Lähde pelikaveriksi kirjastoon

Oletko kiinnostunut lautapeleistä ja haluaisit jakaa pelaamisen riemua myös muille? Haluatko kokemusta lasten ja nuorten kanssa toimimisesta? Vantaan kirjastot etsivät vapaaehtoisia pelikavereita ohjaamaan lasten ja nuorten pelituokioita.  

Vapaaehtoisena toimit ohjaajana ja pelikaverina lapsille ja nuorille suunnatussa lautapelikerhossa. Pelaat yhdessä lasten kanssa tai autat pelin alkuun pääsemisessä, juttelet peleistä ja varmistat että jokainen pääsee pelaamaan vuorollaan. Lisäksi olet kiinnostunut lasten pelaamisesta ja suhtaudut siihen myönteisesti. Kirjasto antaa tarvittaessa tukea pelikasvatuksessa ja pelien valinnassa. 

Pelitoimintaa järjestetään kirjastosta riippuen esimerkiksi kerran viikossa, kerran kahdessa viikossa tai kerran kuussa. Yhden pelikerran pituus on noin kaksi tuntia, yleensä iltapäivisin. Voit myös itse ehdottaa sinulle sopivia aikoja.  

Pelikaverina tarjoat mielekästä, ohjattua tekemistä kirjastossa aikaa viettäville lapsille ja nuorille. Samalla annat heille tilaisuuden keskustella peleistä ja pelaamisesta turvallisessa ympäristössä. Pääset myös itse pelaamaan hauskoja pelejä, ja voit vaikuttaa kirjaston pelivalikoimaan omilla suosituksillasi. Vapaaehtoistehtävästä saat hyvää työkokemusta, ja halutessasi saat todistuksen tekemästäsi vapaaehtoistoiminnasta. 

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä kirjastoon: 

Tikkurilan kirjasto: tikkurila.kirjasto@vantaa.fi, 043 825 0964
Länsimäen kirjasto: lansimaki.kirjasto@vantaa.fi, 043 825 1548

Lisätietoja Vantaan kirjastojen vapaaehtoistoiminnasta: maija.lehtola@vantaa.fi 

Kuva: Dani Rönnqvist/ Vantaan kaupunginkirjasto