koronarunot

Koronarunot

Maailma ympärillämme on yhtäkkiä muuttunut kafkamaiseksi paikaksi. Hallitus on ilmoittanut ottavansa käyttöön poikkeuslait, koulut ja kirjastot suljetaan, kadut autioituvat ja kaupoista loppuu – vessapaperi.

Tiksin runoklubin haaste teille kaikille on pukea tämän epätavallisen ajan tunnelmat runomuotoon ja jakaa tuotokset Tiksin runoklubin blogin kautta yleisölle.

Voit kirjoittaa runosi blogin kommenttiosioon (linkki jutun lopussa) ja julkaista sen nimimerkillä, mikäli et halua oikeaa nimeäsi näkyviin. Sivusto kysyy myös sähköpostiosoitetta, mutta se jää vain toimituksen tietoon. Runosi ei tule näkyviin heti, koska toimituksen pitää ensin hyväksyä tekstit. Enimmillään viive voi olla viikonlopun mittainen.

Runon muoto on vapaa. Voit kirjoittaa haikuja, proosarunoja, sonetteja ─ mitä ikinä haluat. Voit esittää runosi podcastilla tai videolla liittämällä tekstiin linkin Youtubeen tai muuhun vastaavaan, johon olet ensin tallentanut videosi.

Tämä haaste ei ole kilpailu, eikä runojen muodollinen pätevyys tai tekninen toteutus ole olennaista. Tärkeämpää on tulla kuulluksi runojen kautta ja jakaa tuntoja muiden kanssa.

Lämpimästi tervetuloa mukaan runohaasteeseen!

Toivottaa Tiksin runoklubin suunnitteluryhmä

Lähetä oma runosi ja katso muiden runoja: Runoklubin Koronarunot

Kuva ja teksti: Kristiina Nurminen/ Vantaan kaupunginkirjasto