaita, kun osasin, ja siitä tuli aina mukava olo, kun pystyi auttamaan jotakuta. Sain myös askarella kirjaston Soturikissa-tapahtumaa varten, ja se oli kivaa vaihtelua tavallisiin kirjastotöihin.

Kokonaisuudessaan TET-kokemukseni oli mahtavaa, ja tekisin sen uudelleen koska vain. Suosittelen TET:in suorittamista Tikkurilan kirjastossa jokaiselle!