ranta

Tikkurilan kirjaston lasten- ja nuortenosasto remonttiin 15.7.

Tikkurilan kirjaston lasten- ja nuortenosasto suljetaan muutostöiden vuoksi 15.7. Lattia- ja seinäpintojen remontin yhteydessä uusitaan tilojen sisustus kokonaan. Remontin arvioidaan kestävän lokakuun alkuun.

Kehitämme remontin yhteydessä myös lasten- ja nuortenosaston tapahtumatoimintaa.

Vaikutukset asiointiin

Remontti ei vaikuta aineistojen laina-aikoihin eikä varausten noutoaikoihin.

Lasten- ja nuortenosastolle saapuneet varaukset ovat remontin ajan noudettavissa aikuistenosastolta.

Lasten- ja nuortenosaston aineistoa voi edelleen palauttaa normaalisti joko Tikkurilan kirjastoon tai mihin tahansa muuhun Helmet-kirjastoon.

Lapsiasiakkaita palvelevat lisäksi pienet popup-kokoelmat: kuvakirjakokoelma ala-aulassa ja koululaisten minikokoelma aikuistenosaston aulassa kirjaston toisessa kerroksessa.

Lastenhoitohuoneen vessan avain löytyy remontin ajan musiikkiosastolta.

Ekaluokkalaisten uusia kortteja tehdään aikuistenosastolla.

Huom! Palautusautomaatti joudutaan sulkemaan noin viikoksi elokuussa, kun automaatin takatilojen lattioita uusitaan. Tällöin palautusta varten on kirjaston ala-aulassa erillinen palautustiski. Tiedotamme tästä tarkemmin, kun ajankohta varmistuu.

Keskeisimmät uudistukset

Uudistus on suunniteltu lapsiperheiden, päiväkoti- ja kouluryhmien sekä koululaisten toiveiden mukaan.

Asiakaskyselyissä selvisi, että pikkulapsiperheiden ja päiväkotien toiveita olivat erityisesti: 1) tilat ja välineet leikille kaukana sisäänkäynnistä, 2) rauhalliset lukusopet erillään leikkialueesta, 3) riittävästi tilaa pukeutumiseen, 4) älynäyttöjen ym. medialaitteiden sijoittelu kauas pienten lasten alueesta, 5) ruokailufasiliteetit, 6) kuvakirjojen sijoittelu kansi eteenpäin. Suunnittelussa on pyritty huomiomaan toiveet mahdollisimman hyvin.

Koululaisten toiveissa puolestaan olivat erityisesti rauhalliset lukusopet, mutta myös tilaa oleskeluun. Olemme pyrkineet uudessa sisustussuunnitelmassa järjestämään tiloihin rauhallisia lukusoppeja lukemiseen ja läksyjen tekoon. Uuteen pelinurkkaan tulee tilaa pelaamiseen sekä yksin että kavereiden kanssa. Koululaisten oleskelualue laajenee osittain musiikkiosastolle, missä on varattavana Pelihuone PS4-pelien pelaamiseen sekä runsaasti oleskelutilaa.

Kirjaston Satuhuone avataan asiakaskäyttöön hiljaisena ja tunnelmallisena lukutilana. Jokiniemen koulun 4.- ja 5.-luokkalaiset ovat suunnitelleet tilaan "vedenalaisia" kalusteita. Satuhuonetta käytetään edelleen ajoittain ryhmäkäynteihin. Tilan ovessa olevasta varauskalenterista voi tarkistaa tilanteen.

Tapahtumista tuli paljon toiveita ilta- ja viikonloppuaikoihin sijoittuvasta toiminnasta. Aiomme siis lisätä ilta- ja viikonlopputapahtumia perheille.

Asiakaskyselyissä tuli useita mainintoja myös nykyisten vessojen epäviihtyisyydestä sekä toiveita lastenhoitotilasta lastenosastolle. Näitä toiveita emme valitettavasti pysty tämän remontin yhtyedessä toteuttamaan. Vuokranantajamme Tilakeskus on kuitenkin luvannut asiakasvessojen uudistuksen vuodelle 2020.

Lisää aiheesta:

Unelmien lukukaluste

Lapset kirjaston tilasuunnittelijoina

Pohjapiirros

pohjapiirros.png