Opastusvideoita e-palveluiden käyttöön

Myyrmäen kirjasto on tehnyt opastusvideoita erilaisista etäpalveluista. Lyhyiden ja yksinkertaisten videoiden avulla voit tutustua e-palveluihin tai kerrata niiden käyttöä. Videot etenevät yksi vaihe kerrallaan, joten niiden seuraaminen on helppoa.

Videoissa on ääniselostus ja niihin on mahdollista valita myös tekstitys. 

Pikaoppaita on tähän mennessä julkaistu Ellibs-, Overdrive- ja Zoom-palveluista. Päivitämme juttuun lisää videoita sitä mukaa kuin niitä julkaistaan. 

Pikaopas: Ellibs

Ellibs-palvelu sisältää kotimaisia e-kirjoja ja e-äänikirjoja. Kokoelmasta löytyy kirjallisuutta aikuisille, nuorille ja lapsille. Pääosa tarjonnasta on suomen- tai ruotsinkielistä.

Pikaopas: Overdrive

Overdrive tarjoaa suuren kokoelman englanninkielisiä e-kirjoja ja e-äänikirjoja. Tarjontaa löytyy myös muilla kielillä. Palvelussa on esimerkiksi yli 1000 venäjänkielistä e-kirjaa sekä useita kymmeniä arabian-, ranskan-, ja espanjankielisiä teoksia. 

Pikaopas: Zoom

Zoom on helppokäyttöinen etäkokouspalvelu, jota Vantaan kaupunginkirjasto käyttää erilaisten etätapaamisten järjestämiseen. Zoomin välityksellä voi osallistua esimerkiksi kirjaston lukupiireihin ja kielikahviloihin etänä.