Päiväkotiyhteistyö

Haluamme rikastaa lapsen mielikuvitusta ja tukea lapsen kielellistä kehittymistä.

Lisätiedot ja yhteydenotot/Tikkurilan kirjasto:
Albena Aleksieva albena.aleksieva@vantaa.fi

Satutuokiot 3-6 -vuotiaille
 

Tarjoamme vuorovaikutuksellisia ja toiminnallisia satutuokioita. Tuokioiden kesto on noin 30 minuuttia. Järjestämme satutuokioita sekä paikan päällä kirjastossa, että etänä Teamsin välityksellä.

[Varaa satutuokio ryhmällesi tästä linkistä]
 

Aihepaketit

Sankarit, ötökät, avaruus, tunnetaidot ja ystävyys vai jotain ihan muuta? Kokoamme aihepaketteja toivotun teeman ympärille. Tilaathan aihepaketin vähintään kaksi viikkoa ennen aineiston noutoa. Tilaa aihepaketti tästä.

Tunne- ja kaveritaitolaatikko

Kirjastosta on lainattavissa tunne- ja kaveritaitolaatikko satuhetkien järjestämiseen. Laatikko sisältää kymmenen teemaan sopivaa kirjaa sekä ohjekansion, josta löytyy jokaiselle kirjalle erikseen luotu satuhetken mallirunko sekä runsaasti vinkkejä ja valmiita tehtäväideoita kirjojen käsittelyyn lasten kanssa. Löydät kirjalliset materiaalit myös tästä.
Katso, onko laatikko vapaana tästä.

Kirjasto Lukudiplomi_pieni.png

Satudiplomi

Satudiplomi on suunnattu alle kouluikäisille lapsille, varhaiskasvatuksen henkilökunnalle ja perheille. Sen suorittamisesta saa mukavaa yhteistä puuhaa ja samalla tutustuu uusiin kirjoihin. Kirjalistoja voi käyttää myös lukuvinkkeinä. Teoksia löytyy 0-6-vuotiaille, ja ne on järjestelty aihepiirien mukaan.

Luetut kirjat voi merkitä väritettävään Lukulokkiin. Kun yhdessä askarreltu Lukulokki on valmis, lapset saavat kirjastosta ryhmädiplomin sekä kruunun Lukulokilleen.

Lapsille oma Helmet-kirjastokortti | Helmet

Kirjastokortti

Voit hankkia päiväkotiryhmällesi oman kirjastokortin. Kortti voidaan tehdä kirjastokäynnin yhteydessä – muistathan ottaa mukaan henkilöllisyystodistuksesi.

Kuva: Pixabay, pixabay.com