Henkilö ottaa kirjan varaushyllystä

Vantaan kirjastot avoinna rajoitetusti 11.5. alkaen

Hallitus salli 4.5.2020, että kirjastoissa voidaan käynnistää lainausten nouto. Normaali pitempiaikainen oleskelu kirjastotiloissa on luvallista kuitenkin vasta 1.6. alkaen, jolloin kirjastojen sisätiloja avataan porrastetusti.   

Vantaan kirjastot avaavat varausten noudon kirjastoista 11.5.2020 alkaen. Voit lainata kirjastoista varaamaasi aineistoa sekä palauttaa lainoja. Vaikka asiointi on rajattua, varausten kautta käytettävissä on kaikkien Helmet-kirjastojen aineisto.

Uusia varauksia voit tehdä 11.5.2020 alkaen. Varauksia voi tehdä kirjaston verkkosivuilla osoitteessa helmet.fi, tai puhelimitse soittamalla omaan lähikirjastoosi. Myös muut yhteydenotot kirjastoon tulisi tehdä puhelimitse tai sähköpostitse.

Maaliskuussa kirjastojen sulkemisen vuoksi noutamatta jääneet varaukset voit noutaa avoinna olevista kirjastoista 11.5. – 14.5.2020 välisenä aikana.

Kirjastoasiointi hoidetaan ripeästi ja suositaan lainaus- ja palautusautomaattien käyttöä henkilökohtaisen palvelun sijaan. Muut kuin varausten noudon ja palautuksen kannalta välttämättömät tilat pidetään suljettuina toukokuun ajan. 

Kirjastot ovat avoinna rajoitetuin palveluin 31.5.2020 asti. Varauksia voi noutaa ja palautuksia tehdä seuraavissa kirjastoissa: Hakunilan kirjasto, Koivukylän kirjasto, Lumon kirjasto, Martinlaakson kirjasto, Myyrmäen kirjasto, Pointin kirjasto, Pähkinärinteen kirjasto ja Tikkurilan kirjasto. 

Kirjastojen rajoitettu palvelu on avoinna seuraavasti 11.-31.5.:

Tikkurilan kirjasto: ma-to 10-18, pe-la 10-16

Myyrmäen kirjasto, Martinlaakson kirjasto, Pointin kirjasto, Hakunilan kirjasto: ma-to 10-18, pe 10-16

Koivukylän kirjasto: 11.5.-13.5. klo 9-15, 14.5. alkaen ma-to 10-18, pe 10-16

Lumo: 11.5.- 17.5. ma-pe 9-15, 18.5. alkaen ma-to 10-18, pe 10-16

Pähkinärinteen kirjasto: 13.5. alkaen keskiviikkoisin klo 10-18

Voit tarkistaa lähikirjastosi aukioloajat kirjaston omilta Helmet-sivuilta. 

Kirjastoautot, Hiekkaharjun kirjasto ja Länsimäen kirjasto ovat kiinni eikä kirjastoissa ole käytössä omatoimiaikaa. Länsimäen kirjastoon jääneet varaukset toimitetaan Hakunilaan, ja kirjastoauton asiakkaat voivat olla yhteydessä kirjastoautoon puhelimitse tai sähköpostitse autoon jääneiden varaustensa siirtämiseksi.

Lainojen palauttamisella ei ole vielä kiire. Kirjastosta tehdyt lainat erääntyvät porrastetusti kesäkuusta alkaen. Eräpäivät voi tarkistaa Helmet-haun Omista tiedoista tai Taskukirjastosta.

Koronatartuntojen ehkäisemiseksi toivomme asiakkaidemme noudattavan seuraavia ohjeita asioidessaan kirjastossa: 

  • Huolehdi käsihygieniasta   

  • Pidä vähintään 2 metrin etäisyys kanssaihmisiin  

  • Yski ja aivasta kertakäyttönenäliinaan tai hihaan.  

  • Ethän asioi sairaana 

  • Asioithan mahdollisimman nopeasti 

Kuva: Anni Kynnös/ Vantaan kaupunginkirjasto