Tikkurilan kirjaston yhteisöllinen työtila

Tikkurilan kirjaston yhteisöllinen työtila

Tikkurilan kirjaston uudistunut työtila tarjoaa erilaisia tiloja erilaisiin työskentelytarpeisiin ja toimintaan. Tilan puitteet ja välineet mahdollistavat sujuvan etätyöskentelyn, opiskelun, kokoustamisen, videoneuvottelun, graafisen työskentelyn, tapahtumien järjestämisen, kerhotoiminnan, opastusten pitämisen, spontaanit kohtaamiset ja paljon muuta!

Tilaa kehitetään yhdessä asiakkaiden kanssa ja kirjasto kerää tilan käyttäjiltä jatkuvasti palautetta. Asiakkaamme voivat järjestää alueella omaehtoista toimintaa, kunhan se on kaikille avointa. Alueen sisustus on muunneltavissa ja kirjasto tarjoaa tapahtumiin tarvittavaa välineistöä. Näin pyrimme tukemaan Tikkurilan alueen yhteisöllisyyttä.

Asiakaspalvelutiskiltä voi lainata kirjastokortilla erilaisia johtoja, adaptereita, tussitalun tusseja, videoneuvottelusetin ja muuta tilassa käytettävää välineistöä.

Työtilan alueet

Yhteistyöalue

Yhteistyöalue on puolihiljainen tila, jossa asiakkaat voivat tehdä yksilö- ja ryhmätöitä. Tila on muunneltavissa asiakkaiden tarpeiden mukaan. Yhteistyöalueen avoimessa tilassa on 45 asiakaspaikkaa: erikokoisia pöytiä, äänieristettyjä sohvia ja äänieristettyjä nojatuoleja. Alueella voi työskennellä sekä istuen että seisten. Asiakkaiden käytettävissä on myös projektori ja heijastusseinä sekä tussiseinä ja siirreltäviä tussitauluja. Alueella on myös lukittava lokerikko asiakkaiden tavaroille.

Kokoontumispaikka

Kokoontumispaikalla asiakkaat voivat tutustua ja viettää aikaa toistensa seurassa, järjestää pienimuotoista toimintaa ja nauttia eväitään. Kokoontumispaikalla on suuri, 10-paikkainen pöytä. Kokoontumispaikan yhteydessä on tussitaulu asiakkaiden käyttöön sekä mikro eväiden lämmittämistä varten.

Hiljaisen työskentelyn alue

Hiljaiseen yksilötyöskentelyyn tarkoitetussa salissa on 18 asiakaspaikkaa joissa on lukuvalo ja pistokepaikka. Syksyllä järjestetyn asiakasäänestyksen jälkeen tilassa on voinut työskennellä myös läppärillä.

Työtilan varattavat huoneet

Työtilan varattavat huoneet ovat varattavissa Varaamo-verkkopalvelussa ja kirjaston toisen kerroksen asiakaspalvelutiskiltä.

Kokoushuone Voimala

Lasiseinäinen kokoushuone 14 hengelle. Tilan varustuksena on 14-paikkainen kokouspöytä, tietokone, videotykki ja tussitaulu. Videotykin kaukosäätimen saa lainata kirjastokortilla toisen kerroksen asiakaspalvelutiskiltä. Tilassa on myös läppärikaappi, jonka 15 läppäriä ovat erikseen varattavissa Varaamossa.

Tilan käyttö on maksutonta ja maksimivarausaika tilaan on 4 tuntia viikossa.

Kokoushuone Voltti

Pieni kokoushuone 2-4 hengelle. Tilan varustuksena on kokouspöytä ja suuri näyttö videoneuvotteluita varten. Tilaan voi lainata kirjastokortilla web-kameran, mikrofoni/kaiuttimen, hdmi-johdon (adaptereilla) ja näytön kaukosäätimen sisältävän setin asiakaspalvelutiskiltä.

Tilan käyttö on maksutonta ja maksimivarausaika tilaan on 4 tuntia viikossa.

Työhuone Akku

Hiljainen työhuone 1-2 hengelle. Tilan varustuksena on työpöytä ja tietokone, jossa on tulostusmahdollisuus. Tilan käyttö on maksutonta ja maksimivarausaika tilaan on 2 tuntia päivässä.

Työhuone Kenno

Hiljainen työhuone 1-2 hengelle. Tilan varustuksena on työpöytä ja tietokone, jossa on tulostusmahdollisuus. Tilan käyttö on maksutonta ja maksimivarausaika tilaan on 2 tuntia päivässä.

Digipaja Dynamo

Työhuone graafiseen yksilötyöskentelyyn. Tilan varustuksena on työpöytä, 27-tuumainen piirtopöytä, laadukas kuva- ja filmiskanneri ja tietokone, jossa on Adobe Creative Cloud -ohjelmistopaketti sekä tulostusmahdollisuus. Adobe Creative Cloud -pakettiin kuuluvat ohjelmat löytyvät täältä.

Tilan käyttö on maksutonta ja maksimivarausaika tilaan on 4 tuntia päivässä.

Läppärikaappi

Kokoushuone Voimalassa sijaitsevassa läppärikaapissa on 15 kannettavaa HP-tietokonetta ja hiirtä. Läppärikaapin käyttö on maksutonta ja sen maksimivarausaika on 4 tuntia viikossa. Läppärikaapin varannut asiakas saa kaapin avaimen kirjastokortilla kirjaston toisen kerroksen asiakaspalvelutiskiltä.